| 03.12.2007, 21:22.25 | |
kvalita programů v Czechlinku a u UPC:Kámošovi jsem zprovozňoval Gital kartu a tak jsem měl bezprostřední možnost srovnání kvality programů u UPC, který mám dlouhodobě a kvalitu programů v Czechlinku u Gitalu. I když kvalitu u Gitalu jsem přece jenom čekal větší, zdála se mi přece jenom lepší než je tomu u UPC. U UPC programy ČT1,2 a další mi přijdou rozmazaný jak nahrávka na starý VHS kazetě. Tak uvažuju o tom Gitalu.Testováno na TV Toshiba, 85 cm, 16:9, CRT, 100 Hz. Co si o tom myslíte vy ostatní??? |
![]() Holly |
| 03.12.2007, 21:29.41 | |
RE: kvalita programů v Czechlinku a u UPC:Neobjevil jsi nic nového, ikdyž i Czech link šel s kvalitou dolů. DigiTV je na tom stejně jako UPC. :(( |
![]() poky1 |
| 03.12.2007, 21:53.09 | |
@ pokyNo, upřímně řečeno jsem čekal, že ta kvalita u Gitalu bude ještě trochu lepší. A taky se obávám, aby na czechlinku nedošlo k tomu samému vývoji jako u UPC, že budou cpát na transpordéry další a další programy na úkor kvality. Stačí na tý mojí tevevizi přepnout na ARD či ZDF - a hned jsme někde jinde. Tak nevím, jak s tím Gitalem, je to (s ohledem na kvalitu), těžká volba, co zvolit ... |
![]() Holly |
| 03.12.2007, 21:56.00 | |
RE: kvalita programů v Czechlinku a u UPC:Zas taková rozmazanina jako od UPC to není a nemají už co přidávat, kapacita je plná. |
![]() poky1 |
| 04.12.2007, 09:08.01 | |
RE: kvalita programů v Czechlinku a u UPC:Na malinké CRT televizi (82 cm v 16:9 je totéž, co 67 cm ve 4:3) stejně nic neuvidíš, tak to neřeš. CSlink je stále i s tím současným tokem o hromadu tříd lepší, než UPC. Snižování toků se navíc netýká až tak transpondérů s ČT, které je stále o mnoho a mnoho lepší než v UPC nebo DigiTV. Na TV NOVA se můžete koukat v HD, (i když to sem tam škubne.)Není to vůbec těžká volba. Není to spíše vůbec volba. |
![]() Antonín |
| 04.12.2007, 10:55.15 | |
@ AntonímJá ti nerozumím, co chceš říct tím "stejně nic neuvidíš", já tady právě píšu, že rozdíl v kvalitě oproti UPC jsem viděl, a to mě přivedlo k přemýšlení, jestli pořídit Gital. Tak si to asi myslel nějak jinak ... rozdíl je právě samozřejmě nejlépe vidět při zoomování obrazu, což se někdy používá .... Jinak díky za odpověď, jsem rád, že ses ozval právě ty, protože tvoje příspěvky jsou fundované a k věci. Za vyjádření samozřejmě díky všem.Jinak kvalitu klasického tv vysílání (ne HD) jsem viděl na opravdu velké TV LCD, a to je vlastně důvod, proč ji nemám ... dle mého to má smysl jen na sledování filmů, nebo HD...ale tam zas nejsou programy v dostatečném počtu a zaměření. Je to samozřejmě můj subjektivní pocit a názor. |
![]() Holly |
| 04.12.2007, 11:40.25 | |
RE: kvalita programů v Czechlinku a u UPC:Ale pocit nepravdivý.Nejspíše pokřivený nekvalitní televizí. Není LCD jako LCD, v běžných obchodem mají většinou šmejdy. Taky je dost častá veselá historka, že to šulipuci mívají to "opravdu veliké TV" připojené přes video signál (většinou tomu dubisko říká "plný scart" a jiné tomu podobné bláboly), nebo dokonce přes UHF. A koukají tak na signál zprzněný do analogového PAL. Není divu, že vidí nekvalitní obraz, to by se vzpíralo fyzice, kdyby neviděli. |
![]() Antonín |
| 04.12.2007, 12:18.22 | |
@ AntonímBylo to možná tak, jak píšeš - nevím, jaký byl zdroj signálu na uvedené televizi a čím byl signál přiveden.Je pravda, že když jsem jednou viděl předváděčku Sony (tam se dá předpokládat, že všechno měli OK), že dojem byl o dost lepší. Ale pouštěli takovou tu svou speciálně vyrobenou smyčku/propagační film značky/, kterou mají udělanou pro tyto potřeby, takže z toho jsem se neodvážil vycházet, protože bych býval potřeboval vidět nějaký film, který znám, abych to mohl posoudit. A upřímně řečeno, také ta cena byla mimo mou představu, kolik za televizi dát ...ale už je to delší doba, takže patrně dnes je všechno jinak.Mohl bys mi prosím tě doporučit vhodný přijímač, pokud bych se rozhodl přejít na Gital ...a myslím i tu Novu v HD. Díky. |
![]() Holly |
| 05.12.2007, 09:14.10 | |
RE: kvalita programů v Czechlinku a u UPC:1. Že to je drahé, to nepopírám. Ale pak jsi neměl napsat, že je to nekvalitní, ale že je to pro tebe drahé.2. Pokud chceš rozchodit NOVU v HD (upozorňuji po sté, že je to testovací vysílání, které má chyby, navíc nikdo neví, jestli a kdy skončí), tak abys nenarazil na totéž, co s televizí: HDTV přijímače jsou drahé. Myslím, žeby technicky nejvodnější řešení pro tebe byl nějaký Topfiel s CAMem Diablo, ale jestli bys to rozhdocil auměl provozovat, to nedovedu odhadnout. Čisté poctivé a funkční řešení je Topfield a cryptoworks CAM. Ale připravíš se tím o několik třešniček na dortu. Já mám Kathrein 910, ale to není stroj pro laiky - teda aspoň podle mne, ale kdyby to například někdo dodal nainstalované s updatem klíčů z webu, a nějakým příslibem údržby, tak je to příjímač hezký a funguje. Jenom si nejsem úplně jistý, jestli lze rozhodit ve čtečce cryptoworks kartu, nezkoušel jsem to, nezajímá mne to vůbec. Jistou pochybnost ovšem mám, nemusí to jít bez cryptoworks CAMu. Další věc je, jestli chceš tímto nahrávat...pak je to zase jinak. 3. Ono jde hodně věcí hodně šikovně udělat. Jenomže je to někdy neprůchodné ne pro laiky, kterým je líno se naučit, jak to funguje a pochopit podstatu. Že to možná nejde samoučně po večerech doma bez komplexnějšího vzdělávání v počítačové a přenosové technice, to je možné. Nevím. |
![]() Antonín |