| 15.12.2007, 22:06.16 | |
akční nabídkaTak jsem dnes "bojoval" s jedním satelitem z akční nabídky.Držák - to je něco šíleného, po se kroutí, dělají to snad z plechovek od konzerv, hrůza... A ve finále 2x LNB, jeden úplně v pohodě a druhý pořád ukazuje na měřáku plný signál, i když se utočí někam mimo parabolu. Nesetkal jste se někdo s tím, že z LNB něco leze pořád? Závada, nebo nějaká "podivná" vlastnost? Dík |
![]() monterjirk |
| 15.12.2007, 22:10.30 | |
Ale jo.V poslední době je těch vadnejch LNB docela dost. Především u těch akčních nabidek. Ani nemám zájem to montovat. Jsou s tím jenom potíže. |
![]() Enik |
| 15.12.2007, 22:18.50 | |
RE: akční nabídkato sou ty za 4 litry z hypernovy |
![]() pierrepetr |
| 15.12.2007, 22:48.42 | |
RE: akční nabídkaTAKÉ JSEM ODMÍTL, něco takového montovat jednomu Váženému známému, a to si to vzal ještě z nějakého letáku na splátky na 3 roky a až to splatí, doplatí 1200,- Kč a bude mít vše neomezeno!!!Lidská vyčůranost (hloupost) je neomezená, mám zásadu nikdy nemontovat co sám nedodám nebo po někom s pomluvami dávat dohromady, největší sranda je když mají zákazníci namontované paraboly na komínech nebo střechách (anténa jako anténa a pak vyvolávají, když mají zasněženou parabolu nebo bakulku na LNB, "pane my jsme slyšeli, že by jste nám to mohl opravit ono to nějak nejde" NEMOHL! |
![]() Babui |
| 16.12.2007, 00:06.48 | |
RE: akční nabídkaZdravim :) Dnesk jsem delal taky takovou silenost, ne jen ze v sade chybely konkotry (nemluve o tom ze byly nejaky velky a nesedeli na kabelech aby to slo dothnout), na parbole spatny uhly, ryska nikde, berejle plast o kterym jsem si myslel ze nevydrzi dotzeni druhyho LNB, parbola asi na 4 mistech odrena.Byl jsme rad kdyz jsme naladil A1 a na bejle A2. Fakt 3 hodiny poctivy prace s merakem a stelovanim uhlu v 10 metrech. Jinak byla to sada do Strong. Imho blbejsi primac jsem nezral ! Vyhnete se tomu !!! |
![]() linuxik |
| 16.12.2007, 00:07.39 | |
RE: akční nabídkaPardon A3... |
![]() linuxik |
| 16.12.2007, 00:35.06 | |
RE: akční nabídkaJá mam dnes taky zvláštní věc. Jeden známý si koupil akční nabídku Strong s kartou na cslink, po telefonu jsem se mu snažil vysvětlit, jak nastavit parabolu na A3. On to nikdy neviděl a nic o satelitech neví, radil jsem mu, že když nemá měřák, tak musí vidět na TV, dal jsem mu i čas kdy bude slunce za satelitem a myslel jsem si, že zítra mu to půjdu dodělat, že s tím nehne. Omyl, odpoledne volal, vše OK parabolu přišrouboval na podivný stožár, od TV z pokoje na něj mamka zavolala že dobrý a byl hotov. O mých složitých radách si asi myslí své. |
![]() pep9k |
| 16.12.2007, 01:05.36 | |
RE:monterjirkK tomu LNB iba toto:Stáva občas,že sú také LNB,ktoré na meraku signalizujú na každú stranu.Nemusí byť,ale vadný,nadstaviť sa ale neda.Treba ho dať na už na nadstavené miesto-na miesto dobrého LNB a tak zistíš,či je skutočne zlý.A s tým druhým dobrým už ľahko nadstavíš druhú pozíciu.Už viac krát som sa s tým stretol. |
![]() letas |
| 16.12.2007, 02:13.29 | |
Tak to ještě nic neníDnes jsem se rozjel taky za jednou akční nabídkou.Pán vola 3krát do hodiny kde jsem že má vše připravené a že stačí v uvozovkách strčit do paraboly.Se slovy vy to máte hned, konzola přivrtaná,parabola v hromadě a koax natažen.Neodolal jsem!Ted před svátky takovej kšeft!!!Přijíždím k paneláku a chronicky koukám na jižní stranu,les parabol ,tipuji marně která to asi bude.Pán mě k mému údivu vede skrz byt na severní stranu.Nestačím se divit.První parabola na A3 a sever!!! R^ Důvod?Bylo to prý blíž k přijímači.Tak nevím co je horší. |
![]() binladin2 |
| 16.12.2007, 09:47.30 | |
binladin2Tak tomu říkám zvonek dne. R^ :laughing: :bigeyes: :))) |
![]() Jarous |
| 16.12.2007, 10:06.23 | |
binladin2opravdu super, už dlouho jsem se takhle nepobavil... |
![]() Smith |
| 16.12.2007, 12:00.32 | |
RE: akční nabídkaPánové taky mám takový špek.O akčních setech vubec nemluvím je to hruza.Taky mi pán volal že to má nachystané jen je třeba doladit parabolu ten postupoval logicky chtěl mít na sat.nějaké poláky tak placku přivrtal na severní stranu protože Polsko je přece na sever..... |
![]() ZDK1 |
| 16.12.2007, 12:56.52 | |
RE: akční nabídkakdo vi kdyz se zemsky plast prekrouti tak v budoucnu budem nastavovat paraboly na sever |
![]() sioga_bs |
| 16.12.2007, 14:01.37 | |
RE: akční nabídkaKdyž jde o to nastavit parabolu na jeden satelit tak to zvládne někdy i ten co to nedělal ale když se jedná o nastavení na dva satelity to už ten co to nikdy nedělal neumí prt. neví jak v Menu přiřadit Diseqc a pak chaos jak z kterého satelitu to na jaký LNB vůbec přijímá, ať se jedná o monoblok nebo 2LNB. Ono to totiž není tak růžové jak se zdá: např. u monobloku nastavit hlavní na 23.5°E a šilhat na 19.2°E a v receiveru přiřadit Diseqc A na 23.5°E a Diseqc B na 19.2°E tak to funguje u jednoho zařízení a u jiného zas ty Diseqc musíte prostě dát obráceně (jestli za to může LNB monoblok nebo receiver nevím - nezjišťoval jsem to-montuji lidem jakýkoliv komplet co si koupí).Napíši tu návod, myslím vhodný pro nováčky (ale já ho taky používám): Vždycky dávám hlavní LNB na 23.5°E a šilhám na 19.2°E-ten je VPRAVO tj. když stojím před parabolou a za zády mám satelity. Parabola pokud má stupnici elevace tu nastavím cca 33°, pokud ji nemá nastavím ji odhadem (v dalších popisech:když nepomůže zachycení satelitu otáčením paraboly doleva-dopravu musím hýbat s elevací-když tu stupnici nemá). Schválně nastavím v receiveru Menu tr. 11992,H,27500 který je na více satelitech 28.5°E, 23.5°E i 19.2°E a hlavně musím vědět kde je JIH. Pak už jenom otáčím parabolou doleva a doprava a pokud chytím nějaký signál (je fakt že některé přijímače mají dvě stupnice -kde u té jedné to signál ukazuje furt - je to anomálie přijímače té si nevšímejte, důležitá je ta druhá stupnice) tak to nechám vyskenovat. Pokud to vyskenuje programy kde je Nova je napůl vyhráno a nyní je potřeba zjistit jaké LNB to přijímá. Zjistím tak že zakryji hlavní LNB (23.5°E), pokud signál vypadne je to OK a pečlivě přesně doladím parabolu (elevace-azimut /doprava a doleva/)podle nejsilnějšího signálu. Pokud signál nevypadne znamená to že 23.5°E chytám na šihající LNB tak parabolou otočím DOLEVA (zas podle terminologie: za zády mám satelity). Poz: pokud by někdo chtěl přijímat jako hlavní 28.5°E a šilhající na 23.5°E může to tak nechat. Zachytím signál a nechám znovu vyskenovat a pokud jsem "nepřejel na 19°E" vyskenuje to Novu tr. CS Link. Při tomhle postupu musíte znát (podle přehledů nováčci zjistí) jaké programy na tom kterém satelitu (28.5 23.5 19.2 i 5°E to může být) pod tr. 11992,H,27500 vysílají. Myslím si že pro ty co dělají montáž paraboly na satelit poprvé je prostě důležité aby vůbec chytli nějaký signál - poté zjistili z jakého satelitu ho přijímají a podle toho pak dál točili s parabolou |
![]() Standa2 |
| 16.12.2007, 21:01.14 | |
RE:Standa2Snaha sa cení,ale tí čo to nikdy nerobili nemajú ani poňatia o čom všetkom tam ide,je tam proste dosť faktorov a keď jeden opomenie tak asi nič nezrobí.Keď robím montáže tak väčšina len hádže rukami,že by to nikdy neurobila.Moja skúsenosť je aj taká,že jeden maník sa pokúšal až 4 týždne nadstaviť natáčanie a potom to vzdal. |
![]() letas |