Quantcast

Co bude v paketu Czech Link nového?

| Tisk

Czech LinkPravidelní diváci paketu Czech Link mohli ráno 2.září 2003 nalézt nový přírustek v paketu. Mezi televizními programy se na parametrech Service ID 6, Video PID 165 a Audio PID 100 objevil nekódovaný kanál s identifikací 'Test TV'. Po shlédnutí obsahu nového programu byl divák zklamán, na 'Test TV' je totiž pouze tmavá obrazovka. Reakce zájemců o příjem českých programů jsou různé, objevují se spekulace o možném obsazení nového kanálu v Czechlink.

V paketu Czech Link se v minulých dnech objevil nekódovaný kanál s ID 'Test TV' s tmavou obrazovkou. V nejbližší době diváci nemohou očekávat start nového televizního programu. Na kanále 'Test TV' se totiž v dohledné době objeví jen testovací obrazec s informací o volné kapacitě v paketu Czech Link. Pro zájemce ze stran provozovatelů televizních stanic ale i pro diváky je to důkaz, že v Czech Linku je ještě volné místo pro další stanici.

Proč se multiplex Czech Linku nepodařilo kompletně obsadit již dříve? Je problém v ceně nebo v malém zájmu vysílacích společností? Pravda bude zřejmě někde uprostřed. Českých televizních programů, které by se ještě mohly objevit na satelitu moc není (snad jen Nova či TV Praha). Jasněji je jen v ceně za pronájem datového toku. Zájemce o přenos svého programu v Czech Linku zaplatí měsíčně 16000 Euro + 16000 Euro (za 3 Mb/s) nebo 16000 Euro + 22000 Euro (za 4 Mb/s). Pro obyčejného satelitního diváka jsou to astronomické částky, ale jsou tyto ceny zajímavé i pro zájemce ze stran vysílacích společností?



Czech Link je česká digitální satelitní platforma na družici EuroBird 1 (pozice 28.5°E), na kmitočtu 12,607 GHz (polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4) s televizními programy ČT1, ČT2, Prima, Stanice O a Galaxie Sport, dále pak s rozhlasovými okruhy ČRo 1 - Radiožurnál, ČRo 2 - Praha, ČRo 3 - Vltava, ČRo 5 - Region Střední Čechy, ČRo 6, ČRo 7 - Radio Praha a křesťanské Radio Proglas. Programy TV Prima, Galaxie Sport a většina pořadů ČT1 a ČT2 je kódována systémem Cryptoworks - pro příjem je zapotřebí dekódovací karta Czech Link.

redakce
Parabola.cz






Reklama




Vybrané články