Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Kopírování nahraného filmu

Již 2x jsem zde nahodil problém s nahrávkou která ač podle dat je nahraná nejde přehrát.Vždy nahrávku upravím v pc a potom archivuji.Nikdy mě ale nenapadlo ji přehrát po nahrání v sat.přijímači.Nyní jsem to zkusil a přijímač nahrávku přehraje.Z toho usuzuji,že chyba vzniká tím,že přestane fungovat kodování.Zajímalo by mě když už ten přijímač tak blbne jestli je možnost tu nahrávku v přijímači kopírovat při přehrávání na disk ve druhém slotu?

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Kopírování nahraného filmu

o jakem prijimaci se bavime? zgemma h9 tak jak mas v popise?

onenon
Registrace: 5/2012

Nahrávání přijímačem má většinou v sobě chyby, které při koukání nejsou vidět, že vypadne jeden dva snímky si nikdo nevšimne, ale přehrávače na to zvyklé nejsou. Nahrávky je třeba opravit. Je na to pár dobrý softů.

TomSenior
Registrace: 3/2025

@TomSenior

Ano o Zgemmně.
Nějaký soft pro opravu?Nějaké jsem zkoušel ale ač je to jen na zkoušku tak se nikdy nezadařilo.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous

A co ro protáhnout přes DaVinchi Resolve ?

MMorous
Registrace: 10/2019

A co se na nějaké nahrávání vykašlat. Nežijeme v minulém století. V době streamovacích služeb je nahrávání anachronismus.

kolenáč
Registrace: 4/2010

@Jarous

Nejako som to nepochopil. Tiež mám Zgemmu a tiež ňou nahrávam vysielania na externý disk. Samozrejme nastavenie v MENU, aby sa uložila rozkódovaná nahrávka. Nikdy žiadny problém s prehraním v prijímači aj po 2 rokoch, ani v PC cez napríklad VLC.

Frank11
Registrace: 2/2009

@Frank11

Tři roky bylo nahrávání bez problému.Nyní občas když zapnu přijímač při nahrávání tak vidím tabulku "error vyskytla se neznámá chyba"To už vím,že nahrávka nepůjde přehrát.Musím zrestartovat a dál to zas funguje nějakou dobu.Dělá to ve všech čtyřech slotech na různých image.Vše je nahrané ale v pc nebo tv to nepřehraji.Něco se s přijímačem muselo stát.Ale proč to přijímač přehraje a mimo něj ne to nechápu.

Jarous

Možno vadná karta, alebo HDD. Skús to preformátovat.

Spacer
Registrace: 9/2017

@jarous

Jak Ti radí výš: pomůže TS Doktor, viredo, nebo běžný se pro úpravu videa: Corel, filmora, magix, vloger... je toho dost i ve free verzi.

minestra
Registrace: 4/2009

@Jarous

Vyskúšal si aj nejaké iné externé HDD? Mne sa osvedčili HDD Toshiba, majú nízke prúdové nároky. Predtým som mal Seagate a pri cca každej tretej nahrávke to zamrzlo. Možno by pomohlo aj to preformátovanie HDD. Ale po čase sa to môže znovu objaviť.
"Dělá to ve všech čtyřech slotech..."
Aké 4 sloty máš na mysli? Externý HDD sa pripája do USB, tie sú tam 2 a jeden slot má na interný HDD.

Frank11

@Jarous

A keď to stiahneš do PC prostredníctvom OpenWebif, tak sa to tiež nedá prehrať v PC?

Frank11

@Jarous

A v akom formáte sú tie uložené nahrávky? V .ts?

Frank11

Tak jsem z toho úplně jelen.Nyní jsem vyzkoušel jeden video soubor Repairit_Installer a v náhledu programu je vidět,že to opravilo.Pokud chci uložit tak to chce many.Nic méně potom co jsem to zkusil opravit programem tak najednou všechny 4 video soubory již jdou otevřít a přehrát.
Frank11 - 4 sloty,tím myslím,že mám nainstalovány 4 image v přijímači.

Jarous

Přijímač to přehraje, protože je na výpadky v toku dat a chyby připraven. Kdybys použil jiný přehrávač třeba asi VideoRedo (já už nenahrávám dvacet let, tak nevím co teď je nejlepší použít), tak by to asi přehrál.
Proč máš chyby v nahrávce?
- protože se ti zhoršil anténní systém, LNB má prasklé víčko, pohnula se parabola, zestárl koax, nebo nebo nebo
- protože se zhoršil zestárnutím zdroj přijímače resp. kondenzátory v napájení tuneru uvnitř přijímače.
Co s tím?
Zkus jiný přijímač - a uvidíš co se stane.
Nebo zkus svůj přijímač jinde.

TomSenior
Registrace: 3/2025

@Jarous

"...jestli je možnost tu nahrávku v přijímači kopírovat při přehrávání na disk ve druhém slotu?"

"4 sloty,tím myslím,že mám nainstalovány 4 image v přijímači."

Nejako divne tu žongluješ s výrazmi, to je potom ťažko pochopiť, čo máš kedy na mysli.

Frank11

@Frank11

...jestli je možnost tu nahrávku v přijímači kopírovat při přehrávání na disk ve druhém slotu?"Jo tak to myslím.V jednom usb nahrané nahrávky a přehrávat v přijímači a v druhém usb disk a kopírovat to na něj.Tohle jsem ale myslel v případě,že nahrávka je znehodnocena chybou dekodování.Jak to vypadá tak dekodování bude v pořádku.
"4 sloty,tím myslím,že mám nainstalovány 4 image v přijímači."Zgemma má 4 sloty ve kterých na jednom přijímači můžou být nahrané 4 různé image.
TomSenior - možná by to mohly být ty kondíky,protože chyba antény je vyloučena tím,že to dělá i když nahrávám z pozemáku.

Jarous

@jarous

Myslím si, že rad co s tím jsi už dostal dost. Teď to chce praxi. Mívám občas stejný problém a SW jsem Ti postnul výše.

minestra
Registrace: 4/2009

@Jarous

stačí,že se ve větru pohne parabola a už je tam chyba,kopírovat to půjde do PC,ale při přehrávání ,nebo střihu reklamy hodí chybu při ukládání,musíš ty vadný snímky vystřihnout a pak uložit,třeba ve videoredo

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@Jarous

Zkus jestli do dělá i u FTA vysílání a přešel bych na nový img 7.6 nebo i 8.0 ... 6.4 je docela starý

Mám na HDD nahrávky i z roku 2006 ... a fungují bez problémů v origimál TS formátu tehdy nahrané na DM 7020 (Gemini 3.1 myslím)

T90, Octagon 8008

ivo2001
Registrace: 4/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra