Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
10.04.2008, 21:24.18

openbox - mrznutie

mám openbox x820 - originál :-) a v poslednom čase mi začal mrznuť. Skúsil som mu prehrať soft na 5.32 a išlo to asi tak 2 týždne OK. teraz mi to začalo robiť zasa. Čím to tak asi môže byť? Používam na tom aj zdieľačku na CZ a SK s druhým openom a aj EMU. Dík
uživatel
stano1
11.04.2008, 07:52.16

RE: openbox - mrznutie

Je to tím, že tyhle a další podobný emu receivery nepatřej prostě zrovna mezi nejspolehlivější přijímače. Prodávaj se dobře, ale kvůli úplně jinejm důvodům. Jestli chceš něco spolehlivýho, tak si kup Topfield nebo třeba Homecast a na emu a sdílení hoď bobek.
uživatel
moonword
11.04.2008, 08:23.52

mal som v rukách už aj homecasta, ktorý sa taktiež pokazil :O
a zaobstarať si dva homecasty, do každého dve karty a 2x crypto - tak nato môžem hodiť bobek. To je ako vrátiť sa z jazdenia autom na jazdenie dreveným vozom.
Nevie mi niekto niečo poradiť technickejšie?
Dík
uživatel
stano1
11.04.2008, 08:28.34

Nikdo ti nic lepšího neporadí, protože to co jsem ti napsal, tak je naprostá pravda. A že se Topfield nebo Homecast může taky rozbít a potřebuje třeba opravu, o tom já vůbec nepochybuju. Ale v normálním stavu od výrobce je 100% funkční, nerestartuje se a nezamrzne.
uživatel
moonword
11.04.2008, 09:04.29

Môže to byť hocičím, ale predpokladám že si zabudol uviesť prijímač do továrenskeho nastavenia a resetnúť kľúče.

moonword: samozrejme že pokaziť sa môže aj Volvo.Ide o používaný fw a v prípade Homecastu alebo Topfieldu s orig.fw by bolo fakt blbé aby sa to reštarovalo.Druhá stránka veci je možnosť tento problém odstrániť doma a využívať pri tom všetky výhody, ktoré fw Openboxov ponúka.
To že to súčasný majiteľ prijímača nezvláda-nie je problém Openboxu a už vôbec nie výhoda Tebou udávaných úžasných prijímačov...
uživatel
dempsey
11.04.2008, 09:10.24

dempsey

Já občas taky čtu, víš (zkušenosti různejch lidí tady na fóru třeba). A když se podíváš trochu do historie na tu záplavu problémů, která doprovází každej novej model od Openboxu (občas taky i vadný série) tak bys mi musel dát za pravdu.
uživatel
moonword
11.04.2008, 09:16.07

A to, že tady stano1 vidí v těchhle ukrajinskejch strojích budoucnost satelitního příjmu u nás, tak to já doufám, že snad ne! Už jenom proto, že s emu to do budoucna nevypadá zas tak moc dobře a sdílení používá jenom zlomek lidí.
uživatel
moonword
11.04.2008, 09:32.34

Domáce zdieľanie je dnes absolútne bežné a často ako možnosť vyhľadávané.Niet sa čo diviť-vždy ide o to, koľko sa tým ušetrí.Ľudia boli zvyknutí zavesiť na anténny rozvod niekoľko tel. prijímačov a nechú kôli tomu kupovať do každého kartu/y/. a tak ľudová tvorivosť dostala zelenú čo má za následok možnosť tejto voľby.Neviem presne čomu sa brániš keď sa tak obávaš týchto prijímačov a prípadnej budúcnosti s nimi.Ja ich používam dosť dlhú dobu a neobávam sa ich ponúknuť zákazníkovi, preto že mám s nimi veľmi dobré skúsenosti.Možno by si ich mal vyskúšať a až potom napísať recenziu-totiž porovnávať ich s tými prijímačmi ktoré si opisoval sa mi zdá prinajmenšom obmedzené...
uživatel
dempsey
11.04.2008, 09:33.03

to dempsey

Tady máš jeden pěknej link:
https://www.parabola.cz/forum/topic-2274/
čtěte a plačte
uživatel
moonword
11.04.2008, 09:44.42

Buď máš plný obchod Homecastov a Topfieldov ktoré nikto nechce, alebo čítaš len to chceš.Nebudem Ťa o ničom presvedčovať-snáď sa Ti niekedy naskytne možnosť vyskúšať si to na vlastnej koži a porovnať.Predpokladám, že nebudeš tak zarputile rozpisovať aké sú tie ukrajinsko-rusko-kórejské prijímače hnusné.
Za tie prachy sú podľa mňa výborné :))) :))) :)))
uživatel
dempsey
11.04.2008, 09:48.27

Ne to ty máš napěchovanej krám těch zásilek z Ukrajiny. Já nic neprodávám a s ničím nepodnikám a můžu to na požádání klidně dokázat, jestli se to nějak dá a jestli tě to zajímá.
uživatel
moonword
11.04.2008, 09:49.58

Nezaujíma...
uživatel
dempsey
11.04.2008, 09:54.03

Tak si aspoň ještě znova přečti ty dva pěkný příspěvky od Zorbas a mirasat

"Vadná série Openboxů X 820 CI
se skutečně objevila. Jednalo se o zmetkovité desky plošných spojů - "studené" prokovy...Oprava je sice možná (ext.reloading flash,j-tag), ovšem pokud máš zrovna vadný kus, může se kdykoliv stát cokoliv, takže raději reklamuj zavčasu.
Doba kvalitních přijímačů (elektroniky obecně) je v nenávratnu (díky za výjimky typu Topfield). Důvodem je spotřebitel, který chce to nejlevnější.
Tož se dohodněme všichni a nekupujme přijímač levnější než řekněm 6 000Kč (za ty prachy by mohla být poctivá zákl.deska,zdroj,sloty i design celého přístroje. A nekupujme čínský sračky. Trh by se asi přizpůsobil poptávce.
Já vím, je to utopie. Přestože peněz je mezi lidma více, všichni chtějí to nejlevnější, kvalita (všeho) je v (nevhodné slovo)i a planeta plna odpadu. Bohužel

PS: Neviete, kde kúpim najlacnejsí prijimac s emu,tak do 1500 korun?......"

"Je to jedno, kde to vyrábí.
Podstatné je jak se to za ty prachy (ne)daří.
Já mám zase trochu problém s potemňováním obrazu (TV scart -CVBS)u X810 - možná nějakej studeňák, nebo blbej konektor nebo kabel, až se to zhorší hodně, tak to nějak vyřeším. Občas se to projeví i vystřelením bílé linky ze světlejšího místa v obrazu směrem doprava , tak s tím hejbnu a je to zase volrajt. Koukám jen občas , není čas."
uživatel
moonword
11.04.2008, 09:55.58

Souhlasím s dempsey.Když je moonword neprodává,ani nedělá servis,jak je může hodnotit?
uživatel
Sekyra
11.04.2008, 10:09.09

Tak rozmýšľam či Ty vobec nejaký prijímač máš, alebo len sonduješ čo si máš kúpiť.Počul si už o vadnej sérii Topfieldov alebo iných prijímačov? Ja ano a nie raz.Nevidím ale problém reklamovať prístroj a uviesť všetko na pravú mieru.
Každopádne ale vidím problém v tom že sa obúvaš do prístroja ktorý si hádam na vlastné oči ani nevidel.Všetky Tvoje skúsenosti spočívajú v prečítaní pár odsekov na Parabole a už dávaš rady potenciálnym záujemcom aby si kúpili Homecast alebo Topfield.
Je o veľa viac možností a za určitú sumu môžeš dostať to čo potrebuješ.Je úplne jedno akú to má značku.Podstatné je to čo za svoje peniaze dostaneš a či to spoľahlivo funguje.
Je dosť málo pravde podobné, že bude niekto kopírovať alebo klonovať prijímač ktorý nič neponúka.A v tomto prípade je jasné, že je čo kopírovať./len a len kôli fw podpore/
Každý preferuje to s čím má dobré skúsenosti a že si sa zameral na Zorbasovu reakciu sa tiež nečudujem-už mal v rukách rôzne prijímače-spýtaj sa ale mirasata koľko Openboxov namontuje za týždeň a potom si urob obrázok.
uživatel
dempsey
11.04.2008, 10:15.14

Hej, frajere. Já jsem tady na fóru minimálně stejně tak dlouho jako ty, ale spíš asi mnohem dýl. Takže jsem toho přečet už dost, nejenom pár příspěvků. A je zajímavý, že se divíš, jak můžu soudit Openbox, kterej sám nemontuju a nepoužívám a přitom máš tu drzost soudit mě, když o mě vůbec nic nevíš a mě neznáš ???
uživatel
moonword
11.04.2008, 10:18.56

nie som frajer a ukľudni sa.
Rozdiel medzi nami je však priepastný-čo sa skúseností týka.
A už vôbec nie je dôležité koľko je kto na fóre.Ty si len pekne čítaj a menej píš.
uživatel
dempsey
11.04.2008, 10:21.39

A přesně, je to tak, máš pravdu v tom, že já skutečně uvažuju, co bych si sám koupil a podle toho se snažím někomu poradit. A né abych někomu doporučoval něco, protože je to "levný" a "hodně napodobovaný" a "oblíbený" (jenom kvůli podpoře, jak sám uznáváš).
uživatel
moonword
11.04.2008, 10:24.14

Tak mi popiš ty svoje zkušenosti. Seš teda opravdu prodejce a máš plnej sklad Openboxů? Já nevím, ale myslím si to.
uživatel
moonword
11.04.2008, 10:35.35

Predajca nie som ale namontoval som ich už dosť na to aby som ich mohol odporučiť a nebáť sa prípadnej reklamácie.
Tak isto som namontoval dosť Homecastov a iných prijímačov rôznej kvality a výbavy.Ak je to tak že hľadáš niečo pre seba zameraj sa na to čo vlastne od Tvojho budúceho prijímača čakáš a koľko do neho chceš investovať.Cesta rád bez skúseností ešte pred kúpou asi nie je najlepšia a správna.Na fóre je nehľadaj-obráť sa na predajcu alebo montážnika aby si prípadné problémy nemusel riešiť na fóre.To by mala byť jeho starosť
uživatel
dempsey
11.04.2008, 10:45.01

Díky za doporučení (to myslím vážně) ale já s těma radama od prodejců nemám nejlepší zkušenosti. Naprostá většina doporučí to, čeho se potřebuje zbavit.
uživatel
moonword
11.04.2008, 10:46.28

Re:openbox-mrznutie.

Neda mi aby som sa nezapojil do vašej diskusie-al.vymene nazorov.Chcem tiež presvedčiť moonworda,že to dosť prehnal s tym odsudzovanim Openboxov,len tolko,že ja mam Op-x-820Ci,no ečte mi nezamrzol ani raz,a tiež som ich namontoval priateľom asi 10ks,a nik zatial nemal žiaden problem,no poznam ,čo maju Homecasty a už ich mali skoro všetci v oprave.Najprv skusim-a potom posudzujem.Vela zaleži aj na odbornosti a obsluhe prijimača.A ešte -nie každy si môže dovolit prij.-za 10 Tisic.
uživatel
Milano 88
11.04.2008, 10:49.52

Dobře, tak já se Vám všem omlouvám a uznávám, že Openbox je co do spolehlivosti a výrobní kvality naprosto vynikající stroj na nejvyšší světový úrovni a nějaký pitomý a zastaralý Homecasty nebo nedej bože Topfieldy mu nesahaj ani po paty. OK? R^
uživatel
moonword
11.04.2008, 10:59.48

To nikto netvrdí.Už na začiatku som písal že pokaziť sa môže hocičo.Išlo skôr o reakciu na Tvoje odkazy aký je Openbox shit.
Teraz je to skôr o tom ako sa téma vyvinula.Nemusíš ostať zatrpknutý kôli oponentúre Tvojich tvrdení-jednoducho si nevybral správnu cestu.Totiž ak by boli tak poruchové ako si naznačoval určite by sa to nemontovalo a nepredávalo v takom počte.Jednoducho dobré skúsenosti a cena zároveň rozhodujú.
uživatel
dempsey
11.04.2008, 11:34.47

RE -Openbox - mrznutie

Veľmi je mi ľuto stano.1, ktorý tu na fórum prišiel pýtať radu, že mu mrzne prijímač. Zatiaľ jedinu radu, ktorú dostal je od dempsey, aby skúsil uviesť prijímač do továrenského nastavenia a resetnúť kľúče. Možno pomôže, možno nie. Ale je tu veľa zbytočného hnoja od moonwodra a žiadná rada. A ja tiež viem poradiť, aby si kúpovali autá Rols Roys, alebo aspoň Audiny, ale naň nedám. Mne mrzol AB DSR 300 a zbavil som sa ho. Mám Redion 500, čo je asi slabšia licencia (kópia) Openu a na fórach pozorujem zvýšený záujem o Openboxy s konštatovaním : PRIMERANY POMER KVALITY/CENY. Preto po overených skúsenostiach priateľov uvažujem o prerobení môjho Rediona na Openbox aj keď sú ukrajinsko/rusko/kórejske. U moonworda by som si nekúpil ani .... A stanovi.1 síce neporadím, ale držím mu palce, aby demseyova rada vyšla. Aj jemu držím palce a viem pre čo !
uživatel
antonius
11.04.2008, 12:07.19

Však v pohodě, já už jsem to vzal všechno zpátky a omlouvám se vám. Openboxy jsou dobrý, jsou to kvalitní přijímače. Taky začínám uvažovat o tom, že bych si nějakej pořídil (zajímal by mě nějakej HDTV model)
uživatel
moonword
11.04.2008, 12:44.22

HDTV lze doporučit Vantage 7100, dobrá výbava za jedenáctku.
uživatel
drobeček
11.04.2008, 13:25.32

Jak malí klucí co ce hádají o cícu! O co vlastně jde. Vůbec o nic!! Všichni mají záruku dva roky a jestli to máte od slušnýho prodejce, tak vám pomůže i po záruce. Většinou každý upřednostňuje co má doma.Málokdo je objektivní! ;)
uživatel
Rudolf
11.04.2008, 14:35.34

@dempsey, @all

dík, poskúšam
nedá mi nezapojiť sa ;) Homecastov som namontoval asi tak 100ks (bol som zamestnaný v jednom obchode, kde sme to montovali). Potom som sám začal Fergusony, Openboxy, Rediony a vrátil som sa späť k Openboxom. V tejto cenovej kategórii sú jednoznačne najlepšie. Spolu ich bolo možno cez 200ks, takže porovnať môžem. Homecast katasrofálne fungoval s motorom. U týchto ostatných tento problém nebol. Má ale orig CW. Openbox poznám už veľmi dobre, viem ho preflešovať jtagom, a čo mi na ňom najviac vyhovuje je to zdieľanie a samozrejme podpora.
Chcel som len radu, kto sa s takýmto niečim stretol.
ale ja tak dík, niečo poskúšam
uživatel
stano1
11.04.2008, 17:43.27

Openbox . mrznutie

Milý moonworde, nič v zlom ale asi rád sa pozeraž do zrkadla. Oduč sa od toho zlozvyku, prajem Ti príjemný víkend. Tak sa maj -vždy len v dobrom .
uživatel
antonius
11.04.2008, 21:37.54

Když to čtu nemůžu se nepřídat k diskuzi to co tady píšeš,je blábol nad bláboly, já jsem koupil cca. před 4 měsící 2 ks Openboxů 820 Cl, jeden pro sebe a druhý rodičům a jedou do dnešní doby bez jediného problému. Tak uštři kritiky když si to neověřiš.....
uživatel
cukkenny