Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
12.02.2008, 13:06.28

Jaké nastavení příjmače s ručně ovládaným motorem

Pořídil jsem rodičům sat. příjmač TechniSat Digit S2 s kartou TaT a pevně nastavnou parabolu 60 cm. Příjem po montáži bezproblémový. Pro další příjem z jiných satelitů jsem využil původní polární závěs s ofsetovou anténu 90 cm Al, která má táhlový motor. Motor je ovládán ručním ovládáním (přepínačem). Pro informaci o místě natočení paraboly používám 45 cm svislou stupnici, vedle které je vedeno nerezové lanko od ramene motoru. Tímto dokáži natočit parabolu do požadované polohy. Koaxiální kabely jsem spojil DiSEqC přepínačem.
Nevím jak nastavit v menu sat. příjmač, abych pokaždé když přetočím parabolu na jiný satelit, nemusel v menu nastavit satelit, na který jsem přetočil parabolu.
U dřívějšího (analogového) příjmače jsem měl např. programy z Astry na pragramoné pozici 1 až 40, z dalšího satelitu jsem měl pragramy na pozici 41 až 80 a tak dále. To jsem chytal satelity z 75,0°E do 45,0°W.
uživatel
lada69
12.02.2008, 15:08.27

RE: Jaké nastavení příjmače s ručně ovládaným...

Dej tam DiSEqC přepínač v menu ho nastavíš a můžeš točit.Vše potřebné najdeš nahoře v ABC.
uživatel
Jarous
12.02.2008, 18:12.13

RE: Jaké nastavení příjmače s ručně ovládaným...

Úplně stejně to udělej, jako jsi to měl dříve ! Napoprvé to musíš naladit všechno tak,jak je potřebné ( tedy přes menu ) a všechny kanály uložit!
Pro DiSEqC přepínání nastavit kanály z pevné antény na jednu pozici a z otočné na druhou pozici. Všechno uložit !
Poté už jenom po navolení příslušného kanálu, pokud je potřeba, ručně natočíš anténu motorem. Pro přesnější doladění pozice otočné antény bych pro pohon motoru použil raději tlačítka.
uživatel
Tondach