| 06.12.2007, 09:11.02 | |
MUSÍM ODPOJIT LNB PŘI NAHRÁVÁNÍ KLÍČŮ?Poříidil jsme si Openbox, ale nejsem moc velký expert. Podle návodů na intetrnetu jsme ale vše zvládnul. Akorát mě trošku otravuje jedna věc...V návodu, který jsem našel se píše - "ODPOJTE PŘIJÍMAČ ZE SÍTĚ A OD LNB a pak propojte přijímač s PC kabelem RS232. Poté připojte přijímač do sítě a nahrajte keys. Poté odpojte přijímač ze sítě, odpojte kabel RS232. NYNÍ MŮŽETE PŘIPOJIT LNB A ZAPOJIT PŘIJÍMAČ DO SÍTĚ." Vyxpojerní ze sítě není problém, ale spíš to LNB, to je vzadu a je k tomu blbý přístup... Je tedy nutné koaxiál od LNB vypojit? Díky |
![]() tomygo |
| 06.12.2007, 09:15.13 | |
RE: MUSÍM ODPOJIT LNB PŘI NAHRÁVÁNÍ KLÍČŮ?Ale keys sa nahrávajú pri zapnutom prijímači v standby režime, nie odpojený od siete:) aj sa tak sťahujú z prijímača:) |
![]() vw1 |
| 06.12.2007, 09:15.48 | |
RE: MUSÍM ODPOJIT LNB PŘI NAHRÁVÁNÍ KLÍČŮ?při nahrávání firmware/from Updater/ se musí začínat s vytaženou vidlicí.Při natahování klíčů z PobEditu je STB ve Standby. |
![]() Saxon |
| 06.12.2007, 09:19.13 | |
MUSÍM ODPOJIT LNB PŘI NAHRÁVÁNÍ KLÍČŮ?NEEEEEE :8) |
![]() uai1 |
| 06.12.2007, 09:29.17 | |
RE: MUSÍM ODPOJIT LNB PŘI NAHRÁVÁNÍ KLÍČŮ?Problém je to přepojování. Myslím, že o to šlo autorovi návodu (ale nechci to trvdit). Na kostře od LNB může být o dost jiný potenciál země, než na tom kompu. Dovedu si představit odpaření COM portu, když se jenonm trochu náhodně budou jinak propojovat piny při zasouvání. Viděl jsem to.Propojování těchto zařízení je nejbezpečnější dělat odpojené od zásuvek (pak je jedno, jestli je připojené LNB nebo ne), pokud nahráváš něco do přijímače často, pak máš nejlepší řešení to nechat propojené trvale. Pak se zemní potenciály vyrovnají přes spojené země a nic nehrozí. |
![]() Antonín |
| 06.12.2007, 09:29.58 | |
RE: MUSÍM ODPOJIT LNB PŘI NAHRÁVÁNÍ KLÍČŮ?Ale tak i když je přijímač ve STANDBY, tak by teoreticky LNB mohlo být vypojený... Mě šlo o ten koaxiál, ale tak aspoň, že tak.. Jsem to nějak blbě pochopil, aspoň teď budu mít o práci míň:-) Díky |
![]() tomygo |
| 06.12.2007, 09:45.15 | |
RE: MUSÍM ODPOJIT LNB PŘI NAHRÁVÁNÍ KLÍČŮ?Ano ano presne tak pokud mas radsi nahravani pres PC a mas dost dlouhy kabel nech to zapojeny trvale a nic se nemuze stat :) rozhodne to vypojovani a napojovani nesvedci nejen tobe ale casem se muze stat ze budes muset predelavat konektor pokud nemas zamackavaci ;) |
![]() Killercek |
| 07.12.2007, 00:05.47 | |
konoAlebo galvanicky oddelit ? |
![]() kono |
| 07.12.2007, 09:04.23 | |
RE: MUSÍM ODPOJIT LNB PŘI NAHRÁVÁNÍ KLÍČŮ?Oddělit co?LNB galvanicky oddělit nelze. To není pozemní analogová pasivní anténa UHF. RS232 oddělit lze přes optické články, ale je to další zařízení s napájením (a nikoliv za 5 Kč, když je profesionální). |
![]() Antonín |