Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
26.12.2007, 12:16.02

Zkušenost s monoblokem

Koupil jsem k anténě 85 cm monoblok Lemon 0,2 s tím, že je 4-6tistupňový. Zkoušel jsem A1+A3 a buď šla jedna nebo druhá, obě pořádně nikdy. Tak jsem zrezignoval, napřímo jsem dal A1 a zašilhal na Hotbird, šilhající LNB jsem trochu zvednul nad úroveň horizonály a ejhle, oba satelity na cca 80-90/75-90, skoro všechny TP, dokonce se mi zdá, že Hotbird je i šilháním silnější neboť obraz nevypadl ani při špatném počasí na žádném programu, což se stalo dnes brzo ráno na A1 u CNN a BBC, kde je jinak signál 100%.Vyplývá mi z toho, že můj monoblok je šestistupňový (málem jsem ho už reklamoval s tím, že jeden LNB je vadný) a že Hotbird je nejsilnější sat. pozice. Jo ještě-nevíte někdo jaký TP (nějaký referenční nebo slabší) je dobré navolit při vyhledávání konkrétního satelitu? Díky všem a hezký den.
uživatel
francjin
26.12.2007, 12:26.39

RE: Zkušenost s monoblokem

monobloky funguji akorat si s tim musis "vyhrat" ja kdyz delam nekomu tak davam 1 na A3-23,5E a "šilhani"na A1-19E a kdyz dobre nastavis na A3 signal nemas jeste vyhrano nebo je treba zkontrol signal na A1 nekdy jej nemas a staci se doitknout paraboly a naznak signalu mas a tak je treba "doladit"kompromis signalu mezi A3 a A1
uživatel
papay
26.12.2007, 12:42.50

Monoblok je východisko z nouze a není určený pro všechny paraboly.Dej 2 LNB konvertory (pro 85 parabolu a obě Astry i s velkou hlavou)na multifeed a řádně nastav soustavu !
uživatel
Jaros
26.12.2007, 14:19.44

Na osmdesátce parabole neumí nastavit monoblok jen lempl!! Už se tady o tom stokrát psalo. S invertama co používáme to musí chodit a taky chodí!!. Kdyby to nechodilo, tak si je výrobce nedovolí vyrábět na sklad protože by je nikdo nekupoval.Samozřejně, pokud bych do budoucna chtěl přijímat vice družic než dvě, volil bych jednotlivé konvertory a kvalitní kovový držák.
uživatel
Rudolf
26.12.2007, 18:56.18

Rudolf se rozčílil ale má pravdu. Monobloky mi chodí jak na 80 tak na 85. Je to rychlé a 100%. Ale nejde to jednoduše rozšířit. To, že je monoblok nepřesný taky závisí na parabole. Imverto ale chodí dobře a nové Mascomy jsou snad ještě lepší. zkus najít kompromis.
uživatel
Luckyolda