Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
27.11.2007, 09:06.28

Sat Komplet

Zdravím všechny a měl bych jeden jednoduchý dotaz. jelikož se blíží vánoce a rád bych mamce pořídil satelitní komplet na sledování czech linku, tak vás žádám o doporučení. Kartu již doma jednu mám. Jde mi pouze o komplet (receiver s abtenou a konvertorem) za co možná nejpřijatelnější cenu.Jde mi jen o zakladní funkce a spolehlivost. Nebudeme chtít EMU ani nemusí podporovat USALS. Děkuji za doporučení.
uživatel
loud
27.11.2007, 09:25.32

RE: Sat Komplet

Pro dokonalou funkci i dlouhodobě by to mělo mít oficiální cryptoworks (ale to je o malinko dražší), třeba Humaxy s cryptoworks slotem.
Jestliže to ofciální crwks mít nebude, může to dobře fungovat, ale taky nemusí - třeba po nějaké změně.
Hrátky s emu chápu, že se jim chceš vyhnout. Pokud je maminka při duševní síle uvaž ještě šilhání na A1, jestli by třeba nekoukala na CNN, nebo ARD, ZDF...trocha pocvičení jazyka starším lidem dělá radost, zejména, pokud ten jazyk kdysi ovládali. Jsou tam volně i ZDFdoku a pár dalších. Emu by mohlo přinést ORF. (Přidá to asi 500 Kč v nákladech a práci při instalaci.)
Komplety ti v různých akcích prodá kdekdo. Otázka zní spíše, jestli to umíš nainstalovat. Pokud jo, hledej nejlepvnější, pokud ne, hledej s výhodnou instalací.
uživatel
Antonín
27.11.2007, 09:39.39

Já Ti mohu doporučit modely Technisat.Namontoval jsem jich už spoustu a žádné problémy jsem nezaznamenal.Mají jednoduché ovládání,menu/někomu připadá strohé/,komunikace s kartamy CRW je na výbornou.A oproti konkurenci má na krabici nápis "Made in Germany" a to na mně docela působí... ;)
Existují také Combo příjmače,které zvládají příjem digitálního vysílání,jak ze satelitu,tak z pozemních vysílačů.Druhá záležitost je stále ve fázi porodu a také dost záleží,kde bydlíte.Rozhodně si myslim,že pozemní digi. vysílání bude oslovovat především starší generaci,která si nepotrpí na širokou programovou nabídku.
uživatel
Saxon
27.11.2007, 09:42.09

Osobně můžu doporučit pro uvedené účely Technisat MF4CC.
Momentálně je velmi levný, spolehlivě funguje s CSlink kartami, má intuitivní ovládání.
Navíc pokud, jak píše Antonín, jsi schopen si to nainstalovat sám, dá se koupit na netu fakt za velmi slušné peníze ;-). K tomu monoblok a AL 80 anténa a myslím, že za 4,5k bys měl dobrou sestavu :8)
uživatel
kaspi
27.11.2007, 09:56.07

ještě třeba dodat,co hlavně nekupovat!Levné šmejd komplety z reklam v tištěných magazínech.
...to si nikdy neodpustim.
uživatel
Saxon
27.11.2007, 10:01.11

Včera jsem o tom psal Topfield TF 6000 CR.
Technisat MF4CC je výborný, ale dnes už zastaralý přijímač. Navíc je stále zbytečně drahý.
uživatel
karel63
27.11.2007, 10:03.24

Ono pokud píšeš: "...za co možná nejpřijatelnější cenu...", vystavuješ se riziku pozdějších problémů a nespokojenosti. Popadneš v marketu vedle rohlíků nějaký lowendový vietkong a budeš mít radost, že´s to poskládal do třech tisíc (což samozřejmě jde)... Pak se ale budeš divit, co Ti tam nejde a proč to pořád vypadává... Proto dej na výše uvedené rady!
uživatel
Roy73
27.11.2007, 10:15.26

Přijímače prodávám a věř, že Technisat má elektroniku z Korei, Číny atd. Navíc na některých je přímo napsáno, že jsou v Německu jen kompletovány. A co počítače ukaž mi kolik grafických karet procesorý HD disků a základních desek je děláno v Německu. Možná 1 %? Jestli se budeš divit? Když budeš mít smůlu budeš se divit i u přijímače třeba za desítku.
uživatel
karel63
27.11.2007, 10:26.03

@karel63

...však jsem také uvedl,že na mně působí ten nápis.
I ve sportu platí,že psychika je polovina úspěchu.
Ono se bude za chvíli vyrábět v Asii uplně všechno.Je mi z toho hodně smutno a špatně.
Technisaty jsou spolehlivé přístroje,to je prostě fakt.
Praxe mi to takhle dokazuje.
Loud - Model Digit S2 je pro vás zajímavý model.
OMKO.cz - cca 2500kč
uživatel
Saxon
27.11.2007, 10:40.45

Mascom 1110crci

nebo1010ci-jednoduchý v ovládání,prodává se v kompletu i s instalací-spolehlivý!
uživatel
spyko
27.11.2007, 10:47.31

@karel63

Teď nevím, na koho jsi konkrétně reagoval, ale já jsem psal záměrně lowendový, to je z onoho sousloví ta důležitější polovina. Poradit něco evropského je prakticky vyloučené, lze poradit jen lepší nebo horší, jistota, že je z východu, je prakticky 100%. A myslím, že pídit se po původu komponent a montáže již dávno ztratilo smysl... Vnímám to stejně jako Saxon, vzhledem ke své profesi z toho mívám i břichabol, ale změnit to nejde...
uživatel
Roy73
27.11.2007, 10:57.35

Jsme to technikou z východu nasáklý uplně všude.Je hezké jak v mém hlavním zaměstnání tuhnou,zamrzají,zhasínájí různé kodeky,rekordery,D.A.W., a vedle stojí staré legendární kotoučáky REVOX A80 či CD Studer a ty jedou, jakoby se čas zastavil.Akorát praskaji v indikátorech žárovičky/pravděpodobně jsou z Číny/. :)
uživatel
Saxon
27.11.2007, 11:02.03

:))) Stejně jako dědova oktávka je po 50ti letech provozuschopná a ta moje má těsně po dvouleté záruce novou spojku (dovážená komponenta) :)))
uživatel
Roy73
27.11.2007, 11:07.31

Jsem zvědavej na tu slavnou olympiádu za rok.Jak se vytáhnou s HD.
Jdu si vzít Paralen 500 a vařit čaj.
uživatel
Saxon
27.11.2007, 11:10.52

Tak se vykurýruj a pozdravuj Budvajs. Čau...
uživatel
Roy73
27.11.2007, 11:14.59

@Roy

díky.
uživatel
Saxon
27.11.2007, 11:21.54

Jenom na malý okraj. Čína neznamená nekvalitu. Čína znamená přesně takovou kvalitu, jakou si objednáte a zaplatíte. Málo peněz, malá kvalita.
Čína není rozvojová země, to se jenom tak zdá odsud, přes novinářské, většinou dost pitomé a neznalé články. Číňané mají mnohem menší hmotné nároky, než jakýkoliv Evropan, proto ne zcela vždy přesně vnitřně chápou, co se chce a čeká, ale dovedou udělat cokoliv. Buďte opatrní v soudech, Číňané jsou v průměru řádově schopnější, než jiní národové, obchodníci jsou určitě lepší, než Židi. Navíc umí nevytvářet odpor proti sobě, svým zdánlivě submisivním chováním. Jsou ovšem docela velcí rasisté. Jeďte se tam na pár týdnů podívat.
uživatel
Antonín
27.11.2007, 11:26.25

loud

A co tohle: http://www.omko.cz/_showpic.php?w=600andh=450andf=aW1nX2thcnR5L0tLSzE5X3YuanBn

Za tři tisíce Technisat a ještě ti zbyde jedna karta.
uživatel
kuba
27.11.2007, 11:29.26

Tenhle odkaz bude lepší: http://www.omko.cz/?kod=KKK19
uživatel
kuba
27.11.2007, 11:33.19

Čína jako rozvojová země, to bych nikdy nevyslovil!!
To spíš o té naší/pomalu/....
Je to především "červená" země se vším všudy.
Rozhodně je schopná tu olympiádu uspořádat,narozdíl od nás.
O těch penězích a kvalitě je to pravda odvěká.
Vždyt ty Studery stály už za komančů 150tis.
Myslim, že i Topfieldy jsou Korea.
Ona ta Asie je u nás profláklá hlavně Vietnamskou produkcí.
uživatel
Saxon
27.11.2007, 11:40.22

@kuba

..tak tohle je jediný model Technisat,za který se nepřimlouvám.Pokud ho položíš na TV a nepřilepíš,pak ti ho i obyčejná Scarka bude stahovat dolu.
Mirasat z toho měl málem kopřivku.
Tohle si hoši mohli odpustit.
uživatel
Saxon
27.11.2007, 12:04.35

Hlavně se drž licencovaného Cryptoworksu. Jinak je to na Tobě, Topfield, Humax, Kaon ....
uživatel
Zip
27.11.2007, 12:11.12

@ Antonín

Dal jsem si k obědu čínskou rýži, snědl ji čínskou vidličkou a chtěl jít zpracovávat novou nabídku z Číny, ale nedá mi to nezareagovat: jistě že je mi známo, že "Čína znamená přesně takovou kvalitu, jakou si objednáte a zaplatíte", mě to zčásti živí, chápu to... ALE NESCHVALUJI TO! Nelíbí se mi, že se stáváme marginální destinací s 5ti miliony obchodníků s čínským zbožím. Výrobní sféru u nás budou zastupovat za chvíli akorát pekaři. Tedy jen než někdo najde efektivní způsob, jak sem dodávat instantní rohlíky ve 40" kontejnerech přes Hamburk! Nemluvím o tom, že nejsou schopnější a lepší obchodníci! Mluvím o tom, že v rámci současného rozložení výroby dochází k zásadní nerovnováze! A na tu doplatí především Evropa, my všichni! Podle ratingových prognóz bude Čína v roce 2040 technicky nejvyspělejší zemí na světě, to nezměníme, všechno k tomu spěje... ale pokud se na tu dobu připravíme pouze tím, že plně bezcelně otevřeme trh pro jejich veškerý sortiment a ten budeme preferovat před tím evropským a tuzemským, měli bychom už pomalu vyrazit na plastiku očí a začít s jazykovými kurzy, protože sami se staneme pouze provinčními odbytišti druhé kategorie.
Změnit to neumím, ale chválit to nebudu, tak si jdu uvařit čínský čaj ... ;P
uživatel
Roy73
27.11.2007, 12:23.12

V roce 2040 už snad budu v klidném důchodu.
Dům jsem si postavil,domácí el.pekárnu dostanu k vánocum,vidličky jsem koupil na slavnostech ve Volarech,rejži nežeru.
Mně nedostanou....
uživatel
Saxon
27.11.2007, 12:36.55

"Hlavně se drž licencovaného Cryptoworksu",pokud bych to měl někomu radit,tak ne jako prioritu,nevím jak ostatní montážní firmy,ale já mám paradoxně nejhorší zkušenost s fergusony,Golden interstar několik stovek kusů absolutně bez problému
uživatel
pierrepetr
27.11.2007, 12:41.25

@Saxon

:))) :))) jj, správný přístup, tak se na ně musí... R^
uživatel
Roy73
27.11.2007, 13:34.27

=Čína neznamená nekvalitu=

Ačkoliv to sem nepatří,dám do placu jednu životní zkušenost.Montoval jsem jednomu čínskému zákazníkovi HD receiver raději nejmenované značky.Jediný jeho požadavek byl - NESMÍ BÝT VYROBEN V ČÍNĚ!!!- konec citátu.Z čehož logicky usuzuji,že se tam nemusím jet na pár týdnů podívat,abych je poznal a za druhé že Čína svou "kvalitní" produkcí čehokoli co se tam vyrábí(dětská jedovatá pasta na zuby),zkurvila celosvětovou ekonomiku.V roce 2012 budeme mít místo eura juan!
uživatel
táhlovej
27.11.2007, 14:58.14

Svůj názor vám nijak nechci vnucovat. Jenom si k němu dodejte, že jsem tam byl mockrát, pracovně i soukromě, a to od severu na jih.

Omylem je dojem, že Číňané požívají nějak zásadně rýži. Téměř vůbec ne. Jí se mistička spíše jako zákusek a je neslušné ji úplně dojíst. Zažil jsem jednoho náměstka ředitele velkého českého podniku, který ztropil v restauraci v Śanghaji bugr, jaktože mu ryži přinesli prakticky až po jídle...a že on ji už nechce a ať si ji strčí někam. Byla to sranda. Největším spořebitelem rýže na světě je Thajsko.

Taky bych rád viděl tu čínskou vidličku.

Komunismus v Číně není našeho druhu. Spíše něco ala Jugoslávie (snad).

Aby bylo jasno, já netvrdím, že co je vyrobeno v Číně je kvalitní. Dostanete tričko za 2 juany, stejně tak jako za 200 juanů. Není stejné. Většina věcí, které produkují, jsou jistě levné šmejdy. On je prostě trh žádá. Tak oni je dělají. Až bude trh chtít jenom drahé kvalitní věci, budou je nejspíše dělat taky. Ochrana trhu bohužel nevede nikdy k tomu žádoucímu výsledku. Tedy zatím nikdy nevedla jinam, než k úpadku chráněného území.
-----------------------
Loude držel bych se spolehlivých strojů Humax. Kdybych 100% nechtěl mít problémy. Nejsou zase o moc dražší. A jsou korejské :-)))
uživatel
Antonín