Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
11.02.2008, 21:58.04

Mimo misu-aktivace Windovs Vista na noteboku?

Zravim, mam notebok kde je original Windows Vista Home Premium. Problem je v tom ze jsem ty Win.nedostal na instalacnim DVD ale byli uz v noteboku a mam vytvoreny jen recovery DVD. Ja bych ale potreboval udelat novou instalaci od zakladu z instalacniho dvd Windows Vista ktere jsem stahl ISO s internetu. Zajima mne jestli to DVD muzu pouzit a zadal bych product key z licencniho stitku co je na spodnim stitku. Pujde to takto aktivovat? V noteboku byli po zakoupeni Visty aktivni, tak nevim jestli pujdou aktivovat takto. Jde mi o to, ze kdyz nainstaluji na Disk D XPcka, tak mi prepisou boot Vist. Ja potrebuji oboji. Kdyz uz mam nainstalovany Xpcka a pak nainstaluji s toho DVD Visty, tak vytvori startovaci nabidku obou OS. Pokud ale pouziju recovery DVD, tak to startovaci nabidku nevytvori a prepisi boot Xpcek. A navic mi vytvori na HDD pro visty zbytecne veliky oddil ktery nejde moc zmensit. Pri nove instalaci si zvolim velikost HDD jakou potrebuji. Poradite nekdo jak je to s aktivaci kdybych si Visty nainstaloval z jineho DVD? Hw se nezmeni. Diky
uživatel
hmmm
12.02.2008, 00:19.39

RE: Mimo misu-aktivace Windovs Vista na notebo...

Když to bude stejná verze, tak by to mělo jít aktivovat když při instalaci zadáš svůj kód. Jinak loni v létě jsem někde asi na www.mojevista.cz viděl článek jak k vistě nainstalovat i xp. Já to takhle mám od léta a šlape to. :fuming:
uživatel
eemil
12.02.2008, 08:33.11

ja mam instalaci vista kde se zadna aktivace kodem neprovadi a stejne takovou mam i instalaci XPecek. pokud xes k vistam i xpecka v googlu dej vista XP dualboot a najdes navod jak to udelat. pokud umis s linuxem udelej to grubem a mas to jeste jednodussi :)
uživatel
bublajs
12.02.2008, 09:10.38

otázka je, jestli je to ISO z netu "čisté" (aby nebyly nějaké upravené cracklé), jinak je úplně jedno, z jakého nosiče instaluješ
navíc si myslím, že kdyby jsi zašel za prodejcem toho NB (nebo jakýmkoliv prodejce IT), tak ti nosič, či kopii určitě dají, pro legálnost Win je hlavní doklad a ta nálepka, nosič můžeš mít třeba "made in Verbatim"
uživatel
SID