Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Sháním nový sat. přijímač

Čau pánové. Po 15.letech asi dozrál čas na výměnu mého legendárního Golden Media 9080.
Mám Skylink CZ a Skylink SK. každý ve svém modulu. A tento přijímač se slabým procesorem to už nedává. Nepomáhá tomu ani moje sestava na orbitu Diseq 1.1 na 8 pozic.
Umíte poradit nový přijímač, který tuto kombinaci zvládne bez zaseknutí?
Tedy buď 2 Ci moduly, nebo jeden modul a jednu čtečku, co zvládne to vyšší zabezbečení, aby hrály všechny programy....
Nechci za to dávat tisíce...je to jen na chalupu.
Raději bez Enigmy....nemám s ní zkušenosti, ale jestli nebude jiná možnost, tak se to budu muset naučit..
Napadají mi třeba přijímače od AB Cryptobox...zvládnou jednu kartu v CI modulu, a druhou ve čtečce, aby hrálo vše? Máte s tím někdo zkušenost?
Goglim a povídám si s umělou inteligencí už týden, ale chytrý z toho nejsem...
Děkuji za rozumné nápady....

0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel

palermo67
Registrace: 8/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Sháním nový sat. přijímač

AbCrypto to zvládne úplně v pohodě. Můj táta ho používal na SKa CZ programy ze satelitu. ...

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

@jamess96

Víš jistě, že Cryptobox zvládne ve čtečce i zvýšené zabezpečení Irdeto (CAID 0624)?

palermo67

@palermo67

750 áno ... 650 nie

Dzordzo
Registrace: 8/2007

Určitě. Ale zjistí si s kterým firmware. Jede to u 752 s vyšším zabezpečením Layer2B...Každý dobrý obchodník ti to na tvoji žádost nahraje,než ti to prodá... :8) R^

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

@Dzordzo

6xx tiež 5xx nie

peto197601
Registrace: 3/2019

Pokiaľ chceš iba čumiet na tv programy, tak asi zmysel Enigma nemá. Ale prídeš o veľa.

Kasr
Registrace: 8/2008

@Dzordzo

Myslel jsem 752, aby jelo i dvbt 2,,,,umi Elano.sk toto vše nakonfigurovat před odesláním?

palermo67

@palermo67

- Ellano ti určite vyskladá čo potrebuješ. Aj na ten CryptoBox.
- Ja mám osobne Zgemmu H9 a v čítačke mám M7 skylink CZ (HBO štandartka) v CI module Digi SK (platinum ) mám všetko čo brble po SK a CZ. Spolupráca a rýchlosť pri prepínaní top R^ (konfigurácia Podbrezová)

Dodo22
Registrace: 4/2023

vu solo

by to měl umět a z enigmy nemusíš mít strach,mají to i mí důchodci v pohodě

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Vlstné skúsenosti s CAID 0624

Tak z vlastných skúsenosti čo mám , tak CAID 0624 funguje aj na boxoch ako CryptoBOx 750 hd Ktorý Mám Už 4 roky zo začiatku som mal Astru 23,5,E potom som už mal len Thor a na Skylink na 23,5,E mi fungovalo všetko z platenej ponuky mal som aktívny balik Canal + na kartu Irdeto 01a bežalo to v uni čítačke bez chyby lebo slot na modul mám obsadený modulom od Digi pýtal somsa v minulosti AB Comu ohľadom podpory na Irdeto kariet od Skylink trafiť ten správny patch a pôjde všetko na jednom boxe nku s CAID 0624 tak mi odpísali že fírmawe z roku 8/2021 , takže ked uživateľ ktorý sa pýta a netreba kupovať nový modul.

sun26
Registrace: 4/2026

Skúsil by som firmawe z roku 2022

Ak by uživateľ kupoval Cryptobox tak nech skušaju mu dať nový soft z roku 2022 videl som niekde videa na youtbue že ako naladiť správne programy ktore vám nejdu bez toho aby ste kupovali CAM modul tieto box zváladaju aj CI+ rozohranie takže za mňa veľká spokojnosť čo sa týka SAT BOXU.od najnovších verzii firmawe takže kto vie možno ide aj Modul od Skyliniku , lebo DIGI modul co mám tak ide dobre. R^

sun26
Registrace: 4/2026

@pierrepetr ... vzal bych Octagon 8008

Velmi souhlasím = ale zvolil bych levnější Octagon 8008

T90, Octagon 8008

ivo2001
Registrace: 4/2006

@ivo2001

Octagon 8008 nemá modul.

jjery
Registrace: 12/2012

@ivo2001

já mohu nabídnout za pár šupů vu solo

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@pierrepetr

solo je staré, už starý procesor

Octagon nemá slot, ale 0624 karta funguje v UNI čtečce

T90, Octagon 8008

ivo2001

@ivo2001

@palermo67 píše v zadaní:
"Tedy buď 2 Ci moduly, nebo jeden modul a jednu čtečku, co zvládne to vyšší zabezbečení, aby hrály všechny programy".
A ty tvrdohlavo doporučuješ Octagon bez slotu.

RudoM
Registrace: 5/2020

@RudoM

Omluva ... moc jsem zadání nečetl ...

T90, Octagon 8008

ivo2001

Já sice ještě v Dalmácii provozuju satelitní příjem, ale jinde už mám jenom antény na střeše tak nějak ze zvyku. Možná bych v současnosti nehledal nový satelitní přijímač, ale dobré připojení se stabilními desítkami MB a místo nového přijímače bych přešel na net. Hledal bych nový netový přijímač. Je to změna, ale dává to smysl - stejně slušný net potřebuje tak jako tak asi každý i z jiných důvodů než jsou pohyblivé obrázky. Jenom k zamyšlení. Doba kráčí vpřed bezohledně.

TomSenior
Registrace: 3/2025

AbCrypto combo 752 ( jede mi jak satelit tak i pozemák přes něj ) 1.jede dobře zvládá i Kartu na Skylink v (dekódovacího modulu ) , ale po 3 letech mi už odešli dva kousky jinak bez problémů asi víc nevydrží nevím proč ,možná kondíky nevím . 2 . Proč by ho už nechtěl je že není v 4K a obraz je horší ( na úrovni DVB TV2 ) než ze satelitního přístroje který má 4k tak bacha na to pokud máte TV 4K .

standa111
Registrace: 11/2009

@standa111

Obraz se zhorší,pokud pouštíš například vysílání v hd přes přepočet ve 4K a u nás se moc přes satelit nevysílá ve 4k

Prosat
Registrace: 8/2005

tak mi vysvětli proč je obraz horší než na satelitech v 4K. Měl jsem dva a oba stejný .Potom to nemá HbbTV , atd. ale jinak je to pracant kdo není nároční . Tenhle je jiný AB PULSe 4K Combo DVB-S2X+DVBT2/C revize II je už o hodně lepší na obraz STEJNÁ TV !!! https://www.hityshop.cz/?cls=stoitem&stiid=483325&srsltid=AfmBOort__b1jIXw8jCmbldA5lgPimCxQSnL5nds45Lkyaq9UAJoNZa_qDA

standa111

tak mi vysvětli proč je obraz horší než na satelitech ve 4K. Měl jsem dva AB 752 COMBO a oba stejný .Potom to nemá HbbTV , atd. ale jinak je to pracant kdo není nároční . Tenhle je jiný AB PULSe 4K Combo DVB-S2X+DVBT2/C revize II je už o hodně lepší na obraz , STEJNÁ TV. STEJNÝ KLASICKÝ PROGRAMY NA SKYLINKU !!! https://www.hityshop.cz/? cls=stoitem&stiid=483325&srsltid=AfmBOort__b1jIXw8jCmbldA5lgPimCxQSnL5nds45Lkyaq9UAJoNZa_qDA

standa111

Každý přístroj s digitálním obrazem může ledacos podnikat. Tím nebo oním směrem. Už to zdaleka není jenom průchod signálu jako za starého analogu. Jsou lepší procesory, lepší sw, a taky horší sw a horší procesory. Jsou lepší nastavení transformací, i horší nastavení. A máte to zpracování jak v přijímači, tak v tom televizoru.
Taky vstupní signál označený 4K může být dost různý. Různé datové toky, různé kodeky.

TomSenior
Registrace: 3/2025

@standa111

Nemusím Ti nic vysvětlovat,stačí si přepnout výsup na příjmači z 1080p na 2060p a naopak,rozdíl je hned vidět!.Je rozdíl mezi originálem a dopočitáváním.Z oriinálů můžeš jen zhoršit,ale ne zlepšit!Taky samozřejmě záleží na procesoru,kodeku a pod.

Prosat

@standa111

Zapomněl jsem na to nejduležítější,hodně je o samotném nastavení obrazu,bíle,černé a podobně

Prosat

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra