| 23.12.2007, 23:57.47 | |
nastavení satelituPotřeboval bych poradit ohledně nastavení paraboly a LNB.Mám parabolu 85 cm a 3x LNB.Chtěl bych přijímat 1W Thor (Digi TV),13E Hotbird a 19,2E Astra.Je to možné?Poraďte, jak bych to měl nastavit.Jaké satelity lze ještě přijmout. |
![]() PavelLeva |
| 24.12.2007, 08:13.07 | |
RE: nastavení satelituJe to možné.Parabolu nastav na pozici Hotbird/13,0E/.Jako brýle použij klasický kovový 3LNB-multifokus,běžně k dostání v web. prodejců.oba krajní šilhající LNB ti vyjdou na konec kovové kolejničky.Nejdříve začni se šilháním na 1W/doporučuji TP 12226/.Je třeba nastavit na nejvyšší hodnotu parametr "kvalita signálu" nebo u měřícího přístroje,parametr BER.Našilhání na 19.2, už bude jen třešnička na dortu.Na 1W to chce dát nějaký slušný LNB,já používám Invero ST.Na 85cm bych toho už více necpal. 23.5E by se ještě dala,ale musíš už dobastlit další kolejničku,nehledě nato,že už to bude se signálem dost na štíru.Jinak tyhle 3 pozice jdou na 85cm/Noname/ docela slušně.Už jsem namontoval čtyři tyhle kombinace a zatim si nikdo nestěžoval,že by mu rumuni padali. Padají,ale kvuli něčemu jinému a to už není můj problem.... ;) |
![]() Saxon |