Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
20.03.2008, 09:47.23

Proč má Nova tak nízký datový tok?

Obdržel jsem od CSlinku odpověď na mou otázku špatné kvality obrazu na Nově: Dobrý den, datový tok Novy je společně s dalšími několika programy kódován v režimu
statistického multiplexu, tzn. datová rychlost se přiděluje podle aktuálního požadavku v závislosti na složitosti scény. U televizních novin, kdy obraz obsahuje většinou jen málo pohyblivé scény, je proto normální, že je datový tok nízký. S pozdravem, CS Link
Takže NOVA bude mít stále takovou příšernou nízkou kvalitu. Včera při seriálu "Místo nahoře" byl bitrate na CSlinku pouze 0,85 Mbps (poměrně často), tak jsem to musel přepnout do DVB-T, kde jede Nova slušných 3,8Mbps! To už je rozdíl! Fakt kam to spěje!
uživatel
Dejf
20.03.2008, 09:50.54

Re:Nova

No nediv se, když si ten šmejd nechce platit za distribuci svého signálu, tak nemůže čekat žádné výhody
uživatel
libor129
20.03.2008, 09:51.34

RE: Proč má Nova tak nízký datový tok?

pokud je scéna,scénář,námět a režie složitá jak malá násobilka,pak se nediv, že je tak nízký i datový tok. ;)
Připadá mi to docela logické a v neposlední řadě i správné.
uživatel
Saxon
20.03.2008, 10:55.03

To: Dejf

Hovoris mi z duse, prave vcera po 20h jsem si rikal co mam s ocima, novy serial a obraz hnus! Nedavno se tu nekde psalo o navyseni datoveho toku u Novy, zazrak se nekona, je to horsi nez to bylo.
uživatel
flukes
20.03.2008, 11:14.35

a já si furt říkám proč mám na Digitálu v TV lepší obraz než přes satelit, no to je celkem ostud.....ne
uživatel
frank1
20.03.2008, 11:14.47

Myslím, že tak kvalitní pořady na TV Nova si vyšší datový tok ani nezslouží. 90% diváků TV Nova již překročila důchodový věk, takže logicky trpí různými očními chorobami, tudíž je pro ně rozhodující pouze zvuk.
uživatel
Ľudmila
20.03.2008, 11:18.48

@Ludmila

naprostý souhlas,ale ten důchodový věk není správný parametr.....každopádně ten koláč je opravdu obrovský,ani v Doudlebech u Č.B. na dožínkách, takový nedělají...
uživatel
Saxon
20.03.2008, 11:44.03

Ano, ale kvalita programu jina stranka veci, pokud se nepletu, resime tu kvalitu obrazu. Nechapu souvislot mezi tim.
uživatel
flukes
20.03.2008, 12:20.16

Ĺudmila:Prosím neurážej důchodce. Kde jsi na to přišel(a)? Podívej se někde na sledovanost Novy a zjistíš, že největší sledovanost mají v kategorii do 54 let. To je také jejich cíl. Myslíš si snad, že jejich reklama směřuje na důchodce?
Kdyby skutečně měli sledovanost z 90% mezi důchodci, přišli by o většinu zadavatelů reklam a musela by Nova skončit.
uživatel
F123
20.03.2008, 17:14.01

Zrovna jsem sledoval regionální zpravodajství TV Nova z jihu čech.
Za 5 minut jsem se dozvěděl,jak na mladou pani spadla kuchyňská linka a chovatelka zastřelila sousedum psa,protože chtěl vošustit její fenku!Datový tok cca 2Mbit/S.... :fuming:
uživatel
Saxon
20.03.2008, 21:05.02

Já jsem přece neurážel důchodce, pokud se toho dožiju, tak za 23 let taky vstoupím do jejich řad.
uživatel
Ľudmila