Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

soundbar k TV

Pro špatně rozuměné slovo prosím:
Jaký nejvhodnější soundbar k TV Samsung QE43Q60.
Děkuji za laskavou odpověď.

navrami
Registrace: 12/2009
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35
Odpověď v diskusním vlákně

RE: soundbar k TV

Každýmu vyhovuje jiné nastavení při poslechu. Zajdi si do obchodu a nech si jich pár vyzkoušet k televizi, kterou používáš a určitě si vybereš ten správný.

DM900 UHD, DM920 UHD, DMTwo UHD, Panasonic TX-55MZ2000E - ORF - ČT karta

Kibicak
Registrace: 8/2010

Je to úplně jedno. Zvuk je stejně jenom o kousek lepší než rovnou z TV. Takže vyber podle rozměrů a podle barvy.

TomSenior
Registrace: 3/2025

Tome

Kup si nějaké levné aktivní repro s digitálním převodníkem.

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Samozřejmě, že to není pro Toma.

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Vybral jsem si

soundbar k televizi Samsung 43 palců, ale štítek TV nemám dostupný. Chtěl jsem, aby soundbar splňoval tyto hlavní požadavky:
1. Žádný soobwoofer
2. Zapnutí satelitu, televize i soundbaru, tedy 3 přístrojů, jedním ovládačem.
Koupil jsem JBL bar 300 a jsem spokojen.
Zapnu satelit kombo a všechno automatiky najede.
Poznámka: S názorem TomaSeniora nesouhlasím.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

Kterým názorem? Já jsem sem žádný názor nenapsal. Jenom fakta.

TomSenior

Tak nás po čase opäť poctil návštevou @navrami jednou so svojich inteligentných otázok. To máte skutočne všetci takú krátku pamäť?
Pre "špatně rozuměné slovo" stačí ubrať basy a pridať výšky.

Frank11
Registrace: 2/2009

Na srozumitelnosti mluveného slova se nejvíc podílí frekvenční pásmo 2-4kHz.
(nevhodné slovo)ně ozvučené české seriály přes interní reproduktory neleze sledovat.
Zde pomůže nejlépe AV receiver. Nejšílenější v tomto ohledu je seriál Odznak Vysočina, kde polovině herců není vůbec rozumět. Jednak neumí vyslovovat, pak pod nimi neustále hraje hudební podklad. Všichni chlapi kriminalisté neumí mluvit, vyslovovat, hrůza.
Třeba i Suchánek je příšernej. Po tátovi nepochytil vůbec nic....

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

@TomSenior

Fakta...? :laughing: Domněnky. To chce vyladěné naslouchátko... :8)

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * JVC RA-E814B * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

Predpokladam, ze Tom Senior pocul naposledy zvuk zo soundbaru niekedy pred 15 rokmi...

UPC, Magio, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, HBO Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Apple TV+, Oneplay, Voyo + zopár ďalších

black13a
Registrace: 2/2009

Zatímco vy jste kvalitní zvuk zjevně neslyšeli nikdy. Mezi soundbary je nepodstatný rozdíl (tedy když vynechám úplně nejlevnější šunt.)

TomSenior

@Varos107

Je to tak. Příliš hlasitý hudební podklad se bohužel stal i zlozvykem dabingových studií. Nerozumím dialogu, protože něco nahlas hraje, zkusím původní zvuk a tam je poměr hudby a podkladu v pořádku.

torny
Registrace: 3/2018

Sounbary udělaly v posledním období pokrok. Především dobře vypadají a některé i slušně hrají. V podstatě je to módní záležitost, ale jejich hlavní nevýhodou z hlediska akustiky je to, že jsou pod televizi a zvuk je trochu plochý. Někdo to dokonce dává do nábytku a to je asi nejhorší varianta. Nedávají zvukově takový prostor, jako z kvalitních beden, které postavíme do prostoru a víc od sebe a zvuk se tak řine po celé místnosti.
AV Reciever je úplně jiná liga, ale zase rozdíl, jestli je to čisté stereo nebo oblíbené 5.1 nebo 5.2.
Další věc je značka beden, ke zmíněné srozumitelnosti bych poznamenal, že kvůli tomu jsem vyměnil systém DALI za systém FOCAL. Kdo trochu ví tak ví o čem píšu. Jiný bedny - jiný zvuk.

MMorous
Registrace: 10/2019

Celkom to módna záležitosť nie je. Treba odskúšať. Ja tiež nepreferujem soundbary ale jeden mám. Istý čas som posielal ivo2001 video so zvukom zo soundbaru Thomson. On hľadal pred istým časom. A ďalšia vec, je dôležitý kvalita zdroja. Zo zvuku na "h...no" ani s FOCAL-om nespravíš kvalitný zvuk.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@petersk

Pravda. Zdroj je důležitý
Ale ještě něco. Běžný soundbary i bedny hrají dopředu. U Focalu se zvuk řine celým bytem, je to trochu jinak než co mám druhý Dali, a ty byly taky drahý.
Další věc je akustika bytu nebo místnosti, ale to je už mimo tému.

MMorous

Já jsem to neposílal ... ale to je jedno

Napsal bych to takto ... co peněženka dovolí, raději 8 000 a víc, aby to bylo fakt dobré. Nehledět moc na funkce. Doporučil bych externí basák. A taky zvážit zdrojový signál. 128 kbit/s nic moc nebude

T90, Octagon 8008

ivo2001
Registrace: 4/2006

Soundbar bude tam, kam ho uživatel dá. Co se srozumitelnosti dialogu týká, tak by měl být v takové výšce a směru, kde se pohybuje nejčastěji ucho diváka. Srozumitelnost slova udává tzv presenční pásmo, nejvíce pak 2-4kHz a tyto kmitočty se šíří už velice směrově a proto i směrování středovýškové sekce je pro srozumitelnost reprodukce zcela zásadní. Přijde mi umístění soundbaru nad TV obrazovkou lepší, než pod ní. Soundbar nahoře a s vhodným nakloněním. To samé platí v 5.1 konfiguraci pro centreproduktor.

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107

@TomSenior

V podstatě každý průměrný soundbar je lepší, než ty zabudované chrastítka v TV... To, že si neslyšel posledních 15 let kvaltní zvuk, neznamená, že ho neslyšeli ostatní... :8)

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * JVC RA-E814B * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

@Dusan

To co píšeš platilo možná před 15ti lety. Samozřejmě že televizní chtastítka 32 palců 15 let starý nehrajou, ale u moderní velký televize s akustickou zadní deskou a audio kalibrací přes mikrofon je to trochu jinak. Na to si musíš připlatit. Ale k tomu se těžko kdo z účastníků našeho zájezdu, co honí malé TV do nábytku za 5 tisíc dopracuje.

MMorous

Varuji před laciným Hisense HS2000. Basy nelze dostatečně stáhnout, mažou mluvenou řeč.

stippy
Registrace: 2/2014

O tom, že je průměrný soundbar lepší než chrastíka v televizi, není pochyb. Nikdy jsem nic jiného netvrdil. Asi nějaké nedorozumění. Jenom je soundbar stejně taková náhražka. Asi jako melta místo kafe, která je taky bezpochyby lepší než voda. Je celkem jedno, kterou značku melty si koupíte. Kafe to stejně nebude a chuťový rozdíl mezi meltami je velmi malý. Melta jako melta. (Když vynecháte úplný šunt.)

TomSenior

Melta má proti kávě i mnoho předností, myšleno zdravotních. Takže srovnání s audio reprodukcí to není zrovna na místě. Soundbar má proti interním reproduktorům přednost ve směrovém vyzařování stredovýškového spektra, taky nemá předpoklady k mechanickému drnčení a vibracím při “reprodukci” hlubokých kmitočtů, interní reproduktory nemají přednost v reprodukci vůbec v ničem.

Varos107

Tak jo. Nejlepší je melta a soundbar. Dobrou chuť a dobrý poslech. (Sorry. Fuj.)

TomSenior

Umístění sounbaru nad televizí s vhodným nakloněním.... to samé platí při 5.1 pro centreproduktor ....
A to si někdy myslím, že všechny nápady už tu byly ... člověk se musí pořád učit

MMorous

TomSenior

Melta(bílý kafe) k snídani, káva dvakrát denně. Dobře třicet let. Stejně jako AV receiver.

Varos107
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra