Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
04.11.2007, 21:04.40

parabola 40cm

zaujimalo by ma ci je dostatocna parabola o priemere 40cm na prijem astry 19.2 na balkane?z tych diagramov mi to nie je jasne.najlepsie vlastne skusenosti.chcel by som na kamion takuto parabolu na prijem UPC.za info dakujem.
Gabricius
uživatel
gabricius
04.11.2007, 22:32.53

Záleží

Na konkrétním místě. Spíš bych ale řekl, že Ti ta 40cm nebude stačit. UPC vysílá z Aster 1G,H a KR. Když se podíváš na diagramy záření, tak oblast vymezená tím nejmenším ohraničením by byla pokrytá dostatečně silným signálem pro příjem na 60cm parabolu. Je vyzkoušené, že to funguje i na plochou 40cm anténu. Ty ostatní plochy už jsou bez záruky. Takže na Balkáně to bude spíš bez šance!
uživatel
Enik
05.11.2007, 01:35.29

RE: parabola 40cm

půjde to ,jen za dobrého počasí,tak půl roku z roku
uživatel
pierrepetr
05.11.2007, 07:13.03

Otázka je co je to za parabolu. Je-li to čtvercová od Technisatu, kde výrobce udává že zisk odpovídá oválu 60cm a pokud by to byla firemní sestava, t.j. včetně LNB, tak bych se toho zase tak nebál.
uživatel
Morous
05.11.2007, 09:36.32

Jestli to budeš stavět vedle kamiónu na trojnožku, tak proč tak šetřit na místě? Vídám je s 60 cm běžně, viděl jsem i větší. Rezerva se ti bude hodit - nebudeš muset třeba tak přesně nastavovat.
Prostě si kup největší, kterou někam uložíš, mám za to, že na to jsou fígle, kam to nacpat (dozadu za kabinu apod.) Pokud tam vleze i 85 cm kup si tuhle plechovou (je odolnější proti mechanickému poškození). Pokud to vzhledem ke krádežím nedáváš na zem, ale někam nahoru, pak je to s těmi cm jinak...
uživatel
Antonín
05.11.2007, 18:14.13

Na 60 cm UPC v Makarské OK , rec. Philips.
uživatel
CES