Quantcast

MBC2 má konkurenci - FTA kanál Fox Movies

| Martin Vyleťal | tisk

Filmovému kanálu MBC2 vzniká konkurence. MBC2, nekódovaný kanál ze Spojených arabských emirátů, bude od 2. května 2008 o přízeň diváků bojovat s novým neplaceným kanálem Fox Movies. Nekódovaný program se bude vysílat ze satelitů Badr 3 a Nilesat.

Fox Movies je nový kanál společnosti News Corp. Ruperta Murdocha, který vzniká ve spolupráci s princem al-Waleed bin Talalem. Stanice bude konkurovat obdobným placeným programům v oblasti Středního východu. Fox Movies bude vysílat 24 hodiny denně atraktivní filmové tituly. O jaké snímky půjde již prozrazuje právě vysílaná smyčka na obou satelitech. Program je uplinkován z egyptského města Cairo.

MBC2 má konkurenci - FTA kanál Fox Movies
▲ MBC2 má konkurenci - FTA kanál Fox Movies

Nekódovaný kanál Fox Movies je možné naladit i v Česku a na Slovensku s parabolami o průměru od 90 cm ze satelitu Badr 3 (26°E). Pro příjem téhož programu z Nilesatu je nutná parabola od průměru cca 160 cm.

News Corp. se chce více usadit na Středním východě a spustit ještě jeden nekódovaný kanál, který by měl být tentokrát zaměřen na populární americké seriály. Start se očekává na podzim - předběžný start je naplánován na listopad 2008.

V regionu Středního východu se vysílá okolo 250 nekódovaných televizních stanic. Dále zde působí tři placené satelitní televize - ART (Arab Radio and Television), Showtime (oba satelity Nilesat) a Orbit (satelity Eurobird 2 a Atlantic Bird 2).

Technické parametry příjmu Fox Movies:
Satelit: Badr 3 (26°E)
Kmitočet: 11,843 GHz
Polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4

Satelit: Nilesat 101 (7°W)
Kmitočet: 11,766 GHz
Polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4

zdroj: vl. zpráva+RadipTVNews





Reklama




Vybrané články