Diskuse

Diskusní vlákno 3dny, sekce: Zkušenosti

Pripojenie z NB k sat boxu cez TC-počítače v sieti

Zdravím
Prijímač Vu+DUO 4kse,image VTi 15.0.0,os Windows 10 Education 64bit

Moj problém je,že sa nemôžem pripojiť na box cez TC-počítače v sieti
Chybový kód priložený)
https://ibb.co/zFXJptD

Diagnostika nepomohla,vyskúšal som aj tipy,týkajúce sa chybového kódu ale zatial bez zmeny
Cez FTP pripojenie funguje,priečinky sa zobrazia,dajú sa aj otvorit
ale prehrat filmy uložené na HDD v prijímači už nie
Vopred ďakujem za užitočné rady

PS:Na druhom disku mám Windows 10 Home,tu je všetko v poriadku
uživatel
A je to
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 696
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33
Odpověď v diskusním vlákně 3dny
 

RE: Pripojenie z NB k sat boxu cez TC-počítače...

Pridávám ešte foto
https://ibb.co/yNpDPGq
uživatel
A je to
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 696
Odpověď v diskusním vlákně 3dny
 

RE: Pripojenie z NB k sat boxu cez TC-počítače...

SMB protokol kukni
uživatel
bretah
Registrace: 9/2012
Příspěvků: 4 638
Odpověď v diskusním vlákně 3dny
 

@bretah

Podpora zdielania súborov SMB 1.0/CIFS zapnuté
uživatel
A je to
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 696
Odpověď v diskusním vlákně 2dny
 

@A je to

A aká to je chyba? Na tom obrázku to nevidno.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,2xVU+ Ultimo 4K, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Digi.sk
uživatel
petersk
Registrace: 6/2012
Příspěvků: 4 970
Odpověď v diskusním vlákně 2dny
 

@A je to

Pozri aký je stav samby
Get-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName SMB1Protocol
A potom by bolo treba aktivovať, keď nie je aktívna:
Enable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName SMB1Protocol

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,2xVU+ Ultimo 4K, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Digi.sk
uživatel
petersk
Registrace: 6/2012
Příspěvků: 4 970
Odpověď v diskusním vlákně 2dny
 

@petersk

Ďakujem za dotaz
Neviem či si videl aj to druhé foto,
tam ked kliknem na vuduo4kse tak mi naskočí to chybové hlásenie
(prvé foto)

Na dotaz bretaha som už odpovedal
Podpora zdielania súborov SMB 1.0/CIFS - zapnuté
uživatel
A je to
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 696
Odpověď v diskusním vlákně 2dny
 

@petersk

Aby si nemusel hladať

https://ibb.co/zFXJptD
https://ibb.co/yNpDPGq
uživatel
A je to
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 696
Odpověď v diskusním vlákně 2dny
 

RE: Pripojenie z NB k sat boxu cez TC-počítače...

Ešte by som dodal,že pripojenie na Oscam aj OpenWebif funguje
uživatel
A je to
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 696
Odpověď v diskusním vlákně 2dny
 

@A je to

No môže byť viacero problémov, z mojej skúseností mi napadlo 3, čo som už riešil
1. Neplatná cesta na "device" v sieti, v tomto prípade box.-daj ho pripojiť ešte raz
2. Firewall - či nie je bloknutý box tam
3. A trošku prekvapujúce - doteraz som to nepochopil ale pri win je všetko možné - keď hodiny PC sú nastavené ako hodiny boxu.
Zatiaľ som sa stretol s týmito možnosťami, ale môžu byť aj iné. Treba to skúšať.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,2xVU+ Ultimo 4K, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Digi.sk
uživatel
petersk
Registrace: 6/2012
Příspěvků: 4 970
Odpověď v diskusním vlákně 2dny
 

@A je to

Hodiny PC /NB/ sú nastavené na iný čas ako v boxe - tak je správne

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,2xVU+ Ultimo 4K, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Digi.sk
uživatel
petersk
Registrace: 6/2012
Příspěvků: 4 970
Odpověď v diskusním vlákně 2dny
 

@petersk

Ďakujem za rady
Skúšam,skúšam,nefunguje to ani pri vypnutom firewallu
Ako som už spomenul,cez webové rozhranie je prístup na box
v poriadku,iba cez TC nie
uživatel
A je to
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 696
Odpověď v diskusním vlákně 2dny
 

@A je to

Tak v TC skús "namountnúť" ako sieťovú jednotku. Nie ako FTP.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,2xVU+ Ultimo 4K, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Digi.sk
uživatel
petersk
Registrace: 6/2012
Příspěvků: 4 970
Odpověď v diskusním vlákně 2dny
 

@A je to

Skús ešte v TC kliknúť na písmeno "diskovej jednotky" pravým tlačidlom myši a vo vlastnostiach v zabezpečení čo je nastavené? Aké sú tam povolenia.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,2xVU+ Ultimo 4K, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Digi.sk
uživatel
petersk
Registrace: 6/2012
Příspěvků: 4 970
Odpověď v diskusním vlákně 2dny
 

RE: Pripojenie z NB k sat boxu cez TC-počítače...

vyhledej windows smb1 enable a zkus

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
uživatel
bublajs
Registrace: 9/2006
Příspěvků: 8 306
Odpověď v diskusním vlákně 2dny
 

@petersk

Práve že cez FTP sa pripojím,preklikám sa cez priečinky
až k mediálnym súborom ale prehrať ani zobraziť sa nedajú

Pri sietových jednotkách sa síce box zobrazí,ako je vidieť aj na obrázku ale pri kliknutí na vuduo4kse je tam už to chybové hlásenie
uživatel
A je to
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 696
Odpověď v diskusním vlákně 2dny
 

RE: Pripojenie z NB k sat boxu cez TC-počítače...

aha to mas zapnuty

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
uživatel
bublajs
Registrace: 9/2006
Příspěvků: 8 306
Odpověď v diskusním vlákně 2dny
 

@A je to

a jinej strojek nemas ?
pokud to nepujde jinym, idealne takovym kterej jinde maka, tak je chyba v nastaveni boxu.
co nejakej konfigurak samby ?
co na to rika nmap , kdyz scanujes porty toho strojku ?

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
uživatel
bublajs
Registrace: 9/2006
Příspěvků: 8 306
Odpověď v diskusním vlákně 2dny
 

@petersk

Povolenia sú tam vyfajknuté
Authenticated user
System aj Administrators
Úplný prístup
uživatel
A je to
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 696
Odpověď v diskusním vlákně 2dny
 

RE: Pripojenie z NB k sat boxu cez TC-počítače...

co na to rika nmap , kdyz scanujes porty toho boxu ?

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
uživatel
bublajs
Registrace: 9/2006
Příspěvků: 8 306
Odpověď v diskusním vlákně 2dny
 

RE: Pripojenie z NB k sat boxu cez TC-počítače...

Nie je to veľký problém,iba ma štve,že prečo to nefunguje
bude to asi niečo vo Windows
Windows 10 Home - no problém
Skúšobne mám nahodený aj Windows 11,tam je to tiež ok
Nič sa nemuselo nastavovať
uživatel
A je to
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 696
Odpověď v diskusním vlákně 2dny
 

@bublajs

Na IP adrese boxu,našiel 11 otvorených portov
uživatel
A je to
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 696
Odpověď v diskusním vlákně 2dny
 

@A je to

Ešte mi napadá toto:
pustiť Windows Power Shell ako správca
do príkazového riadku zadať toto Get-SmbConnection
vypíše Ti aké protokoly používajú jednotlivé zariadenia, máš to pod Dialect. Ak je tam 2.1.1 alebo 3.1.1 tak treba dať podporu zdielania súborov na SMB 2.0/3.0

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,2xVU+ Ultimo 4K, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Digi.sk
uživatel
petersk
Registrace: 6/2012
Příspěvků: 4 970
Odpověď v diskusním vlákně 2dny
 

@petersk

Nevypíše mi nič
PS C:WINDOWSsystem32 Get-SmbConnection
PS C:WINDOWSsystem32
uživatel
A je to
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 696
Odpověď v diskusním vlákně 2dny
 

@petersk

Asi to nechám tak
Nebudem používať túto verziu os
Ďakujem za podporu
uživatel
A je to
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 696
Odpověď v diskusním vlákně 2dny
 

@A je to

Tak to je problém, že Ti nič nevypíše :))
A v boxe Ti beží samba?

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,2xVU+ Ultimo 4K, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Digi.sk
uživatel
petersk
Registrace: 6/2012
Příspěvků: 4 970
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra