Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Novy televizor

Odchadza mi tv lg oled 55.2 belsie pasy v dolnej casti panelu.povedali odbornici neopravitelne .aky tv do 1200e 55 by ste doporucili.dik za vas nazor

jurko
Registrace: 7/2008
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49
Odpověď v diskusním vlákně

@MMorous

Je vidět, že tě bílá z mini LED SONY zaslepila v rozhledu. Hned ta druhá Philips 55OLED819 (vyhrála EISA) splňuje tvoje technické požadavky. 10bit panel (barvy 30bit), 1300 cd/m2, 144 MHz, Google TV a navíc ambiente. Poslední roky EISA vyhrávají Hisense, Philip,TLC a okrajivě Samsung.Displej OLED-EX je od LG. Black13a hned v 1 příspěvku odpověděl nejlépe na zadané podmínky v cenové kategorii do 30000,- Kč R^

RAFI007
Registrace: 1/2006

@Spacer

Na Slovensku existuje iba príjem slovenských programov v DVB-T?
Napriek tomu, že nick Jurko je Slovák (všimni si to veľké „S“), ako vieš, že ho „nebude vôbec zaujímať“ cezhraničný príjem DVB-T (napr. českých programov)?

RudoM
Registrace: 5/2020

RE: Novy televizor

Samsung je dobrá značka, vlastní displeje a SoC, výroba v Evropě. No a k tomu třídění programů - existuje software, kterým se dají stanice seřadit dle potřeby. V menu je přímo volba na nahrání kanálů z/na flešku. Takže to skuhrání tady je jenom důkaz toho, že chyba je někde mezi ovladačem a gaučem...

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

Konkrétně na zpracování signálů DVB-T2 je Samsung značkou jednou z nejhorších.

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

Nekupovat LG Oled c45 slaba kvalita obrazu

Kupil som LG Oled 48c45 a som maximalne SKLAMANY z obrazu idem ho vratit.Mam doma LG Oled iba FUL HD nema to 4k ale ten novy sa orazovo ani zdaleka nechyta.Nechapem ako moze niekto tento TV chvalit...

ferdo67
Registrace: 9/2009

Za mně určitě OLED. Moje TV má firmware Google TV ( což je převlečený Android ), a asi za 2,5 roku ještě nezamrzl. I když já TV používám jen jako zobrazovadlo. No a z vlastní zkušenosti ( měl jsem doma CRT TV, projekční TV, LCD TV, PDP TV a teď OLED TV), dobré barvy na TV souvisí se schopností zobrazit kvalitní černou, a to umí nejlépe OLED, po ní PDP, až pak LCD s Direct LED podsvícením s místním stmíváním.

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh
Registrace: 10/2012

@RAFI007

barvy 30 bit ? A ty žebříčky oblíbenost - koukám na to a velmi často se tam objevuje vazba cena/výkon.
Osobně se mi na krámu taky Samsung líbí. I podle parametrů na data sheetu. Ale když si otevřu tady Parabolu, pokaždé mi chuť přejde. Je to tady přímo negativní reklama na Samsung.
Hesensee údajně vyšlo první s miniled, kdysi jsem to zkoumal a obraz se mi zdál vyblitej a psalo se tady o dílenským zpracování... Nemám důvěru.
Na LG jsem se ptal v servisu, že se diody časem nakloní do modrofialova je prý pravda a ten Oled65G3 je pěknej, ale moje 5 let stará sonka je stejně pěkná. No a na Phila a Panaka ani Ambiente nekoukám.
Všechno jsou to krásný televize, ale Sony je Sony, ale každý na ní nemá. Kdyby byla levná jako Samsung, tak si Samsunga nikdo nekoupí. Poslední Upgrady SONY jsou OK, za mě po 5ti letech sppokojenost. A osobně mám druhou, ta první 10 let OK, další 4 máme v rodině. Ale každý si chválí svoje.

MMorous
Registrace: 10/2019

@MMorous

barvy 30 bit má i ta tvoje SONY, nepleť si to s bit hloubkou panelu, která je 10. A spíš než tobě budu věřit 52 členům s 27 zemí, kteří udílí cenu EISA. Tise dívají i na jiné TV než je SONY.A nebo jsou jak ty a na SONY se z nějakého neznámého principu v poslední době nedívají a proto nic v TV nevyhrává. https://eisa.eu/members/ ;)

RAFI007

@RAFI007

jj 3 x 10=30. No to je snad jasný. Ale je to pořád 3 x 10. U 12ti bitovýho panelu to bude 3x12. Ale jde o ty polotóny, hlavně dole,jestli to ten panel OLEDU zobrazí, a i když to zobrazí, jestli je to vidět, když rozsvítíš. Ale to není třeba zdůrazňovat.
A co se týče TV, měl jsem i Loewe, u těch značek v popředí lepších hodnocení jde i o výbavu a která má lepší vybavení, tak vyhrává.
Osobně na Sony i fotím, mám Sony Alpha r V, prostě Sony je sony, provedení atd .....Fe 135/1.8, stroje radost pohledět. Ale musíš si připlatit. Když to nemáš, tak o tom můžeš jenom mluvit a psát co si přečteš na hodnocení 27 zemí. Kdyby Sony zlevnilo, tak si Samsunga, Phila asi Paňáka nikdo nekoupí.

MMorous

@Dusan

Zkus si najít a dozvědět se něco z recenzí o lcd panelech "Made in Egypt" v Samsung tv. Možná potom trochu změníš názor ;P

elbaco
Registrace: 10/2018

Dusan

Samsung QE55S95D kluk má tuhle ukazuje velice dobře už rok spokojený mě by stačila 43" Neo QLED 4K TV
QE43QN90B co má máma 3 roky a super . OS MĚ ANI NEZAJÍMÁ větší nechci !! Zapnu a koukám na x družichlavně když je čas a to je v zimě .V létě tak 3x koukám za týden na chvíli .

standa111
Registrace: 11/2009

Panasonic nebo Sony

Ja bych volil hlavne kvuli kvalite obrazu jen mezi Panasonic a Sony, za me maji nejlepe odladene obrazove chipy.

My osobne jsme doma uz od dob plasma TV verni Panasonicu, to jsou drzaky a hlavne Panasonic je snad jediny, ktery ma 2 x CI a nepotrebuju extra satelitni pristroj. Jen ta SW podpora je u nich nedobra, ale snad se blyska na lepsi casy s prechodem na system FireTV.

boobika
Registrace: 3/2009

boobika

Panasonic už asi není to co bejvávalo u posledních novějších rad, myslím, že to mají teď Turci co se tu snad psalo.

HYPER
Registrace: 11/2010

Panasonic nebo Sony

@boobíka Naprostý souhlas,mám 2 TV 2x Cl využívám! R^

kolík
Registrace: 9/2012

Na CI se v TV už moc nehraje. Pořádná smarttelka, připojení a app . . .

MMorous

@HYPER

Panasonic uz nevyraba TV vo vlastnych zavodoch. Nieco sa naozaj vyrabalo v Turecku, ale neviem ci to este pokracuje. Vacsinu produkcie teraz pre nich zabezpecuje cinske TCL.

UPC Cable, Magio Go, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Voyo + zopár ďalších

black13a
Registrace: 2/2009

@MMorous

už ani nevíš, co tu píšeš. Já ti na to jen odpovídám a snažím se ti vytáhnout hlavu z bubliny zvané SONY. Evidentně je to ale naprosto zbytečné. Mimochodem, která SONY se SAT tunerem si nehraje na CI ? Co se týče tebou opěvovaných NIT u miniLED, má Philips 1500 NIT a HDR10+, SONY X95K 1400 NIT a HDR10. Philips OLED 1300NIT a HDR10+. SONY radši u OLED ani neudává. ;)

RAFI007

@RAFI007

CI mají všechny, ale kdyby jsi si pořádně přečetl, co jsem napsal, tak bys pochopil. . . Radši už nepiš moudra, co si kde přečteš a vydáváš je za svoje a kup si napřed pořádnou televizi a pak diskutuj. A netahej sem káčko když nevíš co to znamená.
O káčku jsem nikdy nepsal, to za prvé, 95L má 1600, HDR dolby vision, procák nový generace s technologií XR Triluminos Pro, Acoustic Multi-Audio a další. Motion mělo už před 15ti lety, Měl jsem jí a když se fotbalový míč kutálel, tak obrázky na něm byly tenkrát ostrý. Tomuhle se tvým zázračným značkám mohlo jenom zdát. Už před 15ti lety. Philipse ani Panáka bych si nekoupil ani kdyby byl za 5 tisíc, leda tak do garáže nebo do kuchyně.
Ale z druhé strany. Na běžné filmy a zprávy z pozemáku levný televize stačí. Na O2TV a podobný appky je špičkový Sonky asi škoda. Ale kvalitní film Full HD z disku cca 10 GB na 65 palcích na moderní televizi v soupravě s pořádným AVečkem, sloupama, 5.2 - 2x Subw - to je potom pokoukáníčko s poslechem. O tom se oledářům na 43 palcích za 15 tyček a soundbarem za 5 nemůže ani zdát. Měl jsem tu jednoho, koukal jako zjara že něco takovýho ještě neviděl. Tak si napřed kup pořádnel přístroj, a potom diskutuj.
A těch tvých 1300 nitů je sekundární podpora svítivosti - mimochodem u Sony Oledu to údajně taky začali dělat, někde jsem to četl, ale nechci o tom plácat, protože jsem to neviděl, je to novinka v praxi neověřená.

MMorous

@RAFI007

Ještě k tomu CI. Myslel jsem to tak, že provozovat satelit na TV není žádná výhra, lepší je satelitní přijímač, osobně jsem slot využíval na kabel UPC, později vodafone a teď jsem přešel na app. Napsal jsem to napůl tak se omlouvám.

MMorous

@jurko

Mimochodem, teď se mi dostala do rukou LG 50UP77003LB z roku 2022, ve které právě odešel panel :(

elbaco
Registrace: 10/2018

Z mé zkušenosti Samsung kdysi dobrá volba mám tři generace ta poslední nic moc pro mě neumí zvuk DTS, Panasonic plazma super odešla a Lcd Panasonic taktéž softvérová podpora nula, nová tv byla volba mezi Sony a Panasonic a kdo vyhrál? Samozřejmě Sony kvůli OS Android, Panasonic vsadil na špatnou kartu s OS Amazon Fire jinak panely stejné.

Vu+Uno 4 K Se

Laik
Registrace: 5/2007

jen tak otázka jak vybíráte tv

Vu+Uno 4 K Se

Laik

Já jsem mailoval všem výrobcům tv na našem trhu ohledně podpory atd. na konverzaci je nejhůře JVC LG , Panasonic super a Sony také, Samsung dobré .Tak se zkuzte pozeptat a potom uvidíte jak snadné je vybrat tv.Mě to trvalo půl roku

Vu+Uno 4 K Se

Laik

@Laik

V listopadu jsem koupil Samsung QE55QN85D má sice jenom Dolby Digital, Dolby Atmos, Dolby Audio, ale mě to stačí. Stejně hůř slyším. Obraz bezva.😆

Petor58
Registrace: 11/2021
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra