Quantcast

Platforma Viasat Ukraine se vrátila zpět na Astru 4A

| redakce | tisk

Ukrajinská satelitní placená televize Viasat Ukraine má za sebou další stěhování. Oba multiplexy se postupně přesunuly ze satelitů Amos 3/7 na družici Astra 4A (4,8°E). Jde o druhý přesun od března loňského roku.

Od svého spuštění se služba Viasat Ukraine vysílala na transpondérech satelitu Astra 4A. Začátkem března 2016 došlo k prodeji této DTH platformy. Nový majitel 1+1 Group se rozhodl přesunout oba multiplexy na jiný satelitní systém - Amos 2/3 na pozici 4°W. Ve stejném měsíci proto proběhl bleskový přesun na novou pozici. Přeladění na 4°W nebylo tak komplikované - většina abonentů Viasat Ukraine přijímá programovou nabídku z obou pozic 4°W i 4,8°E. Stačilo provést nové vyhledávání z nové pozice.

Návrat Viasat Ukraine na původní satelit Astra 4A a pozici 4,8°E patrně souvisí s loňskou ztrátou nového telekomunikačního satelitu Amos 6 ještě přes jeho vynesením na orbitální dráhu. Amos 6 měl nahradit dosluhující satelit Amos 2 a umožnit další rozvoj na pozici 4°W. Operátor satelitů Amos situaci dočasně vyřešil pronájmem družice AsiaSat 8, která nyní na pozici 4°W pracuje pod názvem Amos 7.

Někteří zákazníci se rozhodli přesunout své programy na jiný satelit - zejména Astru 4A. Na tuto pozici se přestěhovaly vybrané ukrajinské programy. Nyní se na tuto pozici vrací i platforma Viasat Ukraine.

technické parametry:

• Astra 4A (4,8°E), freq. 12,092 GHz, pol. V, SR 30000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, CA Videoguard, Verimatrix
• Astra 4A (4,8°E), freq. 12,207 GHz, pol. V, SR 30000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, CA Videoguard, Verimatrix





Reklama




Vybrané články