Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
23.11.2007, 18:00.13

Dálk.ovladač + vodivý lak či inkoust ?

Na dálk.ovladači ztratila (téměř) guma některých tlačítek vodivost a reagují na stlačení pomalu atd... Nepomohlo ani očištění a odmaštění. Provizorně to opravuji tuhovým práškem, ale jsou s tím problémy. (Já vím, lze koupit nový, ale "cinky-linky"...) Neumí někdo, prosím poradit nějaký vodivý inkoust, nebo něco podobného na obnovení vodivosti ? Uvažoval jsem i o nalepení hliník.fólie, ale to jsem ještě nezkusil - nechávám to jako předposlední možnost...jsem zvědav, jaké návrhy se tu objeví, ahoj z Valašska.
uživatel
Děda Petr
23.11.2007, 18:11.02

Dalkovy ovladac....

Ja tento problem resim tak,ze jsem si ze stareho nefunkcniho ovladace seriznul(byl urcen na vyhozeni) skalpelem vodivou plosku a nalepil ji na misto vadne plosky skoro funkcniho ovladace.Predpokladam ze se obe daji rozebrat.
uživatel
pivnik
23.11.2007, 19:28.16

RE: Dálk.ovladač + vodivý lak či inkoust ?

Prodávají soupravu na opravy DO, silikon a 100 vodivých gumek asi za 60 Kč. Několikráte vyzkoušeno OK.
uživatel
Mirda2
23.11.2007, 20:33.35

Děrovačkou nadělat kolečka ze staniolu a přilepit na plošky, vyzkoušené funguje několik let....
uživatel
samot
23.11.2007, 20:53.25

Existují i vodivé laky.
Ale jediné rozumné řešení je pořádné DO.
uživatel
Antonín
24.11.2007, 10:38.02

Pro Mirda2 a samot

kde se dá koupit ta souprava? A na "samot", jaké lepidlo na staniol? Kontaktní? Díky za info.
uživatel
Děda Petr
24.11.2007, 13:36.21

Každá prodejna elektronických součástek bude prodávat vodivý lak. GME, apod. Lahvička je tak za stováka.
uživatel
Antonín