Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
16.11.2007, 11:03.03

motor nebo multifokus

Zdravím, chci se zeptat všech co mají zkušenosti, co by doporučili:
1)Motor nebo Multifokus
2)Jak je ovládán motor? (přes koaxiál co vede ke konvertoru, nebo jeden koaxiál vede ke konvertoru a druhý k motoru. Musím mít natáhlé dva koaxiály?)
3) Jakou parabolu pro motor, jakou pro multifokus? ( mám parabolu Digiality (to nemá nic společného s DIGI TV), její rozměry jsou v=85cm,š-75cm
4) Jaký konvertor pro motor? (mám uni 0,2 db SF-10 single platinium od firmy Maximum
Moc všem děkuji předem za rady a názory
uživatel
waterford
16.11.2007, 11:56.21

RE: motor nebo multifokus

1) Motor, multifokus nebrat.
2) Jeden kabel.
3) Pro motor to je celkem jedno.
4) Konvertor nemá nic společného s motorem,tak,že 0,2 vyhovuje.
uživatel
kuba
16.11.2007, 11:58.00

1) multifocus
2) u DiSEqCových motorů přes koaxiál, co vede ke konvertoru (stačí tedy jeden svod)
3) 100-120cm pro DiSEqCový motor, 80-85cm pro multifocus (stačí i ta, co už máš - v případě, že má rozplizlé ohnisko (tedy že není moc hluboká))
4) stačí ten, co už máš
uživatel
gespa
16.11.2007, 12:05.13

Noo základní otázka je...co chceš vlastně chytat???
Podle toho se také vybírá multifokus nebo motor.

Vše je to o tom kolik chceš investovat a kolik chceš mít družic. A v neposlední řadě kde bude parabola namontovaná z mé zkušenosti - parabola na motoru na zdi paneláku v noci při otevřeném okně je to dost slyšet může tedy nastat i problém se sousedy.
uživatel
Tomáš
16.11.2007, 12:40.03

Nebudu to mít na paneláku ale na domku, sice v zástavbě. Já jsem v Irsku a mám dvě paraboly jedna na Astra 19,2 a druhá na Intelsat 1W. chci jednu parabolu hodit na motor a chytat všechny Astry 19,2 23,5 28,2 a potom horbirt a intelsat. Ják moc velký kravál to dělá?
uživatel
waterford
16.11.2007, 13:05.41

Na jednu multifocus 19, 23, 28 (popripade aj 13) a druhu na 1W. (tiez bez vacsich problemov tam mozes prifarat 5E a 4W).Ale ako povedal Tomas je na tebe co chces pozerat. Motor ti dava vacsie moznosti a trosku mensi komfort pri prepinani. Ja som vymenil motor za multifocus pretoze to ze som raz za mesiac otocil parabolu niekde inde ako dennodene mi nestalo za cakanie pri prepinani. A hlavne ak si typ ze chces prekonat Fantozziho sidliskovy rekord v pocte prepnuti za vecer. :)))
uživatel
amantius1
16.11.2007, 13:07.51

dá se to vydržet, když netočíš každých 5 minut

k čemu to přirovnat? on motor je celkom tichý, jen vibrace se i šíří přes konzoly po stěně. Ale jak říkám dá se to vydržet. Asi jako vrtačka na nejmenší otáčky. :)))
uživatel
pepiino
16.11.2007, 13:19.26

RE:bez motoru

Ideální je to bez motoru, když použiješ 3 konvertory, každý pomocí rámečku umístěný ve správném ohnisku té které družice (můžeš přidat i čtvrtý pro Hotbird) + přepínač, je přepínání z jedné družice na jinou bleskové a ovšem i bezhlučné. A nejsou žádné problémy s natáčením antény. Jinak samozřejmě natáčení motorem není nijak zvláště hlučné, nestojí to ze řeč. Ale pokud ti stačí tyto 3-4 družice, (13, 19,2, 23,5 a 28,2) je fakt ideální namontovat čtyři konvertory + DiSEqC přepínač, kabely vedou od jednotl.konvertorů k přepínači a z něj již jen jeden k příjmači. Přepínání se nastaví v Menu u nastavení antény a příjmač si pak přepne žádanou družici sám, atd...Taky to tak mám. Digi-TV je poněkud mimo, pro tu je vhodnější anténa zvlášť. Přeji do Irska hezké odpoledne ze zasněženého valašska. Ahoj.
uživatel
Děda Petr
16.11.2007, 13:43.59

Díky za pozdrav z Valašska, já jsem taky z Valašska, konkrétně z Valašského Meziříčí
uživatel
waterford
16.11.2007, 16:29.21

jestli se nechces omezovat tak je lepsi motor aspon pro mne satelitni prijmac bez motoru jako auto bez motora,a nemusis vubec nic jineho kupovat krome sameho motora
pro multifokus potrebujes sam drzak konvertoru multifokus,jeste par konvertoru a par konektoru f a i same
dalsi naladeni je pak dost slozite
pozdrav z podkarpatske rusi
uživatel
sioga_bs
21.11.2007, 01:42.08

Motor je fajn,

pokud je na něj spoleh... Horší je, když po čase začne blbnout a dojede pokaždé jinam... Myslím, že nejsem sám, kdo taky takhle dopadl. Přesto jsem motor nevyhodil, ale používám jej - s ručním krokováním pro doladění... jde to i tak, ale možná koupím časem nový. Ahoj z Valašska.
uživatel
Děda Petr