Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Automaticky satelit alden

Dobrý deň,idem si po radu,už som zúfalý,na karavane mám auto.satelit alden a nedarí sa my nič naladiť,mam prijímač technistar s2 s predplatenou kartou skylink,parabola nájde v krátkom čase astra 23e ale keď dám vyhladat kanály tak nenajde ani jeden,v menu orijimaca som skúšal meniť astra 23 za astra 19 a nič,mam jednoduché lnb,nemám to ani komu dat skontrolovať lebo som v Nemecku,nevedel by my niekto poradiť ako postupovať?
Vďaka

Dodes
Registrace: 7/2024
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 61
Odpověď v diskusním vlákně

@Dodes

- Najdi si jih a natoč parabolu a celý systém přibližně tímto směrem
- Nastav správně LNB
- Mrkni se na např. sem : https://www.lyngsat.com/europe.html
- a porovnej kmitočty. Ptáš se co je TP - tak asi o tom nevíš zhola nic
- Podívej se třeba sem : https://www.lyngsat.com/europe.html
- Kromě kmitočtu zkontroluj také nastavení ve sloupci System/DVB-S/DVB-S2, SR a FEC.
- když se ti to nepovede, zkus nastavit parabolu ručně
Jestli tomu vůbec nehovíš, tak se jdi raději opalovat. Já se jezdím k moři rekreovat a rádio a TV nechávám doma.

MMorous
Registrace: 10/2019

@Dodes

Kdybych to ladil já, tak parabolu uvážu gumicukem na kus klacku, najdu podle souřadnic stanoviště jih a zvolím si nejbližší satelit nad hlavou. Přepíšu TP, vyhledám satelit nad hlavou, potom ten žádaný se Skylinkem nebo co potřebuješ a musí to chodit. 1 - 2 hoďky práce

MMorous

@MMorous

Už se nedivím, že máš tolik příspěvků, samé kopírování, aniž by jsi tomu rozuměl, do vševěda máš ještě hodné daleko :))) Neozval se,ale už mu to asi funguje i bez Tvých nesmyslů,neboť automat mu fungoval :)))

amper
Registrace: 6/2008

@amper

To jsem si přečetl jak mu fungoval.

MMorous

@amper

A proč mu teda neporadíš, když jsi tak chytrej. Člověku, který se ptá co je to TP a o nějakém nastavení nemá páru? Tak jsem mu doporučil Lyngsat, kde si může parametry vyhledat a přepsat. To je snad špatně? A jaký kopírování? Píše že dal továrko. Na to mu to bude chodit? Příště si rozmysli než začneš urážet. To Tě doma neučili?
Podle souřadnic a jak píše tak je někde v okolí Bonu nebo Dieseldorfu, takže Astry budou mít víc stranou. Jestli je skutečně na Astře ale dal továrko, tak si bude muset pravděpodobně opravit tabulku TP, to je snad jasné ? Nebo ne? Víš vůbec o čem píšu, chytr**íne ? Příště langsam.

MMorous

@MMorous

Neučili mně se chválit,čemu nerozumím!Kdyby to měl dělat podle tvých rad, tak by musel jít do servisu na opravu zařízení!Opravu jeho zařízení je na 5-10 minut, nic složitého. Tvých rad je dost nesmyslných,jak jsem si všiml! :))) Křišťálová gula říká, že mu to už funguje ;)

amper

@amper

5-10 minut jak pro koho. Hlavně v kempu s karavanem, jestli si s tím někdy jezdil. Příště si místo nemístných komentářů rozsviť křišťálovou gulu.

MMorous

@MMorous

Já jsem to řešil několikrát, na rozdíl od Tebe,aniž bych to musel řídit ;) Tobě to určitě nesvěřil,to by dopadlo,v tom lepším případě v servisu :)))

amper

@amper

Nech si ty bl+ý kecy

MMorous

@mediator12

Nějak jsi to nezvládnul,když si nakonec pořídil nový příjmač :laughing: Zkušeností Ti chybí...

amper

@Warpik

Dobry den tak ja som mal iny problem a to ze Alden s SSC jednotkou nedokazal najst 23,5 E.
Dakujem za dobry navod manualneho nastavenia jedinecnej frekvencie pre astru 23,5 E. (11973-V-29900-3/4) Pomohlo a naslo Astru 23,5E. PO nastaveni taniera som urobil cez TV jednoducho Fastscan pre skylink Slovensko a vsetko frci ako ma. Bolo to potrebne urobit nakolko naposledy som s autocaravanom isiel v 10/2024 a boli tam tiez stanice ako napr. Joj TV bez signalu.
Na stranke Alden je popisany jednoduchy manual ktorym si dokazeme aspon ja som to zvladol bez odbornej pomoci. Aktualizacia firmwaru pre SSC jednotku by nemal byt tiez problem v pripade potreby aktualizacie. Este raz dakujem aj tomuto foru za cenne rady.

Jelko
Registrace: 2/2025
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 61

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra