| 05.12.2007, 21:42.23 | |
Procesor na HDTVPoprosil bych vás o zkušenosti s příjmem i přehráváním HDTV videa v h.264 na PC. Rád bych věděl, jaký procesor koupit, aby byl výkonově dostačující (s grafickou kartou, která procesoru nepomůže - nepodporuje h.264) Uvažuju o Intel Core 2 Duo. |
![]() Mrzout |
| 05.12.2007, 22:14.25 | |
RE: Procesor na HDTVJa mam v HTPC core 2 duo 6550. Filmy z disku jsou naprosto v pohodě. HDTV vysilani přes SKYSTAR HD v mediaportalu je take v pohodě. Vytížení procesoru je max 50%. To jedu na integrovane grafice intel x3100. CPU skoro vůbec netopi, mam chladic PRIMECOOLER / PC-HC4+ HyperCool, ktery je softwarove pribrzdeny na cca 400ot. a teplota je max 50st. |
![]() arns |
| 05.12.2007, 22:28.09 | |
RE: Procesor na HDTVAhoj ja ma AMD X2 6000+ a s Technisatem HD max vytizeni 30% a teplota CPU max 32 stupnu chlazeno Noctua NH-U12F. Rovnez zalezi co to ma za chipset a jaky ramky pouzijes. |
![]() linuxik |
| 06.12.2007, 06:31.35 | |
RE: Procesor na HDTVDíky za informace, tyhle procesory maji dostatečnou rezervu a mně by zajímalo , kde je nějaké minimum co se procesorů týká. Má někdo zkušenosti třeba s Intel Core 2 Duo E4500 2,20GHz , stačil by? Pro upřesnění ještě uvedu, že uvažuju o PC výhraně k televizi místo různých HDD či DVD recorderů - tyto přístroje se mi zdají ještě nedokonalé a o HDTV se jim zatím asi jenom zdá. Za podstatnou věc považuji taky spotřebu - proto dám přednost méně hladovým prcesorům a grafickým kartám s příkonem nad 200W se budu snažit zdaleka vyhnout. (hry nehraju) |
![]() Mrzout |
| 06.12.2007, 09:08.34 | |
RE: Procesor na HDTV1. AMD se umí podtaktovat na některých (?) MB.2. Řešíš nepodstatné věci. Problémy, které ti zůstanou: a. doba od startu do provozu b. ovládání orientované na myš (rádiová myš třeba a jiný způsob práce s běžnou technikou, funkční jenom a výhradně s televizí s hw rozlišením alespoň 800x600) c. hluk počítačových mechanik, jak DVD tak HDD pro obyčejná PC jsou hlučnější (proto taky jsou tak levné) d. hluk chlazení e. spotřeba Jeden takový stroj (ale jenom SD) jsem si kdysi postavil a dodneška ho mám, mám v něm bezventilátorový zdroj a bezventilátorové chlazení. Byl dobrý, když nebyly za 1500 Kč playery na všechno, respektive, když nebyly kromě drahého Kissu vůbec mpeg4 playery. Dneska už není až tak využívaný. Když to budeš chtít postavit za rozumné peníze, narazíš na ty body a.-e. Když je budeš chtít vyřešit, bude to drahé. Procesor v tom celém nehraje příliš velkou roli. |
![]() Antonín |
| 06.12.2007, 14:40.22 | |
RE: Procesor na HDTVTakže asi satelit HDTV s HDD. |
![]() Mrzout |
| 06.12.2007, 18:47.29 | |
RE: Procesor na HDTVŘekl bych, že to je lepší řešení.Všera vydali ke Kathreinu firmware 1.04, který by měl umožnit nahrávat na USB disky. Ale nezkoušel jsem to, nevím ani kdy se k tomu dostanu. |
![]() Antonín |