Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
17.11.2007, 21:33.22

Za všechno může stožár??

Pořídil jsem si ke své starší parabole ještě novou i s DiSeQ 2.0 přepínačem a konvertorem. Novou parabolu se mi ale stále nedaří rozchodit. Ze zoufalství jsem dneska změřil kolmost stožáru na kterém jsou ramena pro obě paraboly: dopadlo to špatně, nestojí kolmo. Starší parabola ale jede (měla při nastavování stranovou vůli a to asi pomohlo). Domníval jsem se, že pro obyčejné ruční (nemotorizované) natáčení se kolmostí nemusím vůbec zabývat. Mýlil jsem se?? Na nové parabole nenaladím ani ň., signál=0, kvalita=0 fulltime; pouze to občas tak problikne, jakoby to chtělo něco naladit, ale signálové proužky nebliknou ani 1%. Může být na vině stožár??
uživatel
fmsurfer
17.11.2007, 21:48.08

Hlavně, že to máš na co svést

Je to v Tvých rukách a jejich řízení.

1. Zapoj nejdřív central konvertor z druhé paraboly, co Ti nejde, přímo na vstup přijímače a nedej pokoj, dokud nenastavíš na maximum ten satelit, co jsi si tam určil.
Musíš měnit směr a trochu pozměnit před směrováním i elevaci /sklon nahoru, dolů) paraboly.
2. Až najdeš ten směr, zafixuj montáž na stožáru a nastav co nejpřesněji na dosažitelné maximum signálu i elevaci.
3. Připoj kabel k dalšímu konvertoru v multifeedu, posunuj jej pomalu na lyžince, až dosáhneš maximum signálu.
4. Nastav samostatně i další konvertor.
5. Připoj kabely k přepínači podle DiSEqC pozic nastavení přijímače.
Když Ti to nepůjde teď, nauč se manipulaci s nastavením LNB u Tvého přijímače. (Když všechno selže, přečti si i Návod k obsluze.)
Napiš sem pro poučení druhých a i moje, co jsi dělal chybně.
uživatel
bob.r
17.11.2007, 22:00.27

RE: Za všechno může stožár??

chyba není v kolmosti,pro pevnou montáž to nemá vliv,max je komplikovanější nastavení,parbolu můžeš namontovat klidně na větev stromu a pokud nebude vítr bude vše ok.
uživatel
pierrepetr
17.11.2007, 22:01.18

Domníval si sa správne, pri ručnom nastavení paraboly nezáleží na kolmosti stožiaru, ale čo mi tam určite nesedí, je že píšeš " signál=0, kvalita=0 " , čo znamená, že máš niekde CHYBU, a NIE je to zlým nastavením paraboly. " Signál " ti musí ukázat vždy, keď to budeš mať dobre zmontované, aj keby si mal parabolu v studni, a bola by otočená na sever. :) Hľadaj chybu niekde v zle urobenom kábli, zle namontované EFKO, seknutý kábel, vypnuté napájanie LNB v menu prijímača, a pod. Chybu hľadaj dovtedy, pokým nedosiahneš nejakú úroveň signálu, až potom môžeš začať hľadať aj kvalitu - čo znamená už samotný signál z družice... ;)
uživatel
Georges
18.11.2007, 02:57.20

to vypadá jako,že nemáš zapnutý disecs pro jednotlivé LNB,napiš jak to dopadlo
uživatel
pierrepetr
18.11.2007, 07:17.19

Jak píšou ostatní někde máš chybu.První nastavení bych udělal na 1 LNB bez přepínače a pak pokračoval dál.Když jsem chodil po známích, tak jsem pro jednodušší nastavení požíval analog,který ještě běží na ASTŘE 19,2E.Jestli je ta možnost zapůjčit si analog od někoho,je to nejjednodušší pro vyloučení ostatních chyb na sestavě.
uživatel
hobza
18.11.2007, 13:42.12

Dle mého laick.názoru by to mělo chytnout aspoň šum.Všechno znova a pořadně zkontrolovat.
uživatel
spyko
20.11.2007, 01:15.16

Vypadá to, že jsem v pytli..

No, pár z výše uvedených rad jsem už uplatnil - např. ten kabel. Je fakt, že ta vedlejší parabola je taky vlastně nakřivo a 19 ASTRU chytá bez problémů. Taky jsem vyměnil i konvertor za další novej kus. Nevím si rady, protože jsem zkoušel tu novou parabolu naladit úplně bez DISEQ - jako by byla jediná - v podstatě dle bobrova návodu - a nedařilo se. Moc děkuju za všechny dobré rady, minimálně mi dávají sílu pokračovat v této "šílené" činnosti dál. Po pravdě se mi ale ta nová parabola nezdá. Konvertor na držáku směřuje nějak moc dolů a nemíří na střed paraboly, ale do její dolní části. Ještě se mi totiž nikdy nestalo, že by mi signál ani neťuknul - přesně, jako se diví mnozí z vás, jsem z toho otrávenej a v "údivu" i já. Díky vám to ale nevzdám!
uživatel
fmsurfer