| 28.03.2008, 05:38.23 | |
TV Plazama a TaTJde mi do kytek stará TV - SAt vysílání TaT. Můžete mi poradit s nákum nové (plazma, LCD)? Rodiče mají Loewe CRT 100 Hz, 82 CM a nic moc to není. Mám tedy obavu, abych nekoupil drahou TV a z NHL na Galaxii uvidím jen stíny. Jsou zkušenosti s max. uhlopříčkou na těchto nových TV s cenou okolo 30 000 Kč? Dle mých informací je snad lepší plazma (nyní snad třeba Philips 8 řada). - Díky za jakékoliv inforamce. |
![]() kolodej |
| 28.03.2008, 06:14.56 | |
RE: TV Plazama a TaTNoo jestli že se Ti zdá obraz na CRT Loewe (což byla špička) NIC MOC !!!Tak na plazmě očekávej NIC MOC tak 4 X..... Troufám si říct že když CRT Loewe Tě nenadchlo tak na plazmě budeš těžce zklamán... |
![]() pat |
| 28.03.2008, 06:38.57 | |
RE: TV Plazama a TaTCRT Loewe také pěkně odrb...li. Před 3roky jsem to doporučil známému a naštěstí to nekoupil, byl to obrazový hnus a to jsme se pohybovali v cen kategoriji cca 40 000,-.@kolodej Chce to HDTV sat přijímač (s upscaling), Plasmu s rozlišením 1080/1920 atd bla, bla , bla. Pokud nechceš být překvapený, vem si svůj sat přijímač do kamenného obchodu a nech si pustit CS Link na několika kusech a podle toho se rozhodneš. Chce to vidět, nakonec na to budeš hledět sám. Pokud hodláš kupovat přez net. tak se připrav na mnoho hodin studování, nebo na pěknou loterii s překvapením. :)) |
![]() Zip |
| 28.03.2008, 07:00.22 | |
RE: TV Plazama a TaTTo čo hovorí pat, je čiastočne pravda. Záleží na zostave t.j.satprijímač a typ plazmy. Mám Vantage HD 7100 a plazmu Panasonic a výsledná kvalita obrazu je určite lepšia, ako som mal na 100 HZ Philipse. Mal som ich vedľa seba a porovnával. |
![]() Milan C |
| 28.03.2008, 07:05.40 | |
RE: TV Plazama a TaTPanasonic TH-42PZ70EA nejlepší co zatim je R^ |
![]() kovar |
| 28.03.2008, 07:09.59 | |
@kovarSúhlas. |
![]() Milan C |
| 28.03.2008, 07:28.32 | |
RE: TV Plazama a TaTJe to subjektívne a ide o pohľad každého zvlášť. Platí to, čo ti už napísali. Musíš si to okukať sám. Lepšie ako obchod je nejaký známy kde si to pozrieš v kľude a hlavne v obývačkovom osvetlení. |
![]() georgo |
| 28.03.2008, 07:29.35 | |
RE: TV Plazama a TaTA v čem je nejlepší ??? Proto že ho má někdo doma ??? To je takový výkřik do tmy. |
![]() pat |
| 28.03.2008, 07:39.44 | |
No s Galaxiou sportto bude hnus viac-menej na každom zobrazovači!! |
![]() radonero |
| 28.03.2008, 08:55.31 | |
RE: TV Plazama a TaTNo já mám LCD Philips 42pfl9632d ( pravda, je v jiné cenové hladině ) k němu mám přes hdmi připojeno HTPC, kde mám satelitní kartu s TaT a obraz je špičkovní. Je to ale i hlavně tím, že tato TV má perfektní obvody, které opravdu dělají i z analogového vysílání parádní obraz. Mám i loňskou řadu plasma panasonic a tady obraz už neni tak dobrý, jako na tomto LCD. |
![]() Fred |
| 28.03.2008, 09:00.08 | |
RE: TV Plazama a TaTNejlepší není uvedený Panasonic určitě.Jsou desítky lepších televizorů. Ale ne za ty peníze. V tom je Panasonic nejlepší - dělá nejlevnější televizi, co je ještě televize: 50PX70EA. 42 palců je příliš malé. Na Galaxii je obraz špatný, ale za to nemůže televize. I na NASN to je špatné. Pokud chceš dobrý obraz pro hokej s NHL, tak to fakt nevím. Možná někde na severském HD, ale ty karty já nemám, a NHL zase tak moc nesleduji. |
![]() Antonín |
| 28.03.2008, 09:24.04 | |
@Antonína co jsi potom říkal než u GS zvedli datový tok? Dnes už to není zas až taková hrůza. |
![]() poky1 |
| 28.03.2008, 10:52.40 | |
RE: TV Plazama a TaTvzdy ide o to akym signalom to budes krmit :) Ak ti ide o T&T, zatial zostan pri crt. V HD tam kratkodobo slapala len Nova |
![]() feri33 |
| 28.03.2008, 11:23.19 | |
No joale CRT jaksi z trhu vymizely....bohužel, kde je sehnat? |
![]() kolodej |
| 28.03.2008, 13:55.30 | |
RE: TV Plazama a TaT2poky1: Na Galaxii se prostě nedívám, protože je nekvalitní obraz. To jsem říkal předtím a říkám to i teď. Nebo se dívám jenom tehdy, když dávají něco, co prostě jinde v lepší kvalitě není (a to je tedy opravdu málokdy, asi je to jenom NHL).Je pravda, že na CSlinku je Galaxie o tři třídy lepší, než Galaxie jinde - tedy po tom zvýšení toku. Kdyby ještě nedělali 16:9 tak, že to nejdříve ořežou na 4:3 a pak z toho ještě na 16:9 bylo by to už skoro středně kvalitní SD. (Koukněte se na Premiere Sport, když vysílají stejný zápas třeba z Premiere League.) 2feri: I SD obraz s rozumným tokem (cca od 4-5Mb/s) je na 50" slušných televizích hezký. Třeba ČT z CSlinku, nebo lépe ZDF, ARD, Eurosport, nebo ORF. O DVD nemluvě. Jistě - HDTV obraz je ještě hezčí. |
![]() Antonín |
| 28.03.2008, 16:14.34 | |
antoninNo nevim. Mam moznost porovnavat CRT LG 72 cm s plazmou samsung 105 cm a zial zatial ma pri SD vysielani na vrch CRT. Signal z DVD je samozrejme o niecom inom :) |
![]() feri33 |
| 28.03.2008, 17:31.37 | |
@pat a radoneroMáte túto kombináciu ako som písal: Vantage 7100 HD a Panasonic? Žiadny výkrik do tmy a ani hnus.Kecat tu vie každý. Rok som behal,špekuloval a hlavne sledoval a porovnával.Takže Radonero, keď to budeš mať, potom mi napíš. |
![]() Milan C |
| 28.03.2008, 18:21.18 | |
RE: TV Plazama a TaTferi33: Kdybys to porovnal s 50 cm, tak by to bylo ještě lepší. To je jaksi člověku se zdravým rozumem jasné. Nejkrásnější to bude na 7 cm.Samsung není v kategorii plazma určitě žádná špička, kdoví jestli i jen průměr. DVD je mimochodem taky jenom SD. To je takové plácnutí. Není SD jako SD. Já vím, že ty myslíš nejspíše nějaké STV1, ale to tak zobecnit nejde. Ale kup si CRT 72 cm - jestli je libo. Mně je to celkem jedno, dokud nechceš, abych si to koupil taky - mám dva takové na půdě a nikdo z rodiny to nechce. Tak jsou v rezervě. |
![]() Antonín |
| 28.03.2008, 21:39.56 | |
feri33 :"vzdy ide o to akym signalom to budes krmit Ak ti ide o T&T, zatial zostan pri crt. V HD tam kratkodobo slapala len Nova"kľudne si zostaň pri tom tvojom CRT šrote, nič lešie ako SD si asi nevidel... keby si si kúpil poriadny LCD , najlepšie full hd a k tomu aj HDTV sat - upscaling, tak by si prišiel na to, že aj CZ link vyzerá lepšie na LCD, ako na tom tvojom CRT šrote.. Tvoje porovnanie bude také, ako to moje.. CRT 55 cm v spálni a 120 cm full hd lcd v obyváku... |
![]() jarino1978 |
| 29.03.2008, 10:37.27 | |
jarino1978no este keby si mi vysvetlil naco by mi ten tvoj HDTV sat porijmac aj bol, mozno by si ma aj presvedcil ... :))) :))) |
![]() feri33 |
| 29.03.2008, 10:48.54 | |
anttoninja som spokojny s tym co mam a myslim, ze este par rokov budem :) |
![]() feri33 |
| 29.03.2008, 11:18.29 | |
RE: TV Plazama a TaTA co z toho plyne?Myslím, že nic - pro koholiv jiného, než pro tebe. Tebe nikdo nenutil, abys o věci vůbec diskutoval, ne tak si ji třeba nainstaloval. Sám ses sem přimotal a napsal jsi svůj nesmysl o tom, že nejlepší obraz je na 72 cm CRT. |
![]() Antonín |
| 29.03.2008, 11:53.44 | |
antoninno to ale nie je nezmysel. Takze este raz a pomaly :)))1.pise sa tu o sat. prijme, nie o pozerani DVD :) 2.mam doma plazmu aj CRT, napisal som len to ako to z vlastnej skusenosti vidim ja. 3. HDTV prijem je v plienkach a ak sa u nas vobec rozbehne, cena LCD a plazma televiznych prijmacov bude zase niekde inde a aj kupovat sa ich pre tych, ktori ich este nemaju oplati viac. 4. este raz si precitaj prvy prispevok. Dotycny sa pyta, co ma kupit, ked chce pozerat na 23,5 T @ T. Nikde nepise o pozerani DVD, HDTV, alebo premiere, ktore vysiela v SD s ovela vyssim rozlisenim ako cechlink ;) |
![]() feri33 |
| 29.03.2008, 12:11.10 | |
feri33 :ty to máš akosi všetko pomýlené...Premiere SD to má akože aké vyššie rozlíšnie, ako CZ link ??? To my teda vysvetli..Ako môžeš vlastne porovnávať 72 cm uhlopriečku s uhlopriečkou 105 cm??? To žiadno nejde, tu nejde o to, či CRT je lepšie ako plazma. U mnňa v spálni na 55 cm uhlopriečke vyzerá DIVX shit ako ZDF na 120 cm uhlopriečke... Veď je predsa jasné, že na melej ulopriečke nie je vidno všetky chyby obrazu v porovnaní s 120 cm uhlopriečkou. To si myslím že asi nepochopil... Áno, máš pravdu, HDTV je v plienkach, to áno, ale keď to nemajú ľudia čím krmiť, tak na čo to aj kupujú...Ty si si načo kúpil plazmu ??? |
![]() jarino1978 |
| 29.03.2008, 12:15.12 | |
jarino1978s tym SD premiere som cakal, ze ma bud ty, alebo antonin zacnete chytat za slovicka :)))islo o nespravnu formulaciu, nie vyssie rozlisenie, ale vyssiu prenosovu rychlost a teda aj obraz na obrayovke s vyssim rozlisenim vyzera lepsie .. |
![]() feri33 |
| 29.03.2008, 12:20.07 | |
.....plazmu som si kupoval, lebo som idiot :))), kedze ani obyvacku nemam rozmerovo prisposobenu obrazovke s rozmermi 105 cm. Po 1 hodine cumenia do TV ma sakramentsky bolia oci a stane sa mi, ze kvoli tomu ani nedopozeram film. Na rozdiel od ostatnych si to aspon priznam a nesnazim sa o sebaklam ... ako dobre som spravil a tak :-/ |
![]() feri33 |
| 29.03.2008, 12:25.12 | |
jarino1978no a este raz k tomu porovnaniu, porovnavam to co mam doma. Chapem, ze idealne by bolo porovnavat plazmu 72 s CRT 72, ale aky vyznam by to malo, ze? :) Teda aspon ja neviem o nikom, kto by si plazmu s takymi rozmermi kupoval |
![]() feri33 |
| 29.03.2008, 13:41.13 | |
RE: TV Plazama a TaTferi33: píšeš nesmysly. Doporučovaná vzdálenost pro CRT vždy byla 5x uhlopříčka, u plazmy a LCD je to 2.5 násobek uhlopříčky. To je vzdálenost doporučovaná, ale skutečnost je taková, že na 105 uhlopříčku se dá dívat i ze vzdálenosti menší než 2m, zkrátka, pokud ti zůstáva obraz v zorném poli tvých očí.kolodej. Nedej na řeči těch co plazmu nebo LCD haní i když je viděli jenom v nějakém kšeftíku. Dám ti jednu radu i když vůči prodejcům nekorektní. Najdi si na internetu prodejce nejlépe co nejblíže k tvému bydlišti, který má možnost osobního odběru. Vyber si TV a objednej. Sám si ho dovez, v případě, že se ti nebude líbit máš možnost ho bez udání důvodu vrátit.Ten osobní odběr doporučuji proto, že při tomto vracení bys musel hradit poštovné, které je jistě dražší než jízda autem.Doporučil bych ti jak radí Antonín toho Panasonika. Ale píšeš, že to má být do 30000Kč. Tak zvol místo 50 uhlopříčku 42 a vejdeš se pod 30 tis. Ještě bych se podíval na novější model, který má na konci místo 70 označení 80. To stejné bych poradil i Patovi, který zde již asi rok naříká, že mu CRT odchází a Plazmy se mu v obchodech nelíbí. |
![]() F123 |
| 29.03.2008, 13:52.53 | |
feri33 :oceňujem tvoju úprimnosť...to, že ťa bolia oči, hľadaj príčinu niekde inde ( no kde asi, že... ). u mňa v pohode aj 50 cm od obrazovky, ale to už je blu-ray 1080p...72 cm plazma sa nevyrába !!! |
![]() jarino1978 |
| 29.03.2008, 14:15.36 | |
RE: TV Plazama a TaTMěl jsi si koupit kvalitní přístroj.To je jakobys někomu vysvělovat, že v tom Trabantu nedojedeš ani do Košic/Bratislavy bez toho, abys měl hexnšús, a že se to autem nedá bez bolesti dojet. Dá, ovšem s pořádným autem. Moje zkušenosti z koukání na velkou televizi a zkušenosti zhruba desítky lidí okolo říkají něco jiného. Samsung plazmu ovšem neznám a nechtěl bych ji ani zkoušet. Ale taky mi něco říká, že je dobře možné, že ty ji vlastně vůbec nemáš taky. Možná to není až takový šmejd. Nebo to máš spojené s přijímačem nějakým směšným způsobem, UHF, CVBS, to pak zase jsou věci jinak. Těžko říct a já tio zkoumat rozhodně nehodlám. Jediná rada pro tebe: kup si 51 cm, u nás se dostane za pár stovek, lidi se toho zbavují, za chvilku bude za odvoz. Šetři oči, koukej jenom na to. A rozhodně se vyhni všem satelitním diskusím na toto téma. |
![]() Antonín |
| 29.03.2008, 14:30.46 | |
RE: TV Plazama a TaT@jarino1978vsak ano, nevyraba sa, kedze po takom tv nie je dopyt a na to narazam v mojom predoslom prispevku :) @F123 keby si dobre cital, docital by si sa, ze ja plazmu uz mam a druhu nezhanam. Co sa tyka vzdialenosti, mna osobne nezaujima aka je doporucovana vzdialenost, ale aka je realita. Ked pozeram 72 cm CRT v druhej izbe, oci ma nebolia, ked plazmu v spalni ano a k tomu nepotrebujem tvoje komentare aka je doporucena vzdialenost, ale dik :))) |
![]() feri33 |
| 29.03.2008, 14:33.40 | |
RE: TV Plazama a TaToprava plazmu v obyvacke :)@antonin preco by som sa mal vyhybat podobnym diskusiam? Za to ze nezdielam tvoj nazor? :))) |
![]() feri33 |
| 29.03.2008, 15:44.34 | |
RE: TV Plazama a TaTferi33:Vybíráš si z příspěvků jenom co se ti hodí a ještě to překrucuješ. Já ti přece nevnucuji doporučovanou vzdálenost, jenom jsem ji uvedl jako příklad, že o vzdálenosti píšeš nesmysly, protože kdyby jsi měl dobrou plazmu s dobrým signálem, můžeš se na 105 dívat i ze dvouapůl metru, což na CRT je už horší vzhledem k technologii zobrazování. My tady za to nemůžem, že sis koupil blbou plazmu nebo blbě připojil. Tak jak píše Antonín v předchozím příspěvku.Tím nechci zpochybňovat Samsung, vůbec ho neznám, ale jiní se zde vyjadřovali, že je to dobrý televizor. Já sám mám Panasonic x700 a mohu říct, že je to vynikající televizor(neříkám, že nejlepší) , ale za málo peněz hodně muziky. A CRT 72 cm mám dva na rozdíl od Antonína stále v provozu, ale v jiných místnostech, jeden je SONY Black Trititron, dle mne nejlepší televizor ze začátku devadesátých let(první TV, který zobrazoval černou dopravdy černou a druhý SONY Trinitron starý asi 6 let a můžu ti říct, že se na ně nechce nikdo dívat přesto že do nich pouštím kvalitní signál(stejný jako do plazmy). Takže nejsi sám kdo může porovnávat.Že se nezamyslíš trochu nad tím, že zatím jsi jediný majitel plazmy, který tvrdí,že je horší než CRT. Jinak všichni kritici plazem a LCD jsou ti, kteří ji nemají a běhají po obchodech a pak zde rozumují. |
![]() F123 |
| 29.03.2008, 19:58.09 | |
F123 :no tak to si vystihol úplne presne ! R^feri33 : nie že by teoreticky nebol dopyt po 72 cm plazm, ale ona sa nedá ani vyrobiť ! sledovacia vzdialenosť je pri HD dosť podstatná vec, určite by som ju nezatravl... dokonca je dôležitá aj pri SD ja teda neviem, pravdepodobne to máš zle zapojené, poprípade prehnaný kontrast, ináč ak máš CRT 100 Hz , čo možno tvoja plazma nie je, teoreticky tvoje oči sú viav unavené blikaním obrazovky, ale topokladám za pravdepodobne nemožné... |
![]() jarino1978 |