Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Fáze na satelitním kabelu

Zdravím všechny,
chtěl bych se zeptat, jestli existuje nějaké zařízení, které by "odrušilo" nebo jak to nazvat různé fáze, na kterých jsou připojené 2 satelitní přijímače? Dělá to totiž problém, třeba při vypnutí jednoho se sekce ten druhý v obyváku (který je na jiné fázi), nebo někdy nepřepne tv stanici atp. Jediné, co pomohlo, bylo umístění multipřepínače, ten to "sjednotil". Satelitní technik si s tím jinak sám nevěděl rady.

davidasis
Registrace: 8/2012
Příspěvků: 92
Stránka: [ 1 ] 2 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 93
Odpověď v diskusním vlákně
 

@davidasis

Někdy je možné přímo v rozvaděči přepojit danou zásuvku (skupinu) na stejnou fázi, což musí provést elektrikář, někdy to nejde. Ještě předtím zkusit použít prodlužku z jiné zásuvky. Jsou to primitivní rady, ale protože nejsem satelitní technik, tak bych si s tím asi poradil :-)

DeNiro
Registrace: 6/2022
Příspěvků: 419
Odpověď v diskusním vlákně
 

@davidasis

Ještě k tomu přepojování zásuvkových okruhů - musí to posoudit, zda to jde, a provést ten kdo tomu opravdu rozumí, obvykle elektrikář s praxí.
Nelze přetížit fázi nadměrným množstvím zásuvek.
A pak je ještě jedna primitivní rada, půjčit si jeden jiný přijímač a vyzkoušet, jestli to není vadným přijímačem.

DeNiro
Registrace: 6/2022
Příspěvků: 419
Odpověď v diskusním vlákně
 

@davidasis

A do třetice, když ti celou situaci řeší multipřepínač, tak si ho kup a prdni ho tam. Bude to levnější než návštěva elektrikáře.

DeNiro
Registrace: 6/2022
Příspěvků: 419
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Fáze na satelitním kabelu

Zkusit galvanický oddělovač...... ;) :)))

Octagon SF 8008 Supreme , Skylink komplet, O2TV zlatá, Eurosport player, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus

drobeček
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 6 659
Odpověď v diskusním vlákně
 

@DeNiro

To mě taky napadlo, ale upřímně nevím, jestli to půjde... Řešilo by to nějaké "udělátko", pokud něco takového existuje.
Přijímačema to není, zkoušel jsem i prodlužku a na stejné fázi to nedělají. Paradoxně jsem dneska pořídil Octagon SF8008 UHD Combo a ten v obyváku blbne, někdy přepne program, někdy ne. Dal jsem ho nahoru do ložnice a úplně bez problémů. Z ložnice jsem do obyváku dal Formuler F4 Turbo a bez problémů.
Kdysi jsem měl AB CryptoBox a k tomu Technisat, nakonec jsem AB Cryptobox musel vrátit, protože dělal podobné kousky, se kterými se potýkám dneska. Doposavaď jsme měli 2 stejné Technisaty, ty relativně jeli bez problémů, ale někdy se stalo, že když jsem vypnul ten v ložnici, tak se seknul program na přijímači v obyváku.

davidasis
Registrace: 8/2012
Příspěvků: 92
Odpověď v diskusním vlákně
 

@drobeček

Ale to jde jen na klasické DVB-T2, ne? Nebo i na satelit?

davidasis
Registrace: 8/2012
Příspěvků: 92
Odpověď v diskusním vlákně
 

@davidasis

Udělátko je ten galvanický oddělovač jak píše kolega asi 200 Kč. A to ti tam ten satelitní technik nevyzkoušel, když vyzkoušel multipřepínač? Nebo jak víš že to s multipřepínačem jde?

DeNiro
Registrace: 6/2022
Příspěvků: 419
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Fáze na satelitním kabelu

Chyba je nejspíš v některém koax kabelu.Pokud jsou v pořádku můžeš mít třeba čtyři přijímače na různých fázích a vše funguje.

Jirka1963
Registrace: 5/2017
Příspěvků: 68
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Jirka1963

Měl tam satelitního technika a ten si nevěděl rady, tak snad mu to zkontroloval - tím to asi nebude.

DeNiro
Registrace: 6/2022
Příspěvků: 419
Odpověď v diskusním vlákně
 

@davidasis

Galvanický oddělovač DC napájení /5-2400Mhz/ SGI-10

DeNiro
Registrace: 6/2022
Příspěvků: 419
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Fáze na satelitním kabelu

Galvanický oddělovač F-SAT L1/1PCP-1 (47-2300 MHz)

1500kč od EMP

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, RS CMU200.

Varos107
Registrace: 8/2021
Příspěvků: 1 526
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Varos107

SGI-10 viz výše inzeruje za 124 Kč.

DeNiro
Registrace: 6/2022
Příspěvků: 419
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Fáze na satelitním kabelu

To co nabízíš ty je obyčejný izolator, čti pořádně. Tazatel potřebuje přerušit zemní smyčku, nikoliv SS napájení....

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, RS CMU200.

Varos107
Registrace: 8/2021
Příspěvků: 1 526
Odpověď v diskusním vlákně
 

@DeNiro

Už jsi nevěděl rady, tak zkusil dát multipřepínač a to pomohlo.
Jako, já nechci něco pořizovat za 1500Kč, to je šilená částka. Není něco levnějšího? Nebo nejde to nějak jinak vyřešit?

davidasis
Registrace: 8/2012
Příspěvků: 92
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Fáze na satelitním kabelu

A nebylo by nejlepší dát si do pořádku elektroinstalaci?

petr71
Registrace: 6/2006
Příspěvků: 120
Odpověď v diskusním vlákně
 

@petr71

A co by s ní jako mělo být?

davidasis
Registrace: 8/2012
Příspěvků: 92
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Fáze na satelitním kabelu

Ach, bože...

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, RS CMU200.

Varos107
Registrace: 8/2021
Příspěvků: 1 526
Odpověď v diskusním vlákně
 

@davidasis

běžná věc,zemní smyčka,někdo ani neví,že něco takového existuje,je několik možností,jak ji eliminovat,nejjednodušší,pokud to nechceš vyrábět sám,koupit galvanický oddělovač pro sat.,někdo to před pár lety u nás začal vyrábět

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 27 998
Odpověď v diskusním vlákně
 

@pierrepetr

Já jsem našel jen ten galvanický oddělovač pro sat. ten za 1500Kč ... :-(

davidasis
Registrace: 8/2012
Příspěvků: 92
Odpověď v diskusním vlákně
 

@davidasis

no dá se tuším za 500kč někde koupit,není to úplná hračka,tak ta cena odpovídá,pokud to umíš vyrobit,tak do 300 kč to dáš dokupy,mám na to svoje schema,trafo,pár optočlenů a kondíků,pak se dá řešit snadno druhou parabolou,nebo všechno napojit přes prodlužku z jedný zásuvky

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 27 998
Odpověď v diskusním vlákně
 

@pierrepetr

Tak ono to těžko můžu zapojit přes jednu prodlužku, když to je každy v jiném patře ...
Ty bys nebyl ochoten to pls vyrobit?

davidasis
Registrace: 8/2012
Příspěvků: 92
Odpověď v diskusním vlákně
 

@davidasis

píšu,že to není sranda,není to jako ten pro anténu tam jsou dva kondíky za 5 kč,zkus to najít jinde,někde to měli asi za 500kč,můj čas je moc drahý,za tu dobu spravím 4 televize

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 27 998
Odpověď v diskusním vlákně
 

@pierrepetr

A proč to nedělá, když ty sat. přijímače prohodím?

davidasis
Registrace: 8/2012
Příspěvků: 92
Odpověď v diskusním vlákně
 

@davidasis

zemní smyčka se chová různě záhadně,někdy stačí podotahovat dráty v zásuvkách po domě,jestli to nedělá,tak to nech prohozený a bud rád,že to jede,jinak všechno stojí prachy

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 27 998
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Fáze na satelitním kabelu

Hoši Antonín by Vám to vysvětlil. Rozdíl potenciálů je svinstvo, mě to jednou odpálilo Filipa. Prodlužka to nemusí taky úplně vyřešit.

MMorous
Registrace: 10/2019
Příspěvků: 1 739
Stránka: [ 1 ] 2 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 93
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra