Quantcast

Skylink připojil Irdeto freeSATu ke komerčním programům

| redakce | tisk

Společnost M7 Group (Canal+ Luxembourg) připojila k vybraným komerčním programům další systém podmíněného přístupu. Simulcrypt se na satelitu Astra 3B rozšířil o CA systém Irdeto (CAID 0653), který používají přístupové karty sesterské platformy freeSAT.

Majitel obou těchto DTH služeb pokračuje v přípravách na zahájení komerčního provozu programové nabídky freeSATu na satelitu Astra 3B (23,5°E), který využívá i česko-slovenská platforma Skylink.

Diváci sledují Skylink (foto: M7 Group)
▲ Diváci sledují Skylink (foto: M7 Group)

Nový CA systém Irdeto (CAID 0653) se objevil na družici Astra 3B u všech programů na kmitočtu 11,876 GHz (pol. H, SR 29900, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK), tj. u stanic Nova HD, Nova Action HD, Nova Cinema HD, Nova International, Prima HD, Prima COOL HD, Prima KRIMI, JOJ HD, JOJ PLUS HD, Jojko, Dajto HD, Šlágr 2 a Epic Drama.

Stejný systém Irdeto připojil operátor také na freq. 11,973 GHz (pol. V, SR 29900, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK) k programům Markíza HD, Markíza +1 HD, Markíza International, JOJ Family, Nova 2 HD, Nova +1 HD, Nova Gold, Nova Sport 2 HD, Penthouse Gold HD, Penthouse Quickies HD a WAU HD.

Již dříve se objevil u vybraných placených stanic jako Extreme Sports Channel, Spektrum Home, Canal+ Domo HD, Lala TV, Arena Sport 1 HD, Cinemax HD, Film Europe HD, Filmbox Extra HD, Viasat Explore, Hobby TV, UP Network, Šlágr Premium HD, CBS Reality, Golf Channel, JimJam, Retro Music TV a na některých testovacích pozicích.

freeSAT doposud poskytuje svoji programovou nabídku ze satelitů Thor 5, Thor 6 a Thor 7 (0,8°W) a Intelsat 10-02 (1°W). Na českém a slovenském trhu chce v budoucnu společnost poskytovat svoji satelitní televizi na pozici 23,5°E.





Reklama




Vybrané články