, sekce: Skylink |
|
Sat Skylink na TCLVážení, na TV TCL 55C765 mi nefunguje sat příjem Skylink přes modul CAM803 s kartou Skylink. U detailu karty je vUA/X místo čísla karty Skylink?! Kanály jsou načtené, ale hlásí Zašifrovaný kanál. Jde pouze ČT24. S firmou Skylink to řeším několik měsíců, první modul jsem reklamoval, u druhého je to stejné. Řeší to můj tv opravář, zatím marně.Odzkoušeno i na TCL 43C69K, také Zašifrované kanály. Dle TCL musí být slot CI+ 1.4, to prý CAM803 je ?! Nemáte někdo nějakou radu, kde může být chyba. Domnívám se, že modul s kartou nejsou správně aktivované ?! Podobné téma zde je - Kleiber . |
Havran55
Registrace: 3/2026 Příspěvků: 6 |
|
|
havran55přesně tenhle problém se řeší v jiné diskusi z 2.2.2026 Jaký modem k TV TLC...,tak si to vyhledej zde v diskusi na parabole. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 861 |
|
|
havran55sorry,přehlédl jsem tu větu na konci.No tohle je problém asi všech modelu TCL s dekódováním Cam modulu v CI slotu. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 861 |
|
|
RE: Sat Skylink na TCLvadný tv nečíta modul, reklamujte |
zoly
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 614 |
|
|
CAM 803 a TCLŘešil jsem problém i technickou podporou Skylinku, nikoli jen operátorka, a výsledek. Jiný TV a tak to prostě je |
zdeno001
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 161 |
|
|
@zoly2 tv TCL špatné, to se mi nezdá. Televizory modul s kartou načtou.Info o modulu = Smart CAM803 + operátor Skylink. Info o kartě vUA:X = to je asi špatně |
Havran55
|
|
RE: Sat Skylink na TCLNa jiném zařízení se číslo karty zobrazí? |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 906 |
|
|
@Havran55Musíš u niekoho vyskúšať na iných značkách, potom budeš mať jasno.TCL nie sú zlé, ale majú svoje muchy. |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 715 |
|
|
@Frank11Číslo karty se neobjeví ani na druhé tv TCL. Opravář nyní odzkouší na jiném televizoru, asi Samsung |
Havran55
|
|
@Havran55Však píšem, na inej značke. Ja by som skúsil aspoň na dvoch rôznych značkách. |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 715 |
|
|
RE: Sat Skylink na TCLTelevizi TCL nemám a nikdy jsem neměl. Proto jenom dvě poznámky: 1. není CI slot jako CI slot. Jsou různé verze a kdoví jestli proto i různá nastavení. Opravář?, který nemá v kapse ověřeně fungující modul, není nejspíše profík, ale spíše nějaký amatérský pokusník, jehož závěrům bych věřil jenom s jistou opatrností. |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 529 |
|
|
@TomSeniorNa začátku píše, že první modul reklamoval, nyní řeší druhý, takže mu reklamaci asi uznali. Tak bych raději ten modul vyzkoušel jinde, aby mi tv náhodou neodstřelila můj dobrý. |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 906 |
|
|
@TomSeniorNevím jaký profík je můj opravář, spíše mne zaráží chování firmy Skylink. Napsal jsem jim, zda jim mohu zaslat modul s kartou a ať ji odzkouší na TV TCL - to prý nemohou, divné ?! |
Havran55
|
|
RE: Sat Skylink na TCLNemohou, protože takovou televizi nemají. (Modul taky nevyrábí oni.) To není evidentně chyba Skylinku, tak těžko mohou zkoumat. Profík tedy není určitě, pokud nemá v kapse ověřeně funkční CAM s kartou.Postupuješ ne moc rozumně. Ale je to samozřejmě tvoje věc - vzhledem k tomu, že žádnou televizi TCL nemám, nikdy jsem neměl, tak ti nemůžu nijak pomoci. Leda snad můžu popsat svůj postup: ověřeně funkční CAM s kartou zkusit ve své televizi. Svůj modul zkusit v nějaké jiné televizi. Jiné značky a pak jiné TCL, ve které tento typ modulu funguje. |
TomSenior
|
|
RE: Sat Skylink na TCL"Dle TCL musí být slot CI+ 1.4..."Tak vždy som si myslel, že keď HW prístroja dokáže pracovať s modulom CI+ 1.4 tak všetky predchádzajúce verzie CI/CI+ budú fungovať automaticky. Tzn. že v TCL by nešli ani moduly DIGI, ktoré sú určite nižšej verzie. Hm... ešte pred pár dňami tu bolo vlákno o vynikajúcich televízoroch tejto značky s poznámkou, že načo preplácať iné značky. Tak fajn. Ako displej teda dobrá voľba, ako prijímač vyzerá že k ničomu. "S firmou Skylink to řeším několik měsíců..." firma Skylink nikdy neuvádzala, že TV značky TCL sú certifikované pre použitie modulu Skylink, nemajú teda dôvod prečo by mali u nich niečo skúšať. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 211 |
|
|
@Dagy2Odkiaľ bereš, že v TCL neidú moduly DIGI nižšej verzie? Predstav si idú. A ide aj modul CAM803 ver 1.4. Mám ich 4 rôzne typy. Aj v starších typoch TCL. Takže buď je cam vadný alebo konkrétna telka má problém s niečím. Ale doporučujem Havranovi, že ak má novú telku tak nech vráti a v SS nech mi napíše do ktorého obchoduT55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 789 |
|
|
TCL telka a modul DIGIJa ked som asi pred 3 rokmi kupil TCL 43P616 k svokrovcom, tak mi technik DIGI vravel ze ich modul stary aj novy nepojdu, ze to ide iba v Samsung a LG telkach, (tvrdil ze ani vo VU+ nepojde)Realita : TCL 43P616 modul novy bezkartovy DIGI zhtla jedna basen, aj kanal mapu.. Vo VU+ mi tiez siel.. Mozno skusim ten CAM803 v mojej TCL 55C89K, mam ju 2 mesiace a TV ide perfektne..ale na SAT mam VU+ Ultimo4K..alebo koncom mesiaca v spominanej 43P616..dal by som potom vediet.. |
Mopky
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 245 |
|
|
RE: Sat Skylink na TCLTo musel být tedy "technik". Vycucal si to info z prstu, nebo to slyšel v sámošce? (Je možné, že to nefunguje, to já nevím, může být třeba problém v CI rozhraní v nějakém časování např., ale skutečný technik by měl vědět jaký je to problém, a v kterých řadách TCL se vyskytuje.) |
TomSenior
|
|
@peterskčítaj v kľude a potom odpovedaj. Ak nemáš istotu, či si porozumel písanému textu, prečítaj ešte raz.Napríklad:"...ak má novú telku.." Keďže Havran rieši "už niekoľko mesiacov" tak asi nebude nová? Príklad 2: "...Tzn. že v TCL by nešli ani moduly DIGI, ktoré sú určite nižšej verzie." BY, neznamená, že sa niekto chce biť. Skús bez červených očí, aj keď niekto píše o tvojej obľúbenej značke čohokoľvek čo vlastníš. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 211 |
|
|
@Dagy2Áno máš pravdu, to som neprečítal, že odkedy to skúša. Neboj, nemám červené oči, ja som len napísal svoju skúsenosť, mne je jedno, že Ty máš aký názor na TCL televízory. A keď prečítaš moje príspevky, nikdy neobhajujem TCL ako niekto SONY a pod. Ja čo mám tak fungujú ako treba a nie len ako zobrazovač, ale aj ako prijímač k mojej spokojnosti.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 789 |
|
|
CAM803 s kartou SkylinkVážení, hlásím, že třetí modul CAM803 s kartou Skylink je v pořádku.V detailu je u vUA:= číslo karty. Děkuji za připomínky a zdravím Havran |
Havran55
|
|
@Havran55napiš nám, jaká revize modulu ti nefungovala a která funguje. Revize jsou uvedeny v 2 řádku modulu u P/N na konci - R1.0, R1.1, R1.2.. |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 131 |
|
|
@RAFI007nefungovaly moduly s revizí R1.2 . Třetí fungující modul jsem si bohužel neofotil a nechci ho vyndávat z tv. V detailu CI v televizi údaj o P/N nevidím. |
Havran55
|
|
RE: Sat Skylink na TCLdocela to chápu, třeba to je vakl v konektoru, který teď shodou okolností funguje? |
TomSenior
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|