| 18.11.2007, 20:16.03 | |
Dreambox, passwd a editacia suborovAhojte, riesim problem s dreamboxom 500 a poslednym image SF TEAM. 1,Po prihlaseni cez total commander sa mi nadaju editovat subory v Config. Tiez neviem zmenit povodne heslo cez Telnet. Prihlasenie prebehne korektne a po zadani prikazu passwd a zadani hesla mi vypise: Bad password:similar to gecos. Mam podozrenie ze to je prave tym ze nevie zapisat nove heslo. Na dreambox sa prihlasim cez telnet aj ftp, ale nedaju sa mi editovat subory. Kopirovat na HDD v PC sa daju ale spat ich nezapisem. Vie mi niekto poradit?2, Na inom dreame 500 s Gemini 4.0 sa neviem prihlasit. Sprava sa ako by bolo zmenene heslo. Povodne heslo ale nik nevedel a tiez pouzivatel ani nema paru ze tam nejake heslo je nastavene. Cize zasah niekoho cudzieho vylucujem. Stalo sa Vam to uz? Je aj ine riesenie ako editacia passwd cez DO a Tuxbox commander? Samozrejme mozem urobit master reset alebo prehrat image cez RS232, ale to chcem az v krajnom pripade. |
![]() ACD |
| 18.11.2007, 23:28.17 | |
root - dreamboxDo dreamu s img SF teamu se dostanešjméno: root heslo: dreambox Pokud nemá image vloženo heslo, stačí se přihlásit jménem root. Začni startem dreamu po zapnutí napájení. Abys vůbec mohl něco dělat, musíš mít místo v paměti inter flash (var). Proto první příkaz, co napíšeš v telnetu bude df . Bude-li var více jak 87%, musíš z varu něco vymazat. Změna hesla - telnetem: passwd enter Po výzvě Enter new password: novehesl (5 až 8 znaků) Enter Re-enter new password: novehesl Enter Po změně hesla telnetem reboot. Dál už jen s novým heslem... |
![]() bob.r |