Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
11.02.2008, 09:52.35

Technisat Digicorder HD S2 - 2. tuner

Receiver jsem uváděl do provozu s jedním tunerem, tudíž jsem vše nastavil na 1 LNB. V pátek jsem si nechal vyměnit konvertor za twin a zapojil i druhý tuner. Ovšem nejde mi PIP, jako by druhý tuner nefungoval. V nastavovačkách jsem změnil antény na 2, ale stále nic. Nevíte někdo, co ještě nastavit ? Dnes mě napadlo, že všechny stanice mám naladěny již dříve, když jsem měl nastaven provoz s jedním tunerem a stanice se naladily tedy jen do jednoho a jestli nemusím teď vše smazat a naladit to znovu a bude to fungovat.
Dík za radu
uživatel
mipasi
11.02.2008, 10:28.01

Nevím jak u tohoto přijimače, mám Topfielda. Ale u dvoutunerových přjímačů bývá v menu možnost kopírování z jednoho tuneru do druhého, nemusí se tudíž vše smazat a ladit znovu. Doporučuji podívat se do menu, nebo do návodu.
uživatel
Patrik
11.02.2008, 17:47.11

Moc nerozumím tomu jak to popisuješ.Já mám TechnisatDigicorder S2.Pokud jsi připojil další LNB tzn. že máš zaplněny oba dva anténí vstupy - nastav v menu sat.pozici na kterou běží druhé LNB a načti transpondery. Ale už při pouhém obsazení druhého anténího vstupu běží PIP např. jen v rámci jedné sat pozice. To co popisuješ vypadá, že máš TWIN LNB = jedna sat. pozice - to nedává smysl, není lepší připojit druhé samostatné LNB?
uživatel
V74
11.02.2008, 18:06.47

RE: Technisat Digicorder HD S2 - 2. tuner

to V74:
máš pravdu, mám TWIN LNB. Když konkrétně mám v paketu Czech Link navolenu CT1, dám ji do PIPu, tak mi nejde navolit žádný další program, kromě volné ČT24, vyskočí hláška, že kanál je kódován syst. Cryptoworks. Stejná situace je na 1°W u Digi TV přes Dragon. Kromě volné ČT 24 mi nejde kombinovat s PIPem nic. Vyřeší to samostatný druhý LNB ? Myslel jsem si, že TWIN to vyřeší.
uživatel
mipasi
11.02.2008, 18:31.28

Nevím jestli to druhé LNB vyřeší- mělo by,ale konkrétně u zapojení pouze s jedním anténím vstupem mě funguje - (a tobě by mělo taky) PIP v rámci jedné frekvence tzn. tebou uvedené CT1 - musí spolu sní běžet CT2,CT24,CT4, Galaxie a nebo Prima - funguje to včetně nahrávání. Tohle platí pro CS Link.Tvůj problém je nejspíš nastavení v menu - je pěkně nejednoznačné.
uživatel
V74
12.02.2008, 10:09.42

Ještě jednou doporučuji podrobně projít návod. Např. můj Topfield 6010 PVR neumí dát do PIPu jiný kódovaný program. Např. mám-li hlavní program CT1 (CL), mohu dát do PIPu jakýkoliv jiný volný program (v případě zapojení obou tunerů). Není to náhodou u Technisatu také tak? V článcích zde na Parabole byl tento Technisat docela dobře recenzován a i této problematice byl zde věnován odstavec. Jinak je to u sledování programů a jejich nahrávání. Tam je podstatně více možností.
uživatel
Patrik
12.02.2008, 15:29.01

Smozřejmě když karta dekóduje ČT 1, tak nemůže přes druhý tuner dekódovat např. ČT 2, to platí i o nahrávání, nelze nahrávat ČT 2 a sledovat ČT 1. Pokud se pletu tak mě opravte.
uživatel
flukes
14.02.2008, 11:26.41

To: flukes. Pro nahrávání to neplatí. Pokud jeden program sleduji a obsadím kartu, mohu nahrávat ještě dva další programy. Ty se nahrají kódovaně a při jejich přehrávání se teprve dekódují. Pokud chci s kódovanou nahrávkou něco dělat dále, např v PC, musím zapnout přehrávání a opět nahrávání (kartu musím nechat volnou), vytvořím tak nekódovanou kopii, se kterou mohu dále pracovat.
uživatel
Patrik