| 19.11.2007, 20:39.56 | |
Rozvod koaxuChtěl jsem se zeptat, zda je možné po jednom koaxiálním kabelu vést jak signál od digitálního satelitu tak klasické antény? Mám po domě rozvod koaxu od antény a potřeboval bych do jedné místnosti dát digitální satelit. Je to proveditelné? |
![]() stelvio |
| 19.11.2007, 20:50.40 | |
RE: Rozvod koaxuMá li tvuj sat přijimač modulátor a na půdě máš širokopásmovy zesilovač ,tak stačí sloučit slučovačem vstup UHF / Anténa.sat přijimač. |
![]() lubosbrod |
| 19.11.2007, 21:02.17 | |
RE: Rozvod koaxuUpřímně zatím žádný satelit ještě nemám. Přemýšlel jsem o digi tv. Měl jsem ale zájem používat tento placený satelit pouze v jedné místnosti v domě( každé tv to platit nechci) a v ostatních již klasickou tv. Šlo mi pouze o to, zda je to technicky proveditelné - po jednom koaxiálním kabelu jde signál jak ze satelitu, tak z klasic. antény. |
![]() stelvio |
| 19.11.2007, 21:18.22 | |
RE: Rozvod koaxuJe to proveditelné pomocí slučovače TV/SAT na straně sloučení a satelitní zásuvkou nebou obráceně použitým dalším slučovačem TV/SAT jakožto rozbočovače na straně u televizoru a satelitního receiveru.Je ovšem zapotřebí splnit jednu důležitou podmínku - mezi slučovačem TV/SAT a satzásuvkou (či rozbočovačem TV/SAT) nesmí být další prvek jako např. průchozí TV zásuvka. A není také na závadu, pokud se tímto svodem neposílá napájení pro klasickou anténu (aby nebyl přetěžován zdroj satelitního přijímače) a pokud je koaxiální kabel alespoň průměrné kvality... BTW: to o čem píše lubosbrod je tzv. zpětný kanál, což je něco trochu jiného - rozvádí se tím obrazový a zvukový výstup ze satelitu pomocí modulace na jiné televizory přes klasický koaxiální kabel... |
![]() gespa |
| 19.11.2007, 22:08.32 | |
lubosbrodto by ale musel tahat extra kabel na půdu a o kvalitě mono zvuk a uhf pal hnus nemluvě |
![]() pierrepetr |
| 19.11.2007, 22:35.14 | |
RE: Rozvod koaxuano možné to je, ale vyhol by som sa tomu. Radeji nový koax. |
![]() pepiino |
| 19.11.2007, 22:44.25 | |
RE: Rozvod koaxupesne tak,z hladiska fynancnych i db strat je najjednoduhsie riesenie novy koax.kabel |
![]() 1romeo1 |
| 20.11.2007, 06:35.07 | |
RE: Rozvod koaxuRozvod pro digi.signál a pro analog,celkem popsal gespa.Já mám pro pozemní analog na půdě domovní zesilovač s vlastním napájením a do něho svedeny a sloučeny programy.Výstup ze zesilovače mám zapojen do slučovače TV-SAT.Digitální sat signál mám sloučen v tomto slučovači s pozemním vysíláním.Výstup ze slučovače mám sveden v domku do Zásuvky TV+SAT+FM.Na trhu je víc těchto zásuvek,musí se vybrat zásuvka,co má nejmenší útlum.Točím i s motorem bez problémů. |
![]() hobza |
| 20.11.2007, 08:55.39 | |
RE: Rozvod koaxuNikdy nespojujte satelitní anténní koax s jinými signály, pokud to není nezbytně nutné. Jde to, ale zejména u laiků si tím jenom přidáte možný zdroj obtíží. |
![]() Antonín |
| 20.11.2007, 08:58.32 | |
RE: Rozvod koaxuJeště dodatek, slučovač TV+SAT musí mít propust.cestu pro napájení konventoru a po případě motoru. |
![]() hobza |
| 20.11.2007, 12:11.27 | |
RE :KOAXNemusíš sa báť. Všetko funguje bez problémov. Ja som to zapájal takto mnohokrát. Zlučovač sat+TV treba vyberať od odskúšaného výrobcu a použiť kvalitný kábel a nízkoútlmovú sat yásuvku. ;) |
![]() rolis7 |