Quantcast

Filmové kanály Cinemax 2 a Film Box získaly licenci

| Tisk

logoCinemax 2 se již může připravit k zahájení řádného vysílání. Vyplývá to z posledního 17.zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), které se konalo ve dnech 20. a 21.září 2005.

RRTV udělila společnosti HBO Česká republika, spol. s r.o. licenci k televiznímu vysílání šířenému prostřednictvím družice na 12 let na program Cinemax 2. Provozovatel získal licenci k vysílání v osmi zemích Evropy. Nechybí mezi nimi Česká republika, Slovenská republika, Maďarsko a dále Polsko, Bulharsko, Rumunsko, Chorvatsko, Slovinsko.

Termín startu kanálu Cinemax 2 zatím nebyl stanoven. Vše bude záležet na výsledcích jednání mezi operátory kabelových a satelitních platforem. V České republice, na Slovensku a v Maďarsku bude program šířen prostřednictvím satelitní platformy UPC Direct na satelitu Astra 19,2°E (parabola.cz již referovala).

Cinemax 2 se stane druhým programem Cinemaxu a divákům nabídne alternativu v podobě žánru. Půjde o obdobný model, který funguje u filmových kanálů HBO a HBO2, které patří taktéž společnosti HBO Česká republika. Taktéž můžeme očekávat, že Cinemax 2 bude zdarma pro všechny abonenty, kteří si objednali či objednají program Cinemax.

Testovací vysílání a distribuční trasa kanálu Cinemax 2 se již objevila na izraelském telekomunikačním satelitu Amos-1, tj. na pozici 4 st. západně, na kmitočtu 11,224 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4. Identifikátory kanálu: SID (service ID) 241, VPID (video PID) 1010, APID (audio PID) 1000 polsky a 1002 rumunsky. Signál je ale zakódován profi systémem Power VU.



Filmových kanálů bude u nás ještě více: v dohledné době zahájí vysílání Film Box, nový filmový kanál společnosti HELP FILM, s.r.o., která u české Rady pro rozhlasové a televizní vysílání získala na 12 let satelitní licenci k šíření programu v České republice, na Slovensku, v Maďarsku a Polsku.

Za projektem stanice Film Box stojí distribuční a filmová společnost SPI Film, která chce využít zejména svoji širokou filmovou knihovnu. Film Box už vede jednání se společností UPC. Program bude tvořit množství filmových tématických oken jako Hit, Speciál, Nostalgia, News. Za projektem stojí ředitel společnosti Ivan Hronec, který dříve působil jako ředitel akvizicí v prvních letech vysílání TV Markíza. Společnost SPI v tomto roku distribuovala filmy nezávislých producentů jako Sin City, Alexander Velký a Hledání krajiny - nekrajiny. Uvádí slovenský mediální server Medialne.sk.

redakce





Reklama




Vybrané články