| 19.03.2008, 21:35.07 | |
Mimo téma - Digitální kamera.Je to mimo téma, ale chci se zeptat jestli se dá sehnat nějaká slušna videokamera v ceně kolem 6000kč a případně s návrhem na tip dík. |
![]() paolov |
| 19.03.2008, 21:42.33 | |
RE: Mimo téma - Digitální kamera.Za ty prachy koupíš tak mobil s foťákem a kamerou, ale skutečně kvalitní kameru ani omylem. To bys musel přitlačit tak na 20.000Kč a jít do nějaké HD kamery. |
![]() technikTKR |
| 19.03.2008, 21:43.52 | |
technikTKRNemyslel jsem profesionální kameru, ale pro domácí použití - rodinné oslavy atd... |
![]() paolov |
| 19.03.2008, 21:58.20 | |
paolovano obyc JVC napč od 4500kč a to i v centru Prahy na Národní...HD1080i od Sony jsem předevčírem v Centru viděl za 35táců....ale je to mazlíček:-) R^ |
![]() cb21 |
| 19.03.2008, 22:22.52 | |
RE: Mimo téma - Digitální kamera.Taky něco sháním líbí se mi Panasonic VDR D160ef, (DVD) cca 7500Kč je nějak podezdřele levná nevíte proč?Natáčení dětí,oslavy atd. Nepotřebuji 3čipovou co vy na to |
![]() Al Bunda |
| 19.03.2008, 22:41.45 | |
kožená bunda:-)ano celkem ok,ale až na to rozlišení:-(...na velké obrazovce je to nic moc,ale postačí...potřebuje více vysavačů...e luxů:-)aby byl obraz ok... |
![]() cb21 |
| 19.03.2008, 22:50.10 | |
RE: Mimo téma - Digitální kamera.no v tej cene odporucam nieco taketo dokonca je to HD cena 4860 SK bez dph http://www.bgsdistribution.sk/showdoc.do?docid=133&product=91238&i6page=null |
![]() komnet |
| 19.03.2008, 23:15.41 | |
RE: Mimo téma - Digitální kamera.No chlapci s kamerou za 6000,- je to jako s televizí za 4000,-, foťákem za 1500,-, autem za 40000,- atdatd. Doporučuji se při výběru raději zaměřit na to, jaký má objektiv, zda má optický stabilizátor, alespoň malý (do 10x) optický zoom (na Digitálním až tak nezáleží), možnost alespoň manuál.ostření, tříčip není na škodu, preferoval bych konzervativně mini DV. Docela zajímavé popovídání s dalšími informacemi zkušených lidí lze najít na www.videokamery.cz. |
![]() honza sr |
| 19.03.2008, 23:19.41 | |
honzatříčip není na škodu ale to neplatí u všech..kord u těch minikamer,kde pak dochází paradoxně ke zkreslení chrominance(barev) :-/ |
![]() cb21 |
| 19.03.2008, 23:24.43 | |
RE: Mimo téma - Digitální kamera.Mám Sony 0,8Mpix a vyhovuje. Ale šel bych do nějaké lepší 2,3-3.3Mpix a 3 chip. Záleží kolik chceš investovat.Myslím , že by jsi měl jít na jiné fórum, třeba tvfreak.cz.Z tohoto fóra nemám moc dobré pocity.Myslím si, že řada lidí si tady řeší svoje vlastní problémy.A to hlavně na úkor těch nových.Mohu to číst na těch příspěvcích.Plnoi příspěků je tady víceméně osobní( útoků vůči nováčkům, kteří potřebují základní rady a dostává se jim jen urážek. |
![]() jaro2 |
| 20.03.2008, 07:22.51 | |
jaro,už aby tu bylo:-)souhlasim,ale pokud se tyto "lidé"budou přehlížet,tak se zde najdou slušní....nejhorší je na tom,že spousta lidí zde je ovlivněno jinými lidmi zde ..začíná si každý dávat pozor co napíše,protože se nikdy nikdo zde všem nezavděčí...ale to už asi víš....nicméně se to lepší,někteří mne příjemně překvapili ,někteří jsou stejní a jiní nebudou... |
![]() cb21 |
| 20.03.2008, 07:29.03 | |
RE: Mimo téma - Digitální kamera.ale kdepak, je tady sranda, počkej na radu od Saxona a nečekej na Antonína, to jsou moje rady :) |
![]() poky1 |
| 20.03.2008, 07:56.46 | |
@paolovSony HC-96 má 1/3 čip. To je jediná šanca na trochu slušnejší obraz. Sice záleží i na iných komponentoch kamery ako, použité sklo, prevodník, záznamová časť atď. Ale veľkost čipu je základ.1/6 je nepoužitelné /tak k moru a max 10m/. 1/4 na tom nie je omnoho lepšie.Takže odporúčam Sony HC-96 ale stojí okolo 19000 Sk.Za tú cenu, čo ti spomínač kúpiš len kameru ako detskú hračku. Treba pozerať hlavne na velkosť čipu. Takže ber Sony HC96 s 1/3" cipom. Alebo SONY HDR-HC5E alebo Canon HV20 - sú to kamery s vysokým rozlišením, ale vedia zaznamenávať i v klasickom DV formáte na miniDV kazety. |
![]() Milan C |
| 20.03.2008, 08:16.59 | |
Milan csouhlas...mám sonku 740tr a tam je to něco mezi ...1/4.7:-)))a je to jen tak tak.....sonky 240 241 340 341 atd maj 1/6 a to už fakt ne:-(...:-)))) |
![]() cb21 |
| 20.03.2008, 08:17.56 | |
RE: Mimo téma - Digitální kamera.Antonín by třeba mohl říct, že tří čipové kamery nejsou u malých rozměrů až tak špičkové a že lepší jsou CMOS snímače.Za 6000 Kč ale žádná kamera, za kterou by mělo smysl utrácet peníze, není. Honza sr má pravdu. Není auto za 40000 Kč. Má pravdu i v tom, že nejlevnější kompromis jsou tříčipové kamery s miniDV. Kupovat v době, kdy je TV s vysokým rozlišením na každém roku, SD kameru, jejíž obraz na tom bude vypadat jako rozmazaná novinová fotka, je skutečně škoda peněz. Natáčím si filmečky více než třicet let. Kdybych si měl koupit kameru teď hned na domácí filmování koupil bych si Panasonic SD-9. |
![]() Antonín |
| 20.03.2008, 08:31.04 | |
Antonínhmm zajímavá mašinka.....rozlišení tváře člověka...hd1080i ,,,uvidíme tu cenu no...ps: taky si natáčim.....od 8mm paskové kamery až po dvcam Sony za 1.7milionu:-))))(je souseda)...jen její objektiv canon je za 250000korunek:-) o všem jiném tvrdí,že je to hračkářství:-))))))ovšem o této sd9nevimco by řekl:-) |
![]() cb21 |
| 20.03.2008, 08:46.36 | |
cb21.Čo všetko máš ? - pošli fotku. |
![]() oneeeee |
| 20.03.2008, 09:20.51 | |
zde sousedakamerka(občas mi jí i zapujčí)..blázen:-)))http://www.zotzDigital.com/images/category413/dsr400Klens.jpg |
![]() cb21 |
| 20.03.2008, 09:23.59 | |
@cb21co to má za ten mikroport? |
![]() Saxon |
| 20.03.2008, 09:49.01 | |
RE: Mimo téma - Digitální kamera.Snad jen drobný nesouhlas s Antonínem - před pár dny jsem na Samsungu LE32R86BD zkoušel DVD s vlastním filmem z Panasonica NVGS500 a bál se, že to bude jak rozmazaná fotka z novin a že i já budu muset jít do nové kamery s HD. Jsem rád, že se obavy nepotvrdily, ještě pár let bez HD kamery vydržím. |
![]() honza sr |
| 20.03.2008, 10:05.53 | |
RE: Mimo téma - Digitální kamera.Myslím, že namá každý finančné prostriedky, aby si kupoval najnovšiu techniku. Za tie prachy sa nedá ale nič slušné kúpiť. Možno od niekoho z druhej ruky. Bazar. Ak paolov začína, možno by mu to stačilo cca na 1-2 roky. Inak jedine Full HD. No sme rôzne povahy a každý má iné nároky. |
![]() Fittipaldi |
| 20.03.2008, 10:17.12 | |
Kúp si kameruna ktorú máš peniaze. Udalosti ktoré si mohol zachytiť včera , už nenakrútiš !Nesprav chybu ako ja , neviem sa rozhodnúť a najkrajšie obdobie mojich detí mám iba na foťáku... Vlastné detstvo mám zo 40 ročného 8mm filmu pretočené na VHS a som šťastný, že je to dokonca aj vo farbe..! Celuloid a magnetický záznam nás prežije , o trvanlivosti CD,DVD,HDD mám po konzultáciách vážne pochybnosti. Ak to chceš archivovať , kvalita záznamu je druhoradá... |
![]() P 222 |
| 20.03.2008, 11:23.01 | |
RE: Mimo téma - Digitální kamera.Honzo, ty sis to NVG8500 kupoval dneska? Pokud ne, prosím o detailní čtení mého názoru.P222, z pohledu letité zkušenosti domcáího kameramana bych komentoval: a. otázka ovšem taky je, když se budeš za roky dívat na záběry: že já jsem si tu lepší kameru nekoupil hned. Tohle už nikdy nebudu mít natočené pořádně...Takhle jsem se proklel u barevné VHS kamery, protože předtím jsem točil jenom černobíle na filmy. Okolo 10-12kKč se dá koupit služná kamera. Za 6K ne. To je vše. b. magnetický analogový záznam nás nepřežije určitě, zejména ne záznamy z VHS kamer. Měl jsem tři postupně, a můžu tě ujistit, že záznamy z let 1985-90 už vypadávají ze synchronizace i z barev, jedno místo při skenu nutno přehrát vícekrát. Celuloidový film by nás taky nepřežil, ale on to není celuloid, takže to trvanlivost má o něco lepší. Ale pokud nebude správně uložen (chlad), tak to taky není na věky. c. DVD nebo CD má výhodu v tom, že nedojde k úplnému zprznění záznamu. Začnou se oxidací (možná) zvětšovat počty opravených chyb. Médium se ale dá zkopírovat absolutně bez ztráty. d. Pro HDD i CD a DVD platí jednoduché - všechno je třeba zálohovat dvakrát. Pravděpodobnost, že dojde k chybě na dvou místech najednou, je mizivá. Vzhledem k ceně médií to není žádný problém. e. Pravděpodobně nejlevnější médium k archivaci je miniDV pásek, kdyby to člověk ještě okopíroval na DVD a držel jako zálohu na MiniDV, tak je celkem za levno na velmi dobrém stupni bezpečnosti. |
![]() Antonín |
| 20.03.2008, 11:33.38 | |
Antonínmám záznam z roku 1990 na video 8 a kupodivu žádná změna na pásku Basf8mm....je pravdou,že to přehrávám,přes TBC mé sonky tr740tky,ale i když je třísložkový(jednoduchý)vyrovnává vertikální chvění které vzniká..ale to už asi víš...nicméně trocha opravuje i signál který má malé chyby...mě stála v roce 1998 25kKč:-///hrozné pomyslet na to,jakou kameru bych za to koupil ted...to je pravda:-)) |
![]() cb21 |
| 20.03.2008, 13:35.10 | |
AntonínoviGS 500 mám 1,5 roku. Jinak a) a e) vcelku souhlas. b) až d)je na delší řeč. Sám neumím posoudit, ale dle nedávného rozhovoru s odborníky - životnost DVD (kromě drahých výjimek) cca 4 roky, na CD se toho moc nevejde. Ideální doporučení pro archivaci je prý VHS!!!!!! (I při lehkém poškození je použitelné!). A je otázka, zda za 50 let rodinný archiv někdo vůbec bude chtít pouštět.....:-) |
![]() honza sr |
| 20.03.2008, 14:23.40 | |
RE: Mimo téma - Digitální kamera.To s tou archivací na VHS bude nějaké nedorozumění.Digitálně na pásky, to jo, ale to není VHS, ale miniDV. CD archiv mám od roku 1995. Zatím není žádný nárůst chybovosti, ani na nejstarších médiích. Ani DVD nevypadají, že by rostla chybovost, první mám někde z roku 1999/2000. Možná nemají životnost sto let, to neví asi nikdo, ale jedna věc je jasná: stačí sledovat chybovost média z daného období, jakmile vzroste, prostě data zkopírovat. Možná to nevíš, ale každé DVD je trochu chybné, i to hned nové. Jsou tam opravné mechanismy na několika úrovních. Určitou chybovost lze zkorigovat, proto lze včas pořídit dokonalé kopie zcela bez chyb. To u žádného analogového záznamu nejde udělat, prostě vždycky ten šum přibude. Za těch padesát let, to nevím. Leda vím, že nejpopulárnější jsou moje třicet let staré filmečky. Ona je to vůbec otázka, k čemu takové ty rodinné fotky a videa jsou. Nejsem si jist. Ale neřeším, já si s tím prostě hraju. A mám za to, že když už něco dělám, mám to dělat nejlíp, jak to jde. |
![]() Antonín |
| 20.03.2008, 17:59.39 | |
AntoníneNejde o nedorozumění. Nemohu dělat reklamu, ale na VHS + drahých DVD archivuje záznamy firma, zabývající se kopírováním DVD ve velkém (u archivu jsem stál osobně)- možná to dokonce zdvojuje. Jiná firma to dělá možná jinak. MiniDV je samozřejmě stejně výhodné. I já natočený materiáp na miniDV nemažu. Nuže, v podstatě jsme se shodli, budeme archivovat i s rizikem, že to naši potomci jednou......:-) Pěkné velikonoce. P.S. Jednou, asi tak za půlroku se na Tebe obrátím s dotazem na vhodné řešení satelitu. Teď mám Technisat Digit MF4 S CC - leze mi z toho ledasco (chytám jen volné programy 13+19+23+28E), nicméně jen scartem a do nové televize bych časem rád pustil lepší rozlišení - něco jsem už k tomu seštudoval - ale jak říkáš, zatím to chce vyčkat, jak se pohne dopředu technika, jaké budou zkušenosti a vývoj cen.Pěkné velikonoce. |
![]() honza sr |
| 20.03.2008, 21:55.47 | |
RE: Mimo téma - Digitální kamera.V roce 2008? Reklama na archivaci videodat v analogové podobě, a to ještě ve VHS, které je ořezanou podobou už tak blbého PAL? To je antireklama. Na VHS se nic nearchivovalo ani v době, kdy Digitál byl jenom sen. Betamax.Pokud zapomenu na nedorozumění, tak prohlašuju, že větší blbost jsem v životě neslyšel a do té "firmy" bych si nešel ani nechat vyčistit boty. Hudbu archivují zřejmě na kotoučové pásky...Ale ono to bude nejspíše všechno jinak. MiniDV je Digitální záznam! Sice pásek, ale to je úplně něco jiného! Na Velký pátek se dějou zázraky. Tak kdoví. |
![]() Antonín |
| 25.03.2008, 12:18.19 | |
Díky za potvrzeníDíky honzovi sr a Antonínovi, že mi potvrdili správnost cesty. Rodinné záznamy z GS-280 sypu po střihu na DVD a miniDV (v jiné kameře, pro ty účely koupené z druhé ruky, 280 nemá dv-in). Taky ještě nemám velkou podrobnou telku a měl jsem strach, aby mě SD záznamy z kamery moc nemrzely. Jinak jsem totiž velmi spokojen a dalších 20-30 tisíc za kameru se mi teď dávat nechce. |
![]() impaler |