Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

prepnuti z caid OD96 na 0624

jak jsme se dnes dozvedeli blizi se vypnuti OD96.
potreboval bych zjistit moznosti reseni. jedna se o prijimac MediaLink ML6500,karta je podle me stale v rezimu OD96, a je na ni jenom serpo. otazka-da se tato karta nejak prepnout na 0624 at uz primo v tomto prijimaci nebo v nejakem jinem ? problem je v tom ze se nejedna o muj prijimac, nemam ho doma, a uz jsem tam tak ctyri roky nebyl.
jeste doplnim. novy soft pravdepodobne nebude k dispozici a prijimac ma jen ctecku takze tam nejde dat modul.
dekuji vsem za navrhy reseni.
uživatel
kristian1
Registrace: 7/2016
Příspěvků: 3 138
Stránka: [ 1 ] 2 3 4 5 6 7 8
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 184
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: prepnuti z caid OD96 na 0624

Vymeniť stb za iný, karta môže zostať, toť vsjo. Jednoduché a prosté!
;)
uživatel
mmiriboy
Registrace: 7/2010
Příspěvků: 2 124
Odpověď v diskusním vlákně
 

@mmiriboy

no to je prave to co dotycny nebude chtit, jedna se o viceleteho duchodce ktery samozrejme jakekoliv zmeny odmita, natoz koupi noveho prijimace.
uživatel
kristian1
Registrace: 7/2016
Příspěvků: 3 138
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: prepnuti z caid OD96 na 0624

Na tieto boxy bol volakedy odbornik netopyr ale ten prilieta az po setmeni. Ale pokial viem aj on presiel na VU+, takze pockaj do tmy.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
uživatel
liquere
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 14 194
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: prepnuti z caid OD96 na 0624

S takovým přístupem se bude dívat jen na FTA programy
uživatel
Standa2
Registrace: 5/2005
Příspěvků: 2 144
Odpověď v diskusním vlákně
 

@liquere

jooo pier v tom jel ale to bylo driv,ted uz myslim ze presel jinam,
uz jsem tam tedy roky nebyl, ale je teoreticky mozne ze uz pred tema 5ti lety to jelo na 0624 ?
uživatel
kristian1
Registrace: 7/2016
Příspěvků: 3 138
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: prepnuti z caid OD96 na 0624

je to dost prosté:
pokud to nemá
- CI slot, kam bys mohl kartu přeunout do modulu
- linuxový sw, kam bys mohl přidat oscam
- neexistuje nový soft pro tento přijímač s podporou irdeto pro slot pro kartu,
pak máš jedinou chabou možnost, že to umí číst kartu na internetu (tzv. sdílení), pokud ano, stačilo by dokoupit jakýkoliv linuxový přijímač (nebo jiný vhodný hw) a udělat v něm server pro provoz karty - a tento přijímač by si kartu sdílel se serverem.
Pro méně znalé lidi však bude lépe provozovat Skylink ready přijímač. Ovládání všech přijímačů je velmi podobné.
uživatel
Antonín
Registrace: 8/2005
Příspěvků: 5 499
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Antonín

neni tam internet takze tuto moznost muzeme vyloucit.
novy soft-to je otazka, musel by na tom byt nejaky zajem a urcite ten soft nebude hned.
skylink ready urcite neeeeeee
uživatel
kristian1
Registrace: 7/2016
Příspěvků: 3 138
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: prepnuti z caid OD96 na 0624

Antonin myslel iny HW vramci LAN co by vedel citat kartu, ale asi nebude ina moznost ako zmena boxu.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
uživatel
liquere
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 14 194
Odpověď v diskusním vlákně
 

@liquere

ted moc nevim jak to myslis, cccam to ma urcite to si pamatuju, ale oscam nevim, jenze kdyz to neni odkud kam sdilet ?
uživatel
kristian1
Registrace: 7/2016
Příspěvků: 3 138
Odpověď v diskusním vlákně
 

@kristian1

Ta karta je už v režimu caid 0624,co ji koupil,ale ten šrot to neumí přečíst,pokud to není Irdeto 01 4200.....až 427...starší řady
uživatel
korkoran
Registrace: 10/2006
Příspěvků: 6 204
Odpověď v diskusním vlákně
 

@kristian1

Nebude chcieť nový stb, resp.nový HW, tak hold "koniec muziky", bude sa dívať iba ak, tak na FTA programy. Snáď si nemyslí, že sa napr. niektorí z nás pokladajú na nový stb?!
Apropo, je tu ešte jedna možnosť, dvojročná viazanosť zo Skylinkom, ich licencovaný stb a pravidelné mesačne splátky.
;)
uživatel
mmiriboy
Registrace: 7/2010
Příspěvků: 2 124
Odpověď v diskusním vlákně
 

@korkoran

pockej, kdyz je to uz 0624 a jede na to nejakych 5 let tak mu to musi prece jet i potom nebo neee ? karta je 10 10 19 ......,
asi to spatne chapu zejo
uživatel
kristian1
Registrace: 7/2016
Příspěvků: 3 138
Odpověď v diskusním vlákně
 

@mmiriboy

balicek ? neblazni, kdyby chtel balicek tak uz ho davno ma, to on samozrejme nechce, uz takhle se mu nelibi ten poplatek serpo, on je ta cilova skupina te slavne akce "navzdy zdarma" :)))
uživatel
kristian1
Registrace: 7/2016
Příspěvků: 3 138
Odpověď v diskusním vlákně
 

@kristian1

Teraz som si iba tak narýchlo pozrel technické špecifikácie toho stb a napadajú ma tieto veci. Popis funkcií toho stb bol v dobe vrcholu predaja zrejme "oslnivým faktorom" pre problematiky neznalých kupujúcich zákazníkov. Ospevujú vlastnosti tohto stb, ako keby to bol Mercedes medzi Škodovkami. A taktiež predajca nikde neuvádza, že fw podpora pre tento stb už dávno skončila, k takejto informácií sa dopracuješ len čítaním recenzií, alebo na odborných fórach.
uživatel
mmiriboy
Registrace: 7/2010
Příspěvků: 2 124
Odpověď v diskusním vlákně
 

@kristian1

Jednoducho, treba mu vysvetliť po lopate, že kupoval mačku vo vreci a to je jeho chyba!
;)
uživatel
mmiriboy
Registrace: 7/2010
Příspěvků: 2 124
Odpověď v diskusním vlákně
 

@mmiriboy

posledny FW pre triple verziu je z 2020-02-18 11:49:28 takze "davno skoncila" a pre duo verziu 2019-12-23 09:39:34 :razz:

TBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W
uživatel
EnoSat
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 1 408
Odpověď v diskusním vlákně
 

@mmiriboy

tak posledni soft je ze zacatku tohoto roku, samozrejme to riziko uni ctecky tam bylo to je jasny,
uživatel
kristian1
Registrace: 7/2016
Příspěvků: 3 138
Odpověď v diskusním vlákně
 

@EnoSat

Nepoznám tento typ stb a ani som hlbšie nepátral po jeho fw podpore, ale moja otázka znie? Podporuje posledná verzia fw prepnutie karty ICE do režimu Irdeto?
;)
uživatel
mmiriboy
Registrace: 7/2010
Příspěvků: 2 124
Odpověď v diskusním vlákně
 

@ivan

Ty si mýliš dojmy z pojmami - áno už v r.2017 mohol tento stb dekódovať aj kartu Irdeto, ale nedokázal prepnúť ICE kartu do režimu Irdeto a toto sú dve základné a rozdielne veci!
A keďže predpokladám, že "pán dôchodca" u ktorého je tento stb, má kartu ICE, tak tvoja informácia o Irdete je mu akurát tak na figu borovú. :)))
uživatel
mmiriboy
Registrace: 7/2010
Příspěvků: 2 124
Odpověď v diskusním vlákně
 

@ivan

uz si presne nepamatuju jaky cislo softu tam mame ani z jakyho roku ale museli jsme tam tehdy dat nejaky starsi z nejakeho duvodu,takze asi pred 2017, ale ten letosni by tedy mel jet na 0624 v pohode ?
uživatel
kristian1
Registrace: 7/2016
Příspěvků: 3 138
Odpověď v diskusním vlákně
 

@ivan

A kto tu táaara, hm?
Čítaj a uč sa a keď nič nevieš poradiť, tak len tíško čítaj a šuchaj spodnými kablami!
:laughing:
uživatel
mmiriboy
Registrace: 7/2010
Příspěvků: 2 124
Odpověď v diskusním vlákně
 

@cvirk

netaaaaaraj o ICE ked ja pisem o IRDETO ty pojem a dojem borovi. :laughing:
uživatel
ivan
Registrace: 8/2017
Příspěvků: 491
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: prepnuti z caid OD96 na 0624

a pokud tedy modul tak ten fialovy SMIT nebo modry MASCOM ?
jeste tedy novy prijimac s uni by uz mel umet 0624 ?
uživatel
kristian1
Registrace: 7/2016
Příspěvků: 3 138
Odpověď v diskusním vlákně
 

@ivan

Ty si píš o čom chceš, ale niekde inde, nie tu.
Tu sa venuj téme, alebo čuš?!
uživatel
mmiriboy
Registrace: 7/2010
Příspěvků: 2 124
Odpověď v diskusním vlákně
 

@kristian1

Aj v dnešnej dobe nemajú všetky nové stb z uni čítačkou fw podporu pre prepnutie ICE karty do režimu Irdeto. ;)
uživatel
mmiriboy
Registrace: 7/2010
Příspěvků: 2 124
Stránka: [ 1 ] 2 3 4 5 6 7 8
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 184
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra