| 26.10.2007, 21:37.15 | |
Volba HDMI kabeluNeporadil by prosím někdo s volbou HDMI kabelu na propojení plasmy s dvd ? Třeba cenově přijatelná se mi zdá Hama,ale nevím...nechám si poradit od zkušenějších.Nebo uvítám i nějaký případný tip na nějaký slušný a cenově přijatelný HDMI kabel |
![]() fanda |
| 26.10.2007, 21:51.35 | |
RE: Volba HDMI kabelu1m nebo 1.5m nebo 2m nebo 2.5m... a pak povrchová úprava.Pořád nevím,co líp chutná těm 0 a 1. :)))Např. zlacené HQ měly po pár zohnutích studenák a normální ekonom. provedení OK.Pak se v tom vyznej. |
![]() RAFI007 |
| 26.10.2007, 21:55.51 | |
RE: Volba HDMI kabeluno vždy drahé nemusí být nejlepší R^ |
![]() Karlos1 |
| 26.10.2007, 22:01.22 | |
RE: Volba HDMI kabeluV délce mám jasno,že to budou 2 m,ale to je tak asi vše v čem mám jasno.Pořád se tak nějak rozmýšlím mezi Hamou a Profigoldem.Nechce se mi cpát tisíce do nějakých Monster Cable atd. atd.Raděj bych něco za lidovější cenu :) Co si mám představit pod výrazem "normální ekonom provedení" :) |
![]() fanda |
| 26.10.2007, 23:09.09 | |
RE: Volba HDMI kabeluPři délce 2 m by neměl být s přenosem dat problém. Jako poměrně slušné kabely lze použít např. Real Audio, B Tech, nižší řady Monster cable odpovídají PG....Asi bych to nijak extra neřešil. Snad jen kdyby šlo o "stylovou čistotu" :-) |
![]() Bloud |
| 27.10.2007, 00:03.25 | |
RE: Volba HDMI kabeluKup ten levnejsi. U HDMI to nevadi. |
![]() hmmm |
| 27.10.2007, 11:03.52 | |
RE: Volba HDMI kabeluDvě poznámky:1. není jedno HDMI, HDMI má několik tříd pro různá maximální rozlišení (a tedy maximální přenášený kmitočet.) Ale pokud to v daném případě funguje - je kabel ok. Je to digitální přenos, nemůže být lepší nebo horší, buď je nebo není. Kabely pro různé úrovně HDMI mají výrazně odlišnou cenu. 2. HDMI je trochu vaklavý konektor ze svého mechanického principu. Moje počtem pokusů nedostatečné zkušenosti skoro ukazují, že čím levnější kabel, tím méně vaklí. Hlouběji tomu nerozumím, proč to tak je, jestli třeba tvrdším plastem, méně kvalitními (méně pružnými kontakty), tím že jsou levné kabely s horším a tedy ohebnějším stíněním, nebo je to náhoda. |
![]() Antonín |
| 27.10.2007, 14:46.00 | |
@AntoninTo že je několik tříd HDMI kabelů to ano,ale podle mě ty třídy se od sebe liší podle provedení,stínění,použítých kabelů atd.Myslím,že tomu kabelu je to celkem jedno jaké přenáší rozlišení,spíš bych řekl že záleží na těch komponentech které budou propojeny.Neviděl jsem HDMI kabely,které jsou určeny specialně třeba pro Full HD. |
![]() fanda |
| 27.10.2007, 15:15.04 | |
RE: Volba HDMI kabeluPodle tebe? No dobře.Kdo by náhodou někdo nehodlal vzít úplně vážně, cos viděl nebo neviděl, může kouknout na to, co je HDMI 1.0, 1.1, 1.2, 1.3. |
![]() Antonín |
| 27.10.2007, 15:49.52 | |
RE: Volba HDMI kabeluAno,už je i HDMI 1.3a,to vím,ale to mi chceš říct,že poznáš na obraze jestli je propojení kabelem HDMI 1.1 nebo 1.3.Tak jestli můžeš tak mi zkus poradit nějaký přijatelný káblík,třeba HAMA?Pro doplnění moje telka má asi hdmi 1.1 a můj dvd player hdmi 1.3.Pokud máš nějaké odzkoušené,tak rád uvítám nějaký názor na ten či onen hdmi kabel....nemusí to být zrovna káblík za 5000,ale za něco lidovějšího |
![]() fanda |
| 27.10.2007, 17:04.22 | |
RE: Volba HDMI kabeluPokud máš televizi s HDMI 1.1, tak ti stačí kabel, který bude vyhovovat této definici (což je asi skoro každý současný HDMI 1.0 je velmi staré, jestli nepletu někdy z roku 2002?). Kabely HAMA neznám, já nejsem prodejce, mám celkem čtyři kablíky HDMI, a dlaších cca pět mi rpošlo rukama při různých pokusechj a u kamarádů. Troufám si tvrdit, že pro HDMI 1.1 vyhoví úplně všechno a k výběru značek viz výše. Zvlášť jestli ten dvd player není BlueRay, tak tam přece žádná vysokorychlostní data vlastně nejsou, ne? |
![]() Antonín |
| 27.10.2007, 17:26.49 | |
RE: Volba HDMI kabeluA k jakým si dospěl závěrům během testování z těch 4 co vlastníš a dalších 5 co ti prošlo rukama? Jsou tam nějaké okem viditelné rozdíly? Na domácí výrobu si vůbec netroufám,proto budu odkázán jen na hotový kabel.Proto budu velmi rád když se někdo podělí o vlastní názor |
![]() fanda |
| 28.10.2007, 09:06.00 | |
RE: Volba HDMI kabelu1. Domácí výroba HDMI prakticky nepřichází v úvahu. Kromě jiného i kabely jsou drahé a obejít to moc nejde.2. Nemůžeš okem vidět žádný rozdíl. Kabel buď funguje, nebo nefunguje. To je digitální přenos, nikoliv analogový. 3. Kabely, co jsem měl, nebo mám, fungovaly všechny. Zřejmě ale mohou existovat levnější HDMI 1.1, které budou mít problém se zařízeními pro vyšší přenosové rychlosti. |
![]() Antonín |
| 28.10.2007, 17:32.50 | |
RE: Volba HDMI kabeluOK,díky za vysvětlenou....už vybírám nějaký střední třídy ve střední cenové relaci |
![]() fanda |