Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
12.04.2008, 09:47.25

Stále horší kvalita Novy na CSlinku

Poslední dobou, hlavně večer, když mám tu možnost, sleduji datový tok NOVY na CSlinku (TechniSat STR1) a je to čím dál horší. Není výjimkou, že mají bitrate 0,81 i několik minut vkuse!!! Je to hrůza, měla by se už konečně zvednout nějaká vlna násilí ....:-)
uživatel
Dejf
12.04.2008, 10:10.42

RE: Stále horší kvalita Novy na CSlinku

Dátový tok je síce malý ale ide to ako- variable . Čiže pri pomalých scénach ,klesne dátový tok a naopak , pri rýchlych sa zdvihne.
uživatel
oneeeee
12.04.2008, 10:14.21

for Dejf

a je důvod sledovat tuto tv ;P si většina pořadů má úroveň ....... :fuming:
uživatel
vodnar
12.04.2008, 10:21.54

Já bych to taky tak hrozně neviděl, i když by to mohlo být určitě lepší - měl jsem chvíli při Místě v životě zapnutý Bitrate viewer a datový tok se pohyboval v rozmezí 0,6 Mbps až po 5,7 Mbps.
Spíš mi vadí, že na CS Linku používají nějakou modifikovanou kompresi - obraz se při náhlých změnách rozpadne do čtverečků a mají nestandartně delší GOP rámce, takže to způsobuje problémy při následném střihu.
uživatel
kubisek
12.04.2008, 10:31.49

To je holt ta stále propagovaná "Digitální kvalita"...fuj! ;P
uživatel
ferda
12.04.2008, 11:05.15

CS Link

Tak jsem myslel, že to dělá jen mě, náhlé změny, rozpad do kostiček. Dělá to jak na satelitním příjmu, tak i na DVB-T. Tam více. Jak ČT1, tak i ČT2, Nova. Nějaký bordel tam mají.
uživatel
sateliťák
12.04.2008, 11:32.42

U DVB-S je to nějakým nesmyslným nastavením MPEG kompresoru.
U DVB-T je to tím, že kapacita je víc omezená, než u DVB-S a mezi 5 programů je obtížnější dělit datový tok (může se stát, že na třech programech je scéna, vyžadující veliký datový tok, sebere se ostatním dvěma programům, ty pak mají málo a zakostičkují v celém obrazu), než mezi 8-12 u DVB-S.
Něco jiného je ovšemo kostičkování vlivem výpadku signálu!
uživatel
kubisek
12.04.2008, 11:42.41

Přesně jak píše kubisek. Je to určitě nějaký divně nastavený, protože ten rozpad do kostek při rychlejších změnách, to normálně na cizích programech nedělá, ani když je ten transpondér mnohem vytíženější. A u CSlinku se dá tohle pozorovat už hrozně dlouho (i na tom transpondéru s ČT a Primou).
uživatel
moonword
12.04.2008, 11:49.56

Prostě my máme zase něco ekstra! K sakru ;P ;P
uživatel
Dejf
12.04.2008, 11:55.15

Nó. Ale to jsou kostky jak prase, to není taková ta normální tříšť komprimačních čtverečků. Vždycky občas se to takhle na vteřinku rozpadne. Typicky třeba při reklamách.
uživatel
moonword
12.04.2008, 12:17.07

zajimavy je, ze na nove se kosticky objevujou i pri statickejch zaberech.
uživatel
bublajs
12.04.2008, 12:24.58

Tak si dolaďte anténu, alebo nekupujte sat. prijímače z Makra, či Lídlu, poprípade TV prijímače divných značiek :-)
uživatel
Crescenzio
12.04.2008, 12:31.40

No jasně, u nich je vždycky všechno OK. A jak vysvětlíš, že sme se tady asi tři lidi tak sešli a registrujem naprosto to samý. A proč mi to teda na cizích programech nedělá? Nemůže za to náhodou fakticky ta jejich statistická komprese nebo co?
uživatel
moonword
12.04.2008, 13:16.23

Pánové Crescenzio má pravdu. Mně a mým známým to co popisujete vůbec nedělá a to , že se vás zde sešlo víc na tom nic nemění.
uživatel
F123
12.04.2008, 13:19.53

Tahle diskuse je úplně nanic, pokud nebude psát, na jakých přístrojích a zobrazovačích toto pozorujete. Bohužel, anebo teda naštěstí pro mně, žádné kostičkování nezaznamenávám, topfield 5010 na panasonic plazma PZ700.
uživatel
tukan
12.04.2008, 13:33.06

Ano tak jak píše tukan. To mne napadlo až po odeslání příspěvku. Já mám Technisat STR 1, TV Pan. PX700. A co vy kostičkáři, pochlubte se.
Ono to také může být špatným nastavením paraboly. Při ideálních přijmacích podmínkách vám to jde dobře, ale stačí aby se do cesty postavil třeba mrak a máte kostičky.
Dříve než nás začnete napadat, zamyslete se nad tím, proč toněkomu nedělá pří příjmu stejného transpordéru. Já bych to udělal i kdyby se ozval jenom jeden.
uživatel
F123
12.04.2008, 14:51.15

@F123

Já ti slibuju, že už na tohle fórum nikdy nevlezu, protože abych tady poslouchal, že neumím nastavit parabolu a takovýhle poznámky, na to fakt nejsem zvědavej a nemám už ani čas na to reagovat. Jenom ještě dodám, že tenhle popisovanej problém se vyskytuje jednou za čas, rozhodně né pořád a rozhodně né několikrát za sebou, takže ho většina diváků CSlinku třeba vůbec nezaznamená nebo tomu nevěnuje pozornost.
uživatel
moonword
12.04.2008, 14:54.39

nejde ani tak o TP jako o jeden kanal. na ostatnich to nedela. je mozny ze vam to pak vyzehli procak.
uživatel
bublajs
12.04.2008, 14:57.49

moonword: F123 si lehce ulit, s tim se ztotoznim
uživatel
bublajs
12.04.2008, 15:42.25

@F123, mrkni nekdy na prehod upoutavek novy z filmu. Pokud tvrdis, ze ma nekdo spatne zobrazovadlo ci prijimac nebo spatne nastavenou parabolu tak se na jen zkus zamerit. Vypadky signalu a nasledne kostickovani upada trosku jinak. Toto je danou kvalitou bitrate a ne ziskem prijimaneho signalu. Mmj. dneska rano jsem jsem po dlouhe dobe videl bitrate nad 7 Mbps. Bylo to na CT1 kolem 9 rano pri ruske anim. pohadce. Obvykle tam je avg. kolem 2,2
uživatel
Dainos
12.04.2008, 17:07.21

Všem, kteří na mne reagovali: Pokud se něco vyskytne jen občas, tak o tom nebudu psát.Z vašeho vyjádření jsem nabyl dojem, že je to trvalý problém.
moonword: Věříš, že je mi to srdečně jedno,že na toto forum nepůjdeš? Já tě neznám, nikdy jsem se od tebe nic nedozvěděl, ale znovu tě ujišťuji, že problémy s příjmem co ty popisuješ nemám.Tedy pokud to dělá jenom při reklamě, tak to nevím. Na reklamu se dívám jenom po dobu, než to stačím přepnout jinam.A nemyslím, že by můj příspěvek byl nějak urážlivý ani ujetý. Vyslovil jsem jem svůj názor.
Dainos: Ujišťuji tě z vlastní zkušenosti, že při špatné kvalitě signálu, tedy při postupném a pomalém snižování kvality dochází v určitý moment ke kostičkování a potom k výpadku.
uživatel
F123
12.04.2008, 17:42.48

@F123. Mrknu kdy to presne dela a dam ti vedet (pokusim se to nahrat). Ikdyz se na reklamy nedivas, ja jsem to vypozoroval prave i v momentu kdy preskoci film do reklamniho bloku resp. do bloku pro sponzora poradu. Ohledne snizeni kvality signalu napr. z duvodu spatneho pocasi, tohle se mi zda jine. Je to spise jako kdy sledujes spatnej divx. Nejsem odbornik, a uz vubec to nemam nijak zmerene, takze je to muj ,nijak nepodlozeny, nazor.
uživatel
Dainos
12.04.2008, 18:00.48

Re:Stále horší kvalita Novy na CS linku

Kupte si Digi TV a budete bez problémů.Mám také kartu Gital a neřekl bych,že je kvalita horší.
uživatel
bezd
12.04.2008, 18:03.09

Crescenzio a spol.

Tak jo vy nekostičkáři. :-)
Pokud je IP Box 250, SkyStar2, parabola TriaxTD88 a Inverto 0,2 dB sestava jako ty z Lidlu, pak se hluboce klaním a omlouvám za mystifikace (ale pak už asi nebude nic jiného ke koupi).

Schválně zkusím někam nahodit kus videa (z SS2), kde je to jasně vidět. Vzhledem k tomu, že SkyStar2 není TV přijímač, ale síťová karta, vše, co je vidět na záznamu, pochází z datového toku. Naprosto vylučuji, že je to chybně nastavnou parabolou (neb mám motor a normálně mi běhají i družice 43W a 7W). Že to některé přijímače popřípadě zobrazovače umí maskovat, je něco úplně jiného a neznamená to, že tento jev neexistuje.
uživatel
kubisek
12.04.2008, 19:03.31

Takse chlapi nedohadujte. Samozřejmě,že všichni diskutatéři zde mají dobře nastavenou parabolu i přijímač. Kvalita NOVY na CSlinku je problém - o tom není žádná! Obdržel jsem nedávno odpověď od Media Vision, která za NOVU platí přenos na družici, logicky jim dává tu nejnižší kapacitu. Nově je to samozřejmě jedno, másvůj analog (pozemní)a aždoroku 2017 má svůj klid a jistotu... Rv Rv Rv :zombie: ;P
uživatel
Dejf
12.04.2008, 20:33.45

našel jsem něco v archivu

je to záznam z ČT1 přes AB IPBox 250, na Nově je to o hodně horší:
http://kubi.slansko.net:81/pixel2.ts
uživatel
kubisek
12.04.2008, 21:32.52

tedka to behem tytyty nebylo moc videt, ja sem to teda nezaznamenal. zatimco dopoledne to bylo neco
uživatel
bublajs
12.04.2008, 21:55.50

@kubisek, presne tohle je jsem mel na mysli.
@F123 zkust to pustit na tve PX700. Verim, ze to tam uvidis. Nekomu to mozna ani neprijde, ale ja to pozoruji jak na SATtoCRT tak na PC
uživatel
Dainos
12.04.2008, 22:01.41

efrazdvatri by mel hlavne vypnout procak na vylepseni mpeg komprese a pak to uvidi
uživatel
bublajs