Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
26.10.2007, 23:20.18

Televizní přijímač s harddiskem nahrává jen DVB-T?

Zdravím hlavně odborníky. Nikde nemůžu najít informaci, zda televizní přijímaře s analogovým i DVB-T tunerem a vestavěným harddiskem nahrávají pouze signál z DVB-T, nebo i z analogového tuneru, příp. ze scartu, nebo AV? Máte někdo praktickou zkušenost? Předem děkuji za odpovědi
uživatel
arnold987
26.10.2007, 23:51.11

RE: Televizní přijímač s harddiskem nahrává je...

na scart, nebo AV určitě zapomen...
uživatel
tukan
27.10.2007, 01:02.30

to @tukan Hlavně, když něco plácneš, že?

Dík za přesnou a vyčerpávajíci odpověď. Rv
uživatel
arnold987
27.10.2007, 01:20.34

Asi nejde o plácnutí,ale pokud budu mít tento doma,přečtu prospekt,nebo vyskouším,pokud ho teprve půjdu koupit,zeptám se prodávajícího a nechám si to předvést.
uživatel
pierrepetr
27.10.2007, 07:42.18

mám plazmu LG s 80GB hardem. Náhrává TV signál a taky signál ze všech vstupů (AV, Component,RGB, HDMI) Problém je, že data přehraje pouze TV. Nejde je dostat dál na DVD rekordér. Taky při propojení TV a domácího kina a přehrávání dat z HD jde zvuk pouze z TV, přes dom. kino zvuk nehraje.
uživatel
pakusi
27.10.2007, 07:59.29

Může to být typ od typu jinak. Nic technicky nebrání všem možným řešením a nevylučuje to nebo ono.
Kup si tedy přístroj, který bude mít vlastnosti, které bys chtěl.
Dvě poznámky:
1. Jeden košík problému podobného řešení s diskem v TV naznačuje pakusi. Na co ti ty data v budou v TV? Leda přehrát a vymazat. Pokud ti stačí, pak ok. Ale pokud ne, stejně budou muset do kompu, sestříhat, otitulkovat, vypálit na DVD jde 100x lépe v kompu. Proto je rozumnější - pokud s těmi daty něco bude dále - nahrávat do kompu. Tedy pro parabola.cz si do kompu koupit kartu SS2. Jelito, co nemá komp a přitom si koupí tzv. DVD rekordér si nezaluhuje ani politování. To sem radši nepište.
2. Nahrávání z analogových zdrojů postrádá v dnešní době smysl. Vznikne dost nekvalitní výsledek. Pokud jde třeba o nagrabování starých záznamů z kamer, vřele doporučuji odborně nagrabovat za peníze (ale odborně, ne u nějaké Lojzy, co má grafiku s VIVO - to si mužete udělat zadax sami. Používat jakékoliv analogové zařízení nedává v roce 2007 žádný smysl. Kromě naprosto speciálních věcí, které se běžných lidí netýkají.
uživatel
Antonín
27.10.2007, 16:07.01

to arnold987

Máš pravdu, omlouvám se, byla noc a já jsem špatně pochopil,o co Ti jde.Myslel jsem, že Ti jde o nahrávání přes scart nebo AV z externího zdroje. Nepřečetl jsem si to pořádně ...
uživatel
tukan
27.10.2007, 22:44.04

děkuji všem

@pierrepetr: Když na prodejnu musíš cestovat bez jistoty, že tam požadovaný model a signál budou mít, raději se zeptáš na fóru. Ne všude DVB-T vysílání běží, ne všude se vše dá vyzkoušet. Asi jsi z Prahy, nebo někde, kde máte pokrytí... Je to sice nejlepší varianta, ale pro nás špatně nedostupná.

@pakusi: Díky moc, pochyboval jsem o tom, žeby do TV nacpali A/D převodník pro HDD, docela překvápko.

@antonín: Díky moc. Já si nahrávám v Dreamboxu, tyto informace sháním pro přítelkyni, která chce opravdu jen kouknout po noční na vešerní filmy. Pokrytí DVB-T zatím nemá. Co chce dostat na DVD, řešíme přes Dream, jinak plně souhlasím-analog zahodit. Ještě jednou dík za obsáhlou odpověď

@tukan: Příjemně mě překvapila Tvoje reakce, beru a taky se omlouvám...
uživatel
arnold987