Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
13.02.2008, 22:58.07

rozbočení koaxiálu

Zdravím všechny, mám dotaz a prosím o radu nebo názor. Budu se stěhovat do nového domu a majitelka si nepřeje, abych při rozvodu satelitního koax. vrtal do oken. Vím existují přechodky, a i to jsem už v minulosti vyzkoušel ale není to to pravé ořechové. V domě jsou vnitřní rozvody koaxiálu do každé místnosti ukončené klasickou krabičkou s výstupem. Přemýšlel jsem, že pokud bych stáhnul jeden koaxiální kabel od satelitu do venkovní krabice, kde je ten rozvod pro vnitřní prostory. Nejsem si jist, zda síla signálu bude ve všech místnostech stejná. Ve starém domě mám konvertor pro 4 účastníky a rozvedený koax každý zvlášť do všech místností. Jak to mám vyřešit v novém domě? Díky za názory a rady.
uživatel
waterford
14.02.2008, 00:43.08

RE: rozbočení koaxiálu

¨k sat. přijímači vždy solo koax
uživatel
pierrepetr
14.02.2008, 07:38.29

Nemusí být, existují slučovače (defacto frekvenční výhýbky).
uživatel
technikTKR
14.02.2008, 09:11.36

Jedna možnost je tak ako ti radi technikTKR pouzit zlucovac na vstupe a na vystupe mozes vo vsetkych miestnostiach namontovat TV/R/SAT zasuvku. Ale ak su koaxiali rozbocene a niesu natiahnute kazdy zvlast od vonkajsej krabice tak to nieje dobre riesenie.
Druha moznost je natiahnut novy koaxial popri existujucich.
uživatel
PEPE8989
14.02.2008, 10:51.49

Závisí na tom, jaká je vlastně topologie toho, co tam je. Může a nemusí to být použitelné. Hlavně jestli je to rozvedené ještě jinam - do dalších bytů jakoby v sérii, tak to asi bude mít problémy.
Kam vleze jeden koax vlezou většinou dva. Takže natáhnout nový.
Kromě okna jde provrtat i zeď.
uživatel
Antonín
14.02.2008, 14:07.46

Rozbočenie koaxiálu

Ak budeš ťahať nový a je málo miesta, namaž ho prostriedkom na umývanie riadu JAR, PUR, ide potom ľahko, dobre sa šmýka. A ťažko je radiť, keď nevieš ako je urobená pôvodná inštalácia. Pozri sa ma www.rtv.sk, tam sú zlučovače i rozbočovače pre sat a TV v jednom. A aký je nový barák, bytovka ?
uživatel
antonius