| 03.12.2007, 09:10.01 | |
SS1 přehrávání dvdPotřebujeme zprovoznit přes SS1(Skystar 1-karta na přijímání digitální televize přes PC) přehrávání DVD přes TV výstup a zvukový výstup ,který je součástí SS1.Přehrávač jsem našel, mohu zaslat(DVDSS1). Program na převod zvuku s AC3(DVD) do SPDIF je součástí programu. Co jsem zjistil tak je nutno ještě registrovat filtry, byl mě doporučen i program na registraci DS filtrů mohu zaslat (DSFMgr) ale rozchodit se mě to nepodařilo. Karta má svůj výstup zvuku, ale není problém použít výstup ze zvukové karty. Obraz jede bez problémů, zvuk nejde. Můžete nám s tím někdo pomoci? Předem díky. |
![]() sep |
| 03.12.2007, 09:31.30 | |
RE: SS1 přehrávání dvdMožná máš nastavený výstup na SPDIF a ten je jenom na konektoru přímo na SS1 uvnitř. Jestli mne paměť neklame.Kdysi jsem to zkoušel, nějak to i fungovalo (myslím, že dva něbo tři softy na to byly), ale žádný z nich nebyl dobře dodělaný, chyběly titulkym zvukové stopy, posouvání, padalo to, a vůbec...tak jsem toho nechal, protože stejně DivX je pro tento směr nedosažitelné a tím to celé smyslu pro mne postrádalo. Karta s výstupem TV out je dneska kdekterá i včetně HDMI, každá druhá televize má VGA vstup, tak k čemu by měl být kompozitní signál ze SS1 (byŤ je velmi kvalitní). Prostě se to celé vyřešilo jinak, a to mnohem efektivněji. Ale nevím, oč ti vlastně přesně jde a hlavně proč. |
![]() Antonín |
| 03.12.2007, 09:39.49 | |
RE: SS1 přehrávání dvdZískám prakticky DVD přehrávač, ze stejnou kvalitou obrazu jako ze stolního a vzhledem k tomu, že mám rozvod pocelém bytě budu moci sledovat dvd na kterém koliv televizi a na stolním DVD s HDD si budu moci jaký koliv tytul nahrát na HDD. Když si pučím originál DVD nebo i jiné tak ho na HDD bez úprav nedostanu. |
![]() sep |
| 03.12.2007, 09:49.40 | |
RE: SS1 přehrávání dvdHorzná představ, že k tomu nahrávání hodláš používat kompozitní signál namodulovaný na UHF. To není moc chytrý záměr. Získáš šmejd s rozlišením tak 300x300 bodů a monofonním zvukem.Ale já mám podobnou věc udělanou taky - takže to nejsme proti tomu řešení, jenom proti nahrávání digitálních dat tímto hrůzným prznícím způsobem. Akorát to mám z výstupu grafické karty, získávám tak nekvalitní paralelní možnost koukat kdekoliv na cokoliv, ale včetně včetně Divx. Použití výstupu SS1 pro cokoliv jiného než nativní mpeg2 možné není, to je jasné (leda real time encoding do mpeg2 a pal to pouštět do SS1). Navíc jsem nenašel soft, který by spolehlivě fungoval (to se mohlo změnit). Výsledek: použití výstupu TV out (karta stojí tak 200 Kč) řeší použití všech softů, leze z toho i divx, wmw, respektive kde co třeba z webu. Myslím, že to je i důvod, proč žádný pořádně funkční soft není (tedy přesněji řečeno nebyl, třeba už je). Nahrávat z DVD můžeš snad nejlépe na tom PC - můžeš si snadno udělat dokonalou kopii. Vypalovací mechanika stojí pár stokorun a média jsou prakticky zadarmo. I RW stojí jenom desetikoruny... |
![]() Antonín |
| 03.12.2007, 10:04.37 | |
RE: SS1 přehrávání dvdDíky za rady. Výstup z grafické karty se nedá srovnat s výstupem z SS1. Vidím že o tom víš hodně, můžeš nějak pomoci s variantou DVD-SS1, psal jsi, že to v omezeném rozsahu jelo.Díky |
![]() sep |
| 03.12.2007, 10:29.56 | |
RE: SS1 přehrávání dvdMe to v sotware VDR bezvadne funguje. Vcetne menu, vyberu zvukove stopy, vcetne DivX (prekodovani za behu na MPEG1 nebo MPEG2).Bohuzel pro vas je VDR jeden ze softwaru ktere me brani prejit na Woknous, protoze je jen pod Linuxem :-) |
![]() jdobry |
| 03.12.2007, 16:18.52 | |
RE: SS1 přehrávání dvdVýstup ze SS1 je lepší než z běžných grafických karet. Ale jak to namoduluješ na UHF je to už fuk.VDR je skutečně jenom linuxový soft, ale je to důležité potvrzení, že to vůbec jde a jakým způsobem. DVDSS1 neznám, takže nevím, jak bych ti mohl pomoct? Skutečně jsem se o to kdysi pokoušel, ale pak to přestalo mít z výše uvedených důvodů smysl, tak jsem toho nechal. Mám za to, že pod Windows žádný soft, který by neměl nějaké "ale" neexistuje. Může to být jinak za ty roky, teoreticky to jít může...jak vidno z praxe u VDR. Počítám, že když to realtime kóduje na mpeg2, že stejně nemůžeš nic jiného dělat, takže možná mít na kompu dva OS taky není úplný nesmysl. |
![]() Antonín |