Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
15.11.2007, 20:12.20

Jsem dobre na foru?

Cest, jiz po druhe jsem se ptal odborniku na malickost a dostal jsem takovou odpoved ze dam radu ti co me odpovedeli at pisou do Spiegel doby a nepisou takovy odpovedi , ja se pouze ptal zda koupit AZBOX S710 nebo Ferdu AF7318UCi a ne necky na vodu za 58kc ,soumene z bublinkova.
uživatel
badera
15.11.2007, 20:16.02

RE: Jsem dobre na foru?

Tak co budeš teda kupovat necky? Z tvého výběru asi ferdu. R^
uživatel
poky1
15.11.2007, 20:19.34

For

Diky to beru ta odpoved ma aspon to, na co se ptam ,, ty necky jsou pro ty soumeny co blabolky pisou .
uživatel
badera
15.11.2007, 20:21.21

Nechci rýpat, ale podívej se na GI.
uživatel
poky1
15.11.2007, 21:13.22

To co napíšu....

...asi nebude přesně do tohoto vlákna, ale já už se těm podrážděným lidem občas nedivím. Nevím, co je to za módu, že v neděli někdo surfuje netem a narazí někde na na "satelitní téma". Hned se teda na parabole.cz zeptá, na co je to dobré. Pár nadšenců mu odpoví a on během pondělí dojde k tomu, že si to teda koupí. Hned večer se pak zeptá, co že si má koupit, aby to skoro nic nestálo a všecko to umělo. V úterý si pro to zaběhne do kvelbu, a hned večer už zas žhaví klávesnici, aby se dozvěděl, jak namontovat F-ko a kam natočit anténu. Světe div se, ve středu mu to začne chodit, a tak hned ve čtvrtek je na pořadu dne půldenní vymáhání postupu zápisu "kódů" na Digi...

Já nevím, proč není stejná móda v počítačích!? Když chce někdo kompl, a neví o tom ani zbla, tak si to přece neskládá doma! Prostě si na to pozve toho souseda s vysokou (on je teda divnej, ale tohle bude umět) a ten mu za pivo připraví počál k okamžitému použití. Totéž by, věřte tomu, fungovalo i se satelitním přijímačem...

Nebo jiný příklad stran EMU: Když někde člověk stáhne dobrý soft třeba na účetnictví, a nikde nemůže sehnat sériové číslo, kterým by to přešlo z trial verze na verzi ostrou, a sám tomu crackování houby rozumí, tak přece hned neleze na crackerské fórum, aby tam pleskl otázku: "Jsem amatér, a vůbec tomu nerozumím, ale chci jen vědět, jak mám cracknout program..." To by mu teda pěkně poradili!! V takovém případě je totiž opět nejlepší způsob brnknout kamarádovi co píše i verše v assembleru a slušně ho požádat, jestli by se na to v sobotu nemrknul, že mu pak zaplatíte pivko. A když takového člověka neznám, tak se holt zapřu, a za ten super skvělý soft, který určo musím mít, zkrátka těch 30 euro zaplatím, ať si to teda ten autor sežere...

Na crackerském fóru se totiž řeší pokročilá problematika. Možná by stálo za to, ve většině případů si uvědomit, že tohleto je technické fórum, které je (nebo aspoň ještě před rokem bylo) přeci jen na trochu vyšší úrovni, než "Poraťte my, gde mám pastnout ti čísla na cygi, sorry jsem začátečník"...
uživatel
Louskacek
15.11.2007, 21:19.48

Ať žije Jirásek !!!!!!
uživatel
CES
15.11.2007, 21:25.55

@CES

To je znaků, co? Těm shlukům znaků se říká slova, když je jich víc, tak věty... Pokud stíháš, rád připojím další vysvětlivky!

@Louskacek - Tuhle petici klidně podepíšu, bohužel přesný popis ...
uživatel
Roy73
15.11.2007, 21:30.46

2Louskacek: Pred rokem? Pridej.Tak pred tremi roky to tu jeste jelo jako forum problematiky satelitniho prijmu.Pak to slo postupne do kvetin.
uživatel
meduzka
15.11.2007, 21:50.29

@Louskacek: A co tedy navrhujes ? Zridit sekci "Pro zacatecniky" a pokud to daji mimo, tak je hned vykopnout ? A kdyz nekdo zadoni o klice, tak je to zacatecnik nebo linej expert ? No neni to tak jednoduche ...
uživatel
007
15.11.2007, 22:01.43

Ja si osobne myslím, že všetci čo sú teraz akože tažký profíci boli voľakedy akože začiatočníci amatéry tak majte prosím strpenie aj keď musím uznať že sa toto forum da volne premenovať na parabola forum ide cigi nejde cigi pomoc a pod.
Možno by sme mali mi troška skúsenejší na podobné príspevky opovedať hladaj je to tu už x krat napisané.
Ale ľudská lenivosť je nevyspytatelná.
uživatel
silvercord
15.11.2007, 22:02.58

Měli by jste si uvědomit, že se analogové vysílání chýlí ke konci a mnoho lidí si pořizuje saty, proto se to děje.
uživatel
poky1
15.11.2007, 22:17.49

Sekce pro začátečníky je přece zřízená (ABC). Možná by pomohlo, kdyby byla zvýrazněná, ale to už tady zaznělo stokrát...

Já nevím, snad by trochu pomohlo, kdyby se někde na těchle stránkách uveřejnilo něco v tom stylu jako bývá na softwarářských fórech, takové to "desatero". Je to jakýsi soupis kroků, které má dotyčný jedinec udělat před tím, než se na fóru na něco zeptá. Když ty kroky poctivě projdeš, zjistíš, že jsi vážně bez ptaní schopen vyřešit 95% problémů. Jasně, člověka to trochu štve, protože to stojí nějaký čas a námahu. Ale když se to pak člověku povede vyřešit samostatně, tak z toho má jednak dobrý pocit, a jednak s tím neotravuje borce, kteří by mu jindy třeba vážně pomohli s nějakým velkým problémem. A na i přesto vložené stupidnosti nikdo neodpoví, nebo je dokonce admin smaže. Od toho tam taky je, aby diskuzi řídil. Fórum si tak získá punc kvality a jdou tam jen lidi, kteří si dají záležet, aby jejich aktivita na fóru byla na kvalitativně nejvyšším stupni, kterého jsou schopni dosáhnout. Ikdyž v našem případě to není potřeba hned zas tak hrotit, to dá rozum...

Na závěr čistě jen mezi námi: Vážně, když se na to podíváš, tak 30% dotazů v posledním týdnu jsou úplné hňupiny. Výsledkem je akorát to, že dobrých přispivatelů kvapem ubývá. A to je asi ta nejhorší věc, co se může fóru přihodit.
uživatel
Louskacek
15.11.2007, 22:20.38

Louskacek

A jak bys řešil např. (neustálé) dotazy na keys? Uveřejnit to???
uživatel
poky1
15.11.2007, 22:21.31

To poky1

Já vím, že si sat pořizuje spousta lidí. Jenže počítač má taky každý, a když mu nejde, tak ho zaveze do servisu, nebo na to někoho pozve. Rozhodně se do toho bezhlavě nepustí sám, a pak neshání pomoc ve stylu: Vypadla mi z toho taková šedivá krabička se zlatýma puntíkama. Nevíte k čemu to bylo? A má to nějaký vliv na výpočetní výkon?...
uživatel
Louskacek
15.11.2007, 22:22.09

to silvercord:
Ja jako tezky zacatecnik shromazdoval 14denni vytisky casopisu parabola, pak i satelit(od r.90) a nakonec parabola-satelit a technicke prilohy p.Bradace a Hrubce procital, tesil se na ne.Internet nebyl a dlouho nebyl dostupny. Informace nebyly tak snadno dostupne. A asi proto nejdrive volim takovou pro Vas vsechny blbou metodu, ze si neco nejdrive prectu, mam-li moznost odzkousim, pochopim.A pokud ne ptam se uz konkretne, cilene.Kdo na tomto foru je schopen si neco nejprve precist? Jak jste sakra prolezli vubec zakladni, pozdeji stredni skolu? 90% threadu neni o trpelivosti, nybrz o naproste lenivosti. A to se nechci nikoho dotknout.Na tomto webu je spousta ucelenych informaci pro zacatecniky s vysvetlenim a obrazky, nehlede na obrazovou galerii ctenaru.
uživatel
meduzka
15.11.2007, 22:23.01

oprava:parabola od r90, satelit prisel pozdeji...
uživatel
meduzka
15.11.2007, 22:26.11

Klíče jsou možná tak trochu dotaz na admina. Vzhledem k tomu, že se zdají být na tomto fóru povolené, snad by někde v koutku sekce ABC mohla být podsekce odkazy, kde by mohly být řekněme tři odkazy na tři nejčastěji doporučované stránky s klíči, a dovětek, že dalších stránek jsou mraky, ale každý, kdo se danou problematikou zabývá, si je standardně hledá sám do své privátní databáze přes google.
uživatel
Louskacek
15.11.2007, 22:27.05

@007

Ak môžem hovoriť za seba navrhujem zriadiť reklamnú sekciu Fogo - na ktorej by diskutovali výlučne užívatelia Vlado Fogo a 007 (pokiaľ som postrehol s tým mongolom aj tak nikto nediskutuje, iba ty) a potom sekciu normálni, kde by boli všetci ostatní...

Ozaj a ak sa ti zdá že môj príspevok porušil nejaké zvláštne definované pravidlá tohto fóra (o čom ani na sekundu nepochybujem, lebo nemám alias Fogo), kľudne ma drbni do banu...
uživatel
edmund
15.11.2007, 22:28.02

To nema chybu?

Staci se zeptat na reciver, ci ten ci onen a je stoho mela , jsem jiz v letech a jel jsem v zacatku na Nokia 2200 v D2MAC prvni otocne paraboly (S) a za celou eru jsem vystridal na osum masin a drive jsem rad nekomu poradil ba i namontoval dosti slozite paraboly , drive to bylo na motor pres pozicioner a ne v ofsetu s kabelem , tak si dnes rad necham poradit od synku co rozumi i tomu o cem nemaji ani paru a odpovidaji , hnupe,,ne,,atd ,za me ery pan Bradac odpovidal vsem rozumne a s uctou neb je to prima prace si dati do kupy treba 2888 programu na 20sat , s pozdravem za klub ktery je jiz mimo provoz Orbit-sat.Dc.CS.DX
uživatel
badera
15.11.2007, 22:33.21

to meduzka
nezostáva mi nič iné len s tebou plne súhlasiť, a ja osobne používam podobnú metódu ako ty zhromaždím info pomocou google, a pokračujem a keď mi niečo vyskočí tak sa cielene opýtam, a všemocný google našiel vždy čo som potreboval taže tých mojich cielených otázok je velmi málo.
ALE AKO SOM UŽ PÍSAL JE TO LENIVOSTI ĽUDÍ ALE AJ O NESCHOPNOSTI NIEČO NA NETE NÁJSŤ.
uživatel
silvercord
15.11.2007, 22:35.52

Není to tak dlouho, co něco podobného řešili na na jiném fóru, např. VF by všechny vybanoval, naštěstí Tomík byl rozumný a návrhy prvního jmenovaného zamítl. R^
uživatel
poky1
15.11.2007, 22:41.51

Dnes naposled: Nejde mi o nějaké krvelačné válečné tažení. Jen jsem chtěl upozornit na to, že poslední dobou je nárůst témat pochybné úrovně na zdejším fóru opravdu enormní. Hezký večer, a samé opravitelné chyby! ;)
uživatel
Louskacek
15.11.2007, 22:46.19

Řešíte neřešitelné

byť,souhlasím s Lousk.bude to stejné.Lepší je to přeskočit a nereagovat.Jediné řešení-rozdělit na sekce-to je vše!
uživatel
spyko
16.11.2007, 00:44.28

Borci, ja uz to tu kdysi psal i primo redakci, at rozdeli forum do sekci jako je to vsude bezne...odpoved byla, ze o tom popremysli...takze asi tak...
uživatel
MartinekM
16.11.2007, 06:20.03

MartinekM

To je aj moj nazor. Velmi by pohohlo keby sa vytvorilo klasicke php forum ako ich nespocetne mnozstvo. Mas to tam pekne rozdelene a nie je problem si najst co potrebujes a nie ako tu na tomto "fore". Ked nieco hladas, je to dost problem a casovo narocne. Aj ked tu boli dobre temy, tak zapadli prachom a pochybuhem ze niekto bude listovat az na 59 stranu aby nasiel to co cital v pondelok a k netu sa dostane v nedelu vecer a rad by sa dozvedel o com sa tam diskutovalo.
uživatel
gulo1
16.11.2007, 06:36.54

@badera

Na ty nervozní synky kašli. Doporučuji začít u recenzí na vytipované přijimače, mrkni se taky na gsmobil.net. Dnešní situace je taková, že v podstatě nalomené systemy jedou na všem, kde je softwarová podpora. Tu si hlavně ověř. Pokud jsi do toho někdy dělal, tak brzy poznáš, že polovina moudrosti kterou tady leckdo prezentuje spočívá v zastrčení kabelu do COMU a aktualizace souboru s klíči.
uživatel
Morous
16.11.2007, 11:05.31

Připomínka!

Pánové,to tady z toho chcete dělat druhé CSSF?Ano,máte ve všem pravdu,ALE,přejítí na tento systém ztratí PARABOLA svůj jedinečný kolorit který má!Dejte na má slova:pokud to uděláte,PARABOLA ztratí na popularnosti kterou má vybudovanou v positívním i negatívním smyslu.
uživatel
zzaner
16.11.2007, 12:40.35

PRIPOMIENKA

zzaner mas pravdu
uživatel
Vili
16.11.2007, 14:03.48

No vidim, ze kazdy ma to forum svuj nazor, jeden to chce nechat, druhy ne. Jakmile smazu par priblbych temat nebo se opakujicih, tak je tady hned rev a silna slova o cenzure apod.

@edmund: hlavne ze se ti ulevilo :))
uživatel
007
16.11.2007, 14:14.53

Řeší so to tady každej rok. Přitom Parabola má celkem slušnou historii, možná to někdo i statisticky upřesní. Komu se tu nelíbí má možnost si jít počíst jinam.
uživatel
Morous
16.11.2007, 16:04.41

007 a Cenzúra

...to, že si ma dal na black list za jeden pravdivý príspevok o VF sa dá ako ináč nazvat, ak nie cenzúra ?
btw. čím som podla pravidiel porušil:
"Hrubé a opakované porušení pravidel bude potrestáno zablokováním přístupu k =prémiovým službám= (vkládání textů do fóra, komentářů atp.)." ?

Hix
uživatel
Pontifex
16.11.2007, 16:19.51

Hmm dalsi expert, co vyskakuje. Myslis, ze si pamatuji za co jsem koho dal na blacklist ...ale urcite jsem mel k tomu dobry duvod. Ale vidis, ze IP jsem neblokoval.
uživatel
007
16.11.2007, 16:28.18

niesom sice expert na satelitnu techniku, ale nikde sa tu nepíše, že tu smu diskutovat len experti na satelitnu techniku...a tu povodnu IP si mi zablokoval...nebudem tu vyplakávat, len ta objektivita by určite nezaškodila...
=Čo je povolené Bohovi, nie je dovolené volovi=
uživatel
Pontifex
16.11.2007, 18:04.44

No budes se muset s tim nejak vyrovnat, druha moznost je navstevovat jina fora ci si zalozit vlatni web a tam si muzes delat co budes chtit ...
uživatel
007
16.11.2007, 19:36.04

007

To jsi přehnal,pokud si myslíš,že jen ty máš pravdu.Pokud všechny vyženeš,zustaneš tu sám.Spolu s tebou jen pár neználků,kteří budou na tobě závislí.To potřebuješ?Parabola určitě NE.
uživatel
spyko
16.11.2007, 20:00.41

@spyko: Nikdo nikoho nevyhani, je demokracie, kazdy se muze rozhodnout jak chce ....myslim ze dane tema jsme vycerpali a plkame o nicem ...
uživatel
007