Quantcast

44 procent Němců s DVB-T chce přejít na DVB-T2

| redakce | tisk

44,1 procent německých domácností s DVB-T chce přejít na druhou generaci pozemního vysílání (DVB-T2), která bude v zemi oficiálně dostupná od 29. března 2017. Některé domácnosti chtějí přejít na alternativní způsoby příjmu televizních programů.

Čtvrtina domácností (21,6%) se ještě nerozhodla a 18 procent domácností již přešlo na DVB-T2 a to přes novější televizor s DVB-T2 tunerem (13%) nebo DVB-T2 set top box (4,5%).

Některé domácnosti chtějí po přechodu na DVB-T2 využívat jinou platformu. 12,6 procenta chce přejít na OTT službu jakou nabízejí Zatoo, Magine TV nebo TV Spielfilm live. 11,7 procenta domácností chce místo DTT využívat kabelovou televizi, 10,8 procent satelitní DTH a jen 3,6 procenta IPTV.

Jde o výsledek průzkumu společnost TNS Infratest, který proběhl v lednu letošního roku na vzorku více než jednoho tisíce respondentů ve věku od 14 do 69 let. Výzkum byl proveden na základě požadavku operátora Zattoo.

Asi 10 procent respondentů uvedlo, že v současné době přijímá digitální pozemní televizi. To odpovídá 3,4 milionům domácností. V městských oblastech se podíl domácností s DTT pohybuje od jedné čtvrtiny až jedné třetiny.

13 procent oslovených by přijímalo programy přes internet. Poskytovatelé OTT služeb by tak mohly získat zhruba 450 tisíc až půl milionu klientů. OTT je populární u lidí ve věku od 30 do 49 let. Jeden z pěti oslovených z této skupiny chce sledovat streamingové služby.

zdroj: satkurier.pl + broadbandtvnews.com





Reklama




Vybrané články