Quantcast

Rádio Retro nabídne hudbu hvězd, které v roce 2016 odešly navždy

| redakce | tisk

Český rozhlas připravil speciální vzpomínkový mix toho nejlepšího z hudební tvorby hvězd, které v roce 2016 odešly navždy. Speciální projekt Radio Retro 2016 - loučení s hvězdami nabídne skladby George Michaela, Leonarda Cohena, Prince, Davida Bowieho, Radima Hladíka a dalších velikánů popu a rocku.

V historii tohoto speciálního internetového streamu Českého rozhlasu jde o první čistě hudební program.

Ještě v červnu slavili narozeniny padesátníci Prince a George Michael. Ti dříve narození zase působili dojmem, že ještě stále mají co říci. Leonard Cohen pracoval na dvou hudebních projektech a na nové básnické sbírce, Bowiemu se dařilo tajit před světem vážnost své nemoci - zemřel jen dva dny po vydání svého posledního alba.

Hudební rádia reagují zpravidla speciálním playlistem, např. dánská veřejnoprávní stanice DR P7 vysílala písničky George Michaela nepřetržitě už 26. prosince, den po jeho smrti.

Český rozhlas připravil pro svůj speciální pořad Rádio Retro hudební mix, do kterého zařadil také legendu českého bigbítu Radima Hladíka a skladby zesnulých rockerů Grega Lakea a Keitha Emersona z artrockového supertria ELP, Glenna Freye z kalifornských Eagles a Ricka Parfitta z anglických Status Quo.

Nesnadného úkolu spojit do jednoho hudebního proudu osobnosti rozdílných žánrů se ujal hudební dramaturg Petr Vacek: „Už je to bohužel tak. Odcházejí nám hudebníci, s nimiž mnozí z nás strávili kus svého života. Šok ze smrti Davida Bowieho a Prince jsem nevstřebal dodnes. Proto bylo pro mě ctí a potěšením zhostit se úkolu připravit k vysílání výběr z tvorby svých oblíbených interpretů. Příjemně jsem si přitom zavzpomínal a věřím, že stejně na tom budou i naši posluchači.“

Hudební program Rádio Retro 2016 - loučení s hvězdami bez komentáře a reklam posluchači naladí v digitálním vysílání DAB, na satelitu Astra 3B, na webu a v mobilních aplikacích Českého rozhlasu a Play.cz.

zdroj: ČRo





Reklama




Vybrané články