| 09.11.2007, 12:36.17 | |
DISEqC přepínač přes jeden přijímačMohl by mě někdo sdělit jestli budu moci přepínat mezi družicemi přes smyčku jednoho recievru (technisat DIGIT CCI2)z druhého a to ze sat. karty vybavené DISEqC přepínačem,že musí být první př. vypnut v poloze STANTBY je mi samozřejmě jasné.Možná tato záležitost bude zajímat daleko více lidí.Jednalo by se o přepínání mezi třemi nebo čtyřmi družicemi.Děkuji za ochotu poradit. |
![]() kaliv |
| 09.11.2007, 13:13.47 | |
RE: DISEqC přepínač přes jeden přijímačPokud bude ten první STB ve Standby a v obslužném software karty, budeš mít správně nastaven režim DiseqC,pak budeš relé ovládat bez problému. |
![]() Saxon |
| 09.11.2007, 13:29.55 | |
RE:DISEqC př.....co mám chápat pod termínem obslužný software.Karta Gitalka na České programy s tím nesouvisí? |
![]() kaliv |
| 09.11.2007, 13:41.41 | |
RE: DISEqC přepínač přes jeden přijímačpíšeš o satelitní kartě a samotná karta v počítači Ti nic nenaladí,nezobrazí,potřebuješ nějaký obslužný software/program/.Můžeš použít program dodaný s kartou,můžeš použít program stažený z netu/ProgDVB,DVB Dream atd./ |
![]() Saxon |
| 09.11.2007, 13:49.58 | |
RE:DISEqC př.....Co je obslužný software karty?S Gital kartou to asi nesouvisí.Si řeknete to je ale pitomec byl bych Vám vděčný kdybyste mi to osvětlil.Díky |
![]() kaliv |
| 09.11.2007, 13:56.22 | |
RE: DISEqC přepínač přes jeden přijímačKartu bude používat jenom ten přijímač, ve kterém je. Nemá to nic společného s diseqc. Obejít to lze jenom sdílením karty, což některé přijímače umí, případně sdílením karty splitterem, což v zásadě umí všechny přijímače, ve kterých by fungovala samotná karta.Pokud máš dva přijímače, dej si LNB twin a dva diseqc, a budeš moct používat oba dva zcela nezávisle. Jiné řešení má smysl jenom tehdy, když je z principu vyloučené použít oba, například žiješ sám, těžko můžeš koukat najednou v ložnici a najednou v obýváku. Ale pak bych možná uvážil nikoliv dva přjímače, ale nějaký přenos AV signálu (přes UHF kabelem, nebo jinak) z jediného přijímače, protože ty dva ti přinesou dost technických komplikací. Závisí na tom, co se přesně chce. |
![]() Antonín |
| 09.11.2007, 14:20.29 | |
RE:DISEqC PŘ....no jasně v tom dalším mailu samozřejmě odeslaném zbytečně říkám něco o pitomci vždyt já tu kartu teprve kupuji,tak až ji budu instalovat a nebude mi něco jasné tak se ozvu.Zatím díky háček je pouze v tom že momentálně nemám možnost vyzkoušet ani v příštím týdnu kdy mě dodá obchodník výše zminovanou sat.kartu(Aver TV-DVB-S PCI) protože mám zatím možnost příjmu jen z Astry 19.2 jelikož ji máme na panel. domě na střeše a druhou parabolu se dvěm nebo třemi konvertory nemám možnost připevnit na balkon svého bytu protože nám zateplují fasádu a máme tudíž okolo domu postavené lešení,tak zatím zjišťuji možnosti chci si to celé nainstalovat sám pokud na to budu stačit.Díky za čas který jste mi doposud věnoval a jsem s pozdravem. |
![]() kaliv |
| 09.11.2007, 15:39.03 | |
RE: DISEqC přepínač přes jeden přijímačNež něco koupíš tak zjisti jestli budeš mít možnost nastavení a prostor.Jestli to chceš mít na lodžiji,tak nebudeš mít určitě možnost,jaká se naskýtá na střeše paneláku.Jde o to aby jsi se dostal od 7E do 30E.Myslím tím stupně východ.Raději se ještě zeptej abys v zápětí neprodával.(určitě se ztrátou) |
![]() hobza |
| 09.11.2007, 16:00.32 | |
RE: DISEqC přepínač přes jeden přijímačNa to abys mohl přijímat CSlink, tedy na kartu Gital, potřebuješ mít anténu na družici 23e. Pokud takovou naténu nemáš, je veškerá další otázka zbytečná.Další dvě věci: Použití karty Gital s kartou do PC - důrazně doporučuji koupit si výhradně SS2, žádný Aver - není tak uplně jednoduché. Potřebuješ k tomu interface a ani tak to není úplně easy. |
![]() Antonín |