| 10.11.2007, 20:02.34 | |
Artefakty v signaluZdravim, jedna se o prijem DVB-T signalu v Brne pres nekolik STBoxu a sireny analogove stavajicim STA do bytu cinzaku...bydlim uplne nahore v 5.patre. Analog nebyl nic moc, takze jsem si od digitalu sliboval vic i kdyz se druzstvo rozhodlo pro vyse uvedenou moznost...Problem je ze to je jeste horsi jak analog...zrnity obraz nekde s vodorovnymi pruhy, nekde se sikmymi barevnymi pruhy, CT24 je prakticky jen cernobile zrneni...ceske, slovenske kanaly des...rakouskej ORF1,2 nadherne ciste a ostre jak britva...nechapu... Zajimalo by me spis, co muze byt pricinou tech vodorovnych a sikmych pruhu v obraze? Taky jsem si vsiml ze STA je necim napajeno a to dost, ze kdyz se dotknu konektoru tak mi brni ruka:)...je to normalni? |
![]() MartinekM |
| 10.11.2007, 20:15.40 | |
RE: Artefakty v signaluvítej v digitální kvalitě převedené na analog :) |
![]() rejča |
| 10.11.2007, 20:29.41 | |
RE: Artefakty v signaluproblem byl v tom, ze v tom cinzaku bydli skoro sami duchodci, takze druzstvo jim chytre vyslo vstric s tim, ze si nebudou muset kupovat svuj vlastni STB...takze to udelali takhle a kvalita je v prdeli, navic je to na nekterych programech totalne nekoukatelny... |
![]() MartinekM |
| 10.11.2007, 20:45.34 | |
RE: Artefakty v signalua co na to ti důchodci, těm se to líbí ? |
![]() Tondach |
| 10.11.2007, 20:53.19 | |
RE: Artefakty v signaluJestli tě to uklidní, byl jsem dnes v jednom drážďanském specielním elektru. Hodinu jsem se motal mezi televizory od 150 do 9999 EUR a mohu ti říci, že u těch s uhlopříčkou nad 1,5 při krmení normálním signálem jsem byl vesměs znechucen právě množstvím artefaktů či tím, že lidi byli spíše jako z pastelíny. To mít doma, tak se zblázním.Ale naopak, tam kde dobrý televizor krmili signálem z HDD přehrávače, či z nějakého HDD, tam jsem stál v němém úžasu. |
![]() Nervoš |
| 10.11.2007, 21:38.12 | |
RE: Artefakty v signaluStarikum je to samo jedno, ti vubec netusi ze existuje nejakej digital... |
![]() MartinekM |
| 11.11.2007, 03:53.41 | |
RE: Artefakty v signaluMartínku, jsem také stařík a kromě jiného tuším, že existuje i nějakej digitál. Podle toho, jak to popisuješ, tak se na to prakticky nedá koukat. Nevěřím, že by to staříkům bylo jedno, nebo že by snad byli všichni slepí, pro nás mnohé je televize v podstatě jediná zábava. |
![]() Tondach |
| 11.11.2007, 09:06.18 | |
@MartinekMpodle popisu to vypadá buď na pořádnou fušeřinu, nebo byt. družstvo vyčlenilo málo peněz na realizaci a divím se, že do toho někdo šel (montážníci).Nechápu sice, který jeliman rozhodnul o zastaralém způsobu realizace, ale i převodem analog/digital se dá za použití kvalitních komponent udělat kvalitní ant. rozvod !! Zrnitý obraz znamená malou úroveň sig. ve stoupačkách, rušivé artefakty a pruhy můžou být špatným impedačním přizpůsobením celeho rozvodu, rozdílnými úrovněmi jednotlivých sig., použitím levných - neprofesionálních modulátorů atd. Prostě to nejspíš vypadá na amateřinu. Tady se prostě nevyplácí šetřit !! |
![]() Zip |
| 11.11.2007, 16:02.47 | |
to ZIPJak jsem psal, pro stariky by byl problem si poridit svuj STB...tak se multiplex prevedl na analog na kanaly PALu a bylo to...vysledek je hroznej...Dalsi duvod byl asi i financni, jelikoz tu jsou puvodni rozvody ve zdi stary tak 50let...takze by se navic pro variantu rozvodu v digitalu musely udelat kompletni rozvody...Takze prakticky se jen vymenily asi jen anteny, nakoupily hlavni STB dle poctu programu a modulatory... a cely se to pripojilo na stavajici rozvody... |
![]() MartinekM |
| 11.11.2007, 16:16.02 | |
RE: Artefakty v signaluto není ve stařících, to je prostě zfušovaný a jestli to vadí tobě, bude to vadit i staříkům, tak buď reklamovat u firmy, nebo u družstva. Nebo, jestli jsi v pátém patře, tak se vykašli na všechny a pořiď si svůj set top box. Je ale divný, jak píšeš, že rakušáci jsou i v tom "zmršeným" rozvodu v pořádku. To je dost divný ! Také ty programy musely být přece zkonvertovány do těch padesát let starých rozvodů ! A jdou ? Tak tam bude asi ještě nějaký jiný problém ! Ještě napiš, čím to přijímáš ? |
![]() Tondach |
| 11.11.2007, 18:17.33 | |
RE: Artefakty v signaluno ted jak huste snezilo, tak ostatni programy celkem bez zmeny..furt stejna zrnitot, pruhy...zadny kostickovani nebo totalni vypadek signalu...ale ORFka totalne zmrzly zakostickovany... co myslis cim to prijimam? TV? |
![]() MartinekM |
| 11.11.2007, 18:34.01 | |
RE: Artefakty v signaluPodle popisu bych to viděl tak, že ORF programy jsou přijímany DVB-T (asi), proto dnes při zhoršeném počasí kostičkovaly a jsou modulovány do 1-3 pásma a proto jdou v zastaralém rozvodu dobře.České programy (kromě ČT4 a ČT24) jsou buď přijímány dál z analogu, nebo z DVB-T (obyčejnými set top boxy !!!) a šířeny v UHF pásmu. A tady je ta chyba - staré rozvody (vč. zásuvek) většinou nejsou použitelné pro UHF pásmo !!! On totiž obyč set top box má málokterý už sám na výstupu modulátoru 60dBuV, nehledě na to, že není stavěn na trvalý provoz!!! Ale není to tak jednoduché, pokud bych měl udělat definitivní závěr, musel bych mít pořádné informace. |
![]() Zip |
| 11.11.2007, 18:37.27 | |
RE: Artefakty v signaludodatek - pro další bezchybné zesilování signálu (do stoupaček ...) je potřeba na vst zes min 60dBuV. |
![]() Zip |