Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
23.11.2007, 19:51.17

Nemohu doladit sat. Co s tím?

Mám naladěnu bez problémů 23 stupňů E Astru. Dále 13 stupňů Hotbird, ale nemohu dostat do sat 19 stupňů Astru. H 5500 a motor. V čem by mohl být problém. Prosím poraďte.
Díky Radek
uživatel
Radek64
23.11.2007, 20:20.13

RE: Nemohu doladit sat. Co s tím?

Já mám pro nastavení svůj postup. Ten tady popisovat nemůžu, protože odborníci by mne zašlapali do země.

Ale obecně řečeno: pokud namontuješ motor správně tak chytneš všechny "od tebe viditelné" družice.
A pokud chytneš pouze dvě družice tak máš motor namontovaný špatně a montáž opakuj úplně od začátku. (nesnaž se to nějak opravit / doladit).
Prostě všechno demontuj a začni znova.

Je tam hodně bodů ve kterých můžeš udělat chybu. A NESMÍŠ !!! ošidit žádný bod postupu.
uživatel
colombo
23.11.2007, 20:29.57

nemohu naladit sat.

Podmínkou samozřejmě je při použití motoru naprostá kolmost stožáru ! Jestli máš HUM 5500 ten nepodporuje Usals". Musíš tedy v menu přijímače zvolit požadovanou družici astra19e ,potom příslušný kmitočet transpondéru např 3sat,symbol rychlost,polarizaci,fec,a ručně tl+nebo - podle toho na které druž. jsi pokud jsi na astra23 tl+ západ skokově najedeš do prava při sledování škály síly signálu až bude síla největší tak uložit! a tak stejně pokračuješ u dalších družic.Nejlépe by bylo natáhnout setting celého orbitu bylo by to snažší !
uživatel
MONY
23.11.2007, 20:38.09

ja jsem asi trubka ,ale nic o motoru nezminuje,nesilha nahodou
uživatel
fram
23.11.2007, 20:52.14

jseš asi tr...., zmiňuje!
...H 5500 a motor....
Lépe píšeš jako čteš!
uživatel
migr
23.11.2007, 20:59.20

ha,ha ,souhlasim, a poradna ,hold jsem jen mrknul ockem ,priste doctu vetu ,jo
uživatel
fram
23.11.2007, 21:30.07

Chlapi, díky

Na "odborníky" kašlu. Prostě mám problém v tom, že sat vidí dvě družice a chybí třetí mezi nima. To nechápu. Všem díky za reakce. Nevím, co s tím. Nejsem natolik odborník, abych sám montoval. Asi budu muset někoho pozvat.
Radek
uživatel
Radek64
23.11.2007, 23:11.51

zahodit!!! :O
uživatel
berzmedle
23.11.2007, 23:19.04

Já jsem naposled postupoval takto:
kontrola stožátu vodováhou ve směru ser-jih i ve směru východ-západ

namontoval jsem narabolu na stožár a nastavil ji na nejbližší pozici (pro mne 16°E)

naladil jsem satnici z uvedené družice a chytil jsem co nejlepší signál. na trubku stožáru si naznačím směr natočení paraboly.

Potom nasadím motor a motor nastavím na značku, kterou jsem nakreslil na stožár.

pak seřídím sklon motoru - podle tabulky v návodu k motoru

motor je pořád otočen na 0°.

teď nasadím parabolu na nohu motoru a opět srovnám rysku na noze motoru se směrem paraboly. Tím bys měl mít směr na družici (u mne 16°E) a pouze sklonem paraboly naladíš signál družice. (S nastavením sklonu motoru už nehýbeš.)

Toto je všechno. Pak už pouze pootáčíš motorem na východ nebo na západ a nalezené družice ukládáš do satelitního přijímače.

Pro kontrolu správnosti nastavení můžeš přejet na vzdálenou východní (např.Turksat 42°E) a vzdálenou západní družici (Amos 4°W nebo Hispasat 30°W). Pokud na krajních družicích najdeš signál, máš motor správně nastaven a můžeš ladit.

(Já jsem naposledy nedokázal sklonit parabolu při seřizování, protože už v držáku nebyla drážka pro šroub. Proto jsem musel mírně sklonit k zemi celý motor i s parabolou. Toto je ale až úplně poslední možnost!!!)
uživatel
colombo
24.11.2007, 15:53.26

Signál Astry 1 je tak silný ,že když máš Astru 3 a HB bez problémů,měl bys i na špatně nastaveném motoru naladit Astru 1,zkontroluj nastavení v přijimači!
uživatel
spyko