Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
17.11.2007, 18:48.56

všeobecne systém UALS a natáčanie popr.FERGUSON

-pred dvoma dnami som tu v diskúsí niečo riešil ohladne natáčania lokalizoval som chybu a teraz k veci!!!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
všade sa píše ako nastaviť parabolu nulový bod,ale nikde o systéme UALS som nič nenašiel a absolútne neviem čo sa mohlo stať :

ked nastavím motor SG 2100 a parabolu tak ako to má byť tzn. ide celý orbit správne ale (používam manuál nie USALS)

akonáhle zapnem UALS a zadám do menu prímača hodnotu kde sa nachádzam čiže Longitude 018,2E
Latidute 048,5N
je to v keli!!! motor sa proste posunie viac nalavo ako má byť!!!!
ked ale použijem iný motor SG2100 tak je to OK a behá to naprosto 100% (proste rozdiel medzi SG2100A a SG210B je v nulovom bode

testami som zistil že asi tlačítko RESET funguje len na DISECQ čiže mi pri USALS nepomôže!!!

v menu USALS je ešte funkcia ktorej nerozumiem go to reference position a drive continuously nie že by som si to nevedel preložiť ale neviem to použiť

preto hladám niekoho kto mi to vie vysvetliť !!!!!!
uživatel
jano101
17.11.2007, 19:06.43

RE: všeobecne systém UALS a natáčanie popr.FER...

Tak to máš ten nulovej bod blbě, dej tam USALS nastav lokalizaci najeď na družici a motorem otoč anténou na max. signál a bude ti to fungovat. Jde o to jak si před tím ten nulovej bod nastavoval jestli si použil tedy všeobecně propagovanou pitominu o nejbližší družici k jihu a na tu nastavit nulovej bod tak se není co divit že to nemáš přesně.
uživatel
Mjr
17.11.2007, 19:11.42

nie nulový bod je správne lebo keby nebol tak by mi to nesedelo tzn hardvare je ok ja vidím chybu v tom že ten motor A nemá spravne nakalibrovanú nulu ale ako na to???
uživatel
jano101
17.11.2007, 19:15.34

Z tvojich "testov" ti vyšli úplne nezmyselné závery. Druhýkrát ich prosím ťa radšej nezverejňuj na fóre, čo keby ich niekto zobral vážne .... chotofi katastróf ...
uživatel
muju
17.11.2007, 19:18.23

USALS::::

Ameriku objevil Kolumbus. Napsáno foneticky.
uživatel
zizi
17.11.2007, 19:19.48

no tak mi to vysvetli !!! jeden motor Ok a druhý posunutý
uživatel
jano101
17.11.2007, 19:20.04

psal jsi že při použití USALS ti to přejíždí tak to zřejmě je špatně nastavené. Pokud má motor špatně nulu tak na ní najeď ručně tlačítkem na motoru a pak to na motoru resetuj (skryté tlačítko v dírce vedle světýlka)držet dokud nezabliká.
uživatel
Mjr
17.11.2007, 19:24.36

to som skúšal ale nie po natočení na nulu mám tomu rozumieť tak že reset funguje tak že otočím motor na nulu a potom ho resetnem???
uživatel
jano101
17.11.2007, 19:30.14

Reset funguje vždy keď motor resetneš, nech je natočený kdekoľvek, ale ak chceš mať nejaký výsledok resetuj ho v nule.
uživatel
muju
17.11.2007, 19:45.08

no ok dudiš vyskúšam to teda otočiť na nulu a dať reset
čo načo sú tie dve funkcie v nenu USALS go to reference position
a
drive continuously ???? a ako sa používaju

PS: preto sa to takto pýtal lebo ešte ani raz som neriešil takýto problém vždy mi USALS fungoval na 100% a na prvýkrát
a to som už v rodine a kamošom pár satelitov namontoval
uživatel
jano101
17.11.2007, 20:38.38

motor sa resetuje vždy po vypnutí napájania z prijímača na motor a konvertor...reset tlačítkom je len pri zapnutom prijímači ručne.
uživatel
vw1
17.11.2007, 20:57.08

Ešte dodatok: ak posunieš v systéme USALS nastavenie motora v nulovom bode v menu prijímača viac naľavo na najsilnejší signál ako si mal pri DISEQ, teda možno nejakých 19,0 alebo aj viac do ľava,malo by to fungovať erovanko ako pri DISEQ čo máš. Pravdu má Mrj, zle nastavený nulový bod. V tom DISEQU máš totiž ručne posunuté pozície družíc,aby si dosiahol čo najlepší signál, pretože nulový bod je posunutý.tým pádom musíš posúvať aj ostatné pozície.
uživatel
vw1
17.11.2007, 22:49.59

páni prebohhha !!!!!!
nulový bod je správne keby nebol a manualne by som pohyboval nesedelo by to a nechitil by som hispasat ani ani eurobird OK o nulovom bode sa nebavme dobre!!! tu ide o to že motor je posunutý na rozdiel od iného motora tzn ak by som chcel chitit astru stým nastavením musel by som otočiť celím motorom+parabolot naraz do lava ale potom bi mi nesedelo ostatne a v tom je problém to riešim nie nulový bod!!!!! ;P
uživatel
jano101
18.11.2007, 09:23.56

Pokud ti vše funguje a nechceš měnit nastavení motoru na držáku tak změn nastavení lokalizace. (prostě se virtuálně posuň jinam aby to sedělo).
uživatel
Mjr