Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
11.06.2007, 13:27.39

digi neplatiči

https://www.parabola.cz/zpravicky/5971/slovensko-digi-tv-prijima-opatreni-proti-neplaticum/ tak im treba chceli mat s toho cigi-tv tak ho maju tak im treba
uživatel
hujer22
11.06.2007, 13:42.00

RE: digi neplatiči

Jj, každý svého štěstí strůjcem...

Ovšem docela by mě zajímalo, jestli to má až takový vliv - ono nějakou tu zaplacenou fakturu, ne více než dva měsíce starou, doma asi najde i spousta těch potencionálních neplatičů (eventuelně tu čekající s nejmenší částkou prostě jedenkrát zaplatí). Ale zřejmě ano, protože UPC to od jisté doby taky zavedlo a zatím to nezrušili (plus navíc mají myslím ještě jeden další doklad totožnosti)...

Osobně si myslím, že taková tříměsíční kauce (tedy splatnost dopředu) by byla daleko rozumnější a vychytanější, nicméně zřejmě si to asi nelze z konkurenčních důvodů dovolit (i když podle mne pro řádné zájemce by to neměl být kdovíjaký problém).
uživatel
gespa
11.06.2007, 13:52.26

Souhlas, ta kauce je nejlepší. Už proto, že jim je kulový do toho, kolik platím za telefony a stejně to nic neřeší. Snad jen tedy záruka, že nejsem úplný ´´bezdomovec´´. Myslím, že problémy jim částečně přináší i politika provázanosi přijímače s kartou. Pro mne to byl třeba důvod, proč jsem k DIGI nešel a přitom jsem v uvozovkách solidní zákazník - určitě by mi nemuseli posílat upomínky. Další škříňka by mi to zkomplikovala a samotná karta nejde. Má to z vašeho pohledu smysl to zpárování? Oni se bojí aby si lidi neokopírovali kartu, nebo v čem je problém?
uživatel
eduard
11.06.2007, 14:06.04

Problém je pouze v systému. Zvolili ten dnes relativně hodně bezpečnej, ale bohužel právě kvůli té bezpečnosti je u něj svázaná karta s přístrojem...

Osobně v tom vidím sice taky velkou nevýhodu, nicméně je fakt, že běžný zákazník Digi TV nemá kolikrát ani záznamový prostředek (jako je videomagnetofon či DVD recordér), natož svůj satelitní přístroj s hadrem, takže z marketingového pohledu je to asi zase až tak moc trápit nemusí (každopádně ne tolik jako možnost prolomení systému a následná nutnost úprav či nedejbože dokonce plošné výměny karet).
uživatel
gespa
11.06.2007, 15:17.40

Mna len zaujima, kto to teraz chodi demontovat k tym neplaticom. Ja teda by som nemal odvahu vojst do osady a demontovat to.
uživatel
Johny
11.06.2007, 15:24.02

to je dobra pripomienka Johny!!!
uživatel
Bruty
11.06.2007, 18:10.08

@gespa

UPC vyžaduje pouze kopii občanky, nic dalšího.
uživatel
Zip
11.06.2007, 18:50.53

Verím tomu,že keby dali sólo kartu ako UPC Direct tak do mesiaca majú raz toľko zákazníkov a UPC Direct by išla s cenou na 4,50 Sk za mesiac!!!
uživatel
Milan C
11.06.2007, 19:55.00

to gespa + Milan C

Já to chápu a je jejich věc jak si to udělají. Ale třeba mne tím odradili a asi nebudu sám. Je to jako u CD - pokud má CD ochranu proti tomu, aby se z něj daly udělat MP3, tak si ho vůbec nekoupím, protože nedám pět stovek za něco, z čeho si ani nemohu udělat MP3 pro vlastní potřebu. No a zloději si ty MP3 stejně seženou jinde. Ochraně kódovacích karet nerozumím, takže to nekomentuji, ale když to zvládá UPC, Gital a TaT, tak by to snad zvládli také ... ale asi to mají dobře spočítané a jejich cílovka stejně slyší na SATELIT A PŘIJÍMAČ ZDARMA, PRVNÍ MĚSÍC JEN ZA KORUNU! :-)
uživatel
eduard
11.06.2007, 20:14.25

@eduard

No právě třeba UPC už v minulosti muselo, a TaT to stejné řeší v součastnosti, kvůli lepšímu zabezpečení měnit všechny karty, což je většinou pro provozovatele docela nepříjemná a i krapet nákladná operace (nemluvě o tom, že nějaký ten rok jejich signál přijímalo spoustu uživatelů zdarma - načerno)...
uživatel
gespa
11.06.2007, 20:21.21

Jak jsem psal. Nerozumím tomu a tak se nechci pouštět do hlubokých úvah. :) Ale zase to ber z druhé strany - za kartu jim dáš litr (kolik jsou skutečné náklady), naopak DIGi ti dá parabolu + přijímač, které sice asi nejsou žádné high end přístroje, ale i tak pár tisíc stojí. Psal jsem to jen ze svého pohledu, nad DIGI jsem uvažoval, ale právě nutnost mít jejich přístroj mne odradila. Kdyby třeba nabízeli to, že někam doneseš svůj přístroj a oni to nějak ošéfují a pak bude šlapat jen tenhle přístroj s tou kartou co si hned koupíš, tak by to bylo jiné, ale takhle musíš brát to co dávají. :-(
uživatel
eduard
11.06.2007, 21:36.06

@gespa

Ono sice výměna karet bude asi nákladná (relativně), ale za dobu neleg. příjmu přibylo spoustu nových uživatelů, kteří si tu kartu nakonec koupí legálně (nebo předplatí službu), čili asi nakonec =vydělá= provozovatel (TaT, D+, Premiere .....). Když měnilo UPC karty, tak je výměna jedné karty stála 80kč.
uživatel
Zip