Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
14.04.2008, 10:12.58

ako by ste riešili takúto požiadavku

mám komplet zariadenie od Digi TV s Dualboxom a chcel by som na dvoch tv na emulátor nezavisle pozerat ceske progamy Prima,Nova,Nova cinema,Ct4 sport,HBO,HBO 2 a HBO Comedy,ked skonci emu tak by som chcel dokupit kartu T@T a zdielat ju medzi dvomi tv,poprosil by som vas o navrhy ako tuto situaciu riesit,dakujem
uživatel
cikulik
14.04.2008, 10:28.51

RE: ako by ste riešili takúto požiadavku

To EMU na Intelsate môže skončiť skôr,ako ti tu napíšu fundované odpovede a stihneš kúpiť prijímče.:)
uživatel
vw1
14.04.2008, 10:53.29

Ak som pochopil, tak ty chces mat na Digi dualboxe emulaciu, vsak? Tak to nejde. Si kup novy prijimac, ale aj tak by som sa uz nespoliehal na to emu, kedze to padne, takze aspon nejaka karta v zalohe by mala byt....ale zas mozno svita na dobre casy a za chvilu bude nagra3 aj public......
uživatel
michllll
14.04.2008, 10:56.47

1. Najlacnejšie riešenie Flexbox 880 (2500,-) + Flexbox 330FTA (1700,-) + kábel - najlacnejšie riešenie, spoľahlivosť neviem posúdiť - možné problémy so zápismy na TT kartu
nevýhoda: možnosť zdielať len jednu kartu
2. Drahšie riešenie dva openboxy X-800 (2x 2800,-)+ kábel, bezproblémový chod, zápisy atd., možnosť zdielať dve karty
3. Dva prijímače Golden Interstar, alebo dva Fergusony s možnosťou zdieľania, typy neporadím lebo sa v GI a Fergusonoch nevyznám.
uživatel
PEPE8989
14.04.2008, 11:18.08

@michllll

A prosím tě, ty informace, že Nagra3 je na spadnutí nebo je dokonce dávno háčknutá, ale čeká se až to celý bude public... tak to máš odkud?
Ty karty maj mimořádně dobrou pověst, co se týká bezpečnosti, když o ně má zájem i Canalsat a u nás taky UPC je začalo používat u novejch HD boxů, nemyslíš?
uživatel
moonword
14.04.2008, 11:27.15

moj nazor: az ked padnu vsetky pakety v Nagre2 t.j. Premiere, Polsat, Digi TV(t.j. uz nebude co pozerat) tak az potom sa to zacne rozbiehat-podla mna sa coskoro rysuje Irdeto 2 a mozno neskor aj Nagra 3. Ved uvidi sa, este je tu skoro o tom polemizovat... :-/
uživatel
Marian21
14.04.2008, 11:33.08

Oni (tím myslím UPC, Canalsat) na to mají skutečný experty, jaký nikde na fórech nenajdeš a oni jim posuzujou bezpečnostní rizika při přechodu na jinej systém. A oni jim tu Nagru3 doporučili, chápeš?
uživatel
moonword
14.04.2008, 11:33.15

To je moj nazor ku ktoremu som dospel pri citani vselijakych sat. fór a tak.....A myslim si, ze to bude tak ako Marian21 napisal.....Snad sa nemylim :))
uživatel
michllll
14.04.2008, 11:40.15

Bez investicie tuto poziadavku nesplnis. Na original prijimacoch Digitv EMU nejde. Ci sa oplati na tych par tyzdnov/mesiacov investovat do dalsich dvoch EMU prijimacov, (cca 5000 a viac korun) to je uz na tebe. Samozrejme, ze moznost zahodit Digi a prejist na CSlink+skylink s tym, ze ked Digi skonci tak sa uspokojis s programovou ponukou tychto providerov + ziskas vyssiu kvalitu (tu zasa zalezi, na akej telke programy sledujes. Pokial pozeras na CRT do uhlopriecky 72 cm tak rozdiel v kvalite ani velmi nepostrehnes). Takze si vyber ...
uživatel
JanoHels
14.04.2008, 11:57.04

Ešte k Digi, nemyslím si že tak skoro vymenia karty aj keď výmena už začala. Terajšia situácia im dosť nahráva. Aspoň v ČR, SR, MR a možno aj v RO. Digi síce má nalomený paket ale stále má objednávky ktoré nieje schopná uspokojiť. Takže neustále rastie a to že ide Digi v emu ničí akurát jej konkurenciu. Myslím si že ak začnú objednávky klesať alebo ľudia začnú húfne vracať boxy tak Digi sa okamžite spamätá a dokončí urýchlene výmenu. Túto teóriu mi potvrdzuje aj to že už bolo niekoľko dátumov dokedy mali byť vymenené karty. Načo platiť drahú výmenu kariet, keď by im výmena zatiaľ nič nepriniesla. Pritom môžu pomaly meniť karty "za chodu" nový prijímač nová karta, alebo pri predĺžení zmluvy vymenia len kartu. A stále byť pánom situácie a rozdovať kedy vypnú emu. A reči že Digi má problémy a nieje možné prejsť na nový systém pre technické problémy, tak tomu neverím.
uživatel
PEPE8989
14.04.2008, 12:00.28

Canalsat (dříve TPS) vyvíjeli dokonce vlastní systém (slavnej TPS Crypt) to bylo přímo jejich, aby nemuseli panikařit, a mohli aspoň jakž takž ještě nějakou dobu zůstat u starších verzí Viaccess. Moc úspěšný to nebylo. Takže věř tomu, že oni znaj to riziko (stejně tak UPC) a že se teď rozhodujou správně. A že dobře vědí, kolik těch emu přijímačů mezi lidma je a že to rozhodně není žádný zanedbatelný množství.
uživatel
moonword
14.04.2008, 12:25.01

PEPE8989

U mě je to tak, že když třeba dělám něco, co by se jako teoreticky nemělo, třeba v práci absolutně neudělám to, co bych měl a kašlu zvysoka na celou věc, tak si myslím, že je nás takovejch málo. Že většina je jiná. Protože člověk žije pod takovym jako vlivem toho "společenskýho vědomí", který je vždycky přísně konzervativní a vždycky dost odlidštěný. Ale když se nad tím logicky zamyslíš a pozoruješ lidi tady na fóru, co píšou a tak, potom zjistíš logicky, že Digi TV legálně (z těch co to sledujou) tady má naprostá menšina, doslova pár lidí. Je to vidět i na tom, že příspěvky o Digi přijímačích maj minimální "rating" ale téma o klíčích si čte třeba 5.000 lidí i na mnohem míň navštěvovanym satcentrum-fóru. :laughing:
uživatel
moonword
14.04.2008, 12:34.57

ja sa tiez priklanam k nazoru ktory ma pepe ,Digi nema dovod hnat sa do dajakej vymeny kodovania ked teraz ma tolko objednavok novych zakaznikov ,ktore nestiha plnit co by s tym dosiahli, to ze by tych nedockavych bolo este viac? a za to by mali platit ? ak to vydrzi aspon pol roka tak sa mu ten openbox v pohode oplati ale dva kusy to uz je na zamyslenie to by muselo vydrzat aspon rok
uživatel
chozze69
14.04.2008, 12:44.56

Probuď se, těch 6 měsíců je absolutní nesplnitelný maximum. Tady u nás jedou na softvér desítky tisíc lidí, v Rumunsku to bude ještě možná o trochu víc. Těch 500 za plnou, to je pro lidi drahý dát za televizi. Brzo ten nápor objednávek začne jít ke dnu, a normálně se mění karty ještě včas, když jenom hrozí, že systém přestává plnit funkci.
uživatel
moonword
14.04.2008, 12:54.30

Nezabúdajte, že aj hackeri disponujú novšími "zariadeniami"
uživatel
jklajban
14.04.2008, 12:59.53

robim si krizik do kalendara a uvidime kolko to naozaj bude :-) ked Digi v emu nabehlo niekedy v auguste (neviem presne) tak sa zdalo ze to vydrzi len tyzden (a aj to mnohi prorokovali) a ako to stale pekne frci s mensimi prestavkami kym neboli keys ;neviem ako inde ale ked sa u nas pozriem po parabolach tak 8 z 10 je od Digi a aj z tych dvoch mozu byt dajake legalne (slovaklink,gital t&t)takze sa mi ten pomer ilegalneho prijmu nezda az taky hrozny a kopa ludi co ma Digi nema ani sajnu o tom ze je dajake emu
uživatel
chozze69
14.04.2008, 13:00.16

nové karty Digi TV

Nové, červeno/modré karty na Digi TV už pracují pouze s Nagra 3, čili oni už v tom vysílají naostro. Zatím souběžně s Nagra 2, dokud všem nevymnění karty, celé by to mělo proběhnout do fotbalu EURO v Rakousku v červnu!!!!! :lookaround: :lookaround: :lookaround:
uživatel
Dejf
14.04.2008, 13:26.18

Dejf to napsal přesně. Máme podobný info. Skutečně by to mělo skončit do fotbalovýho EURA. Ten fotbálek má vůbec na tohle obrovskej vliv, viz. třeba velký změny v kódování D+ těsně před MS v Německu.
uživatel
moonword
14.04.2008, 13:43.32

ja len dufam (ked vidim ako slendriansky riesia ine veci ze tu vymenu kariet do vtedy nestihnu) aj ked fotbal je jediny sport ktory v tv nepozeram lebo ma nebavi
uživatel
chozze69
14.04.2008, 13:47.14

No nevím, nepopletli jste to s Polsatem? Tam už výměna cca 2 měsíce běží. U Digi měla začít v únoru, ale ....
uživatel
drobeček
14.04.2008, 13:49.50

To nevím, jestli to stihnou, ale chtějí to stihnout určitě VŠICHNI, věř tomu že jo. POLSAT to stihne skoro určitě, protože pro ten je to fakt dost důležitý.
uživatel
moonword
14.04.2008, 13:51.11

No na Digi to vplyv určite nemá. Digi aspoň čo viem tak nekupuje vysielacie práva. Cyfrowy Polsat chce výmenu dokončiť do eura preto lebo má exkluzívne vysielacie práva v Polsku a EURO bude vysielať aj v HD formáte. Chce nalákať zákazníkov.
uživatel
PEPE8989
14.04.2008, 13:53.27

moonword+Dejf=slovo do pranice.

:))) Pánové,Váš odhad je silně neprofesionální!!Když před léty se přecházelo z analogu na Digitál,tak hromada "odborníků"tvrdila"konec dekodování",stal se pravý opak!!!Těch "různých zájmů"je zde tolik,že míti vaše obavy,není potřeba brát vážně!
uživatel
zzaner
14.04.2008, 13:56.05

tak ten polsat ma bude mrziet lebo tam pozeram extremesport a tam su veci ktore ma zaujimaju viac ako fotbal ,lebo ten je skoro vsade ale o podobne zameranom kanale neviem
uživatel
chozze69
14.04.2008, 13:56.47

Digital+ taky nekupoval vysílací práva a před MS Germany doslova šílel. Kupovala je jedna ze stanic, která tam vysílala a hodně za ně zaplatila (La Sexta). Pochopitelně takový exkluzivní práva jsou potom na prd, když to běží doslova všude a všem.
uživatel
moonword
14.04.2008, 13:57.17

Ano, je tedy jasný, že během několika měsíců to skončí na Digi TV, Premiere, TPS a Polsatu. Když už je tu tohle futurologický téma, jaký jsou vaše představy o vývoji dalším? Jak to bude na orbitu vypadat na konci roku nebo za rok? Zbydou v emu jenom chabý paběrky, jak někdo napsal?
uživatel
knawi
14.04.2008, 14:01.33

@zzaner

Taky jsou jiný možnosti (hodinová rotace klíčů, nová a nejspíš poslední verze ROM BIOSu pro starý Nagra2 karty od Kudelského...). Tvoje jistota, že to určitě pojede, tak TO je dost divný.
uživatel
moonword
14.04.2008, 14:10.49

moonword+Dejf=slovo do pranice.

Trochu se zamysli!Peníze dělají nemožné.Každý chce prodávat.Kde budou prodejci,fabriky vyrábějící boxi,když by jím to nikdo nekupoval???!!! :))) R^
uživatel
zzaner
14.04.2008, 14:15.35

@zanner

Já myslím a vychází mi z toho, že zadarmo "sociální" provider donekonečna vysílat nemůže a nebude! Tobě z toho asi vychází docela něco jinýho, já nechápu co. Ty si taky myslíš, že NAgra3 je hack? :laughing:
uživatel
moonword
14.04.2008, 14:21.49

ako by ste riešili takúto požiadavku

viem ze na dualboxe od Digi nejde emu,mal som v plane dokupit k sucasnej sat.zostave konvertor Quad pre styroch ucastnikov a 2xOpenbox 800 aby mi islo v emu Prima,Nova,Nova cinema,Ct4 sport,HBO,HBO 2 a HBO Comedy.Ked skonci Digi v emu tak si dokupim parabolu+kartu T@T a budem ju medzi Openboxami zdielat.Digi budem mat oficialne dalej,ide len o tie ceske programy.Chcel som sa len poradit ci moj navrh je mozne realizovat.
uživatel
cikulik
14.04.2008, 14:37.33

moonword

Osobně je mi to jedno,Já soc. provid. přispívám,aby" nezkrachoval"!Pokud není N3 prolomená,tak časem určitě bude,pokud bude atraktivní.Já to mám jako sport!! :))) R^
uživatel
zzaner
14.04.2008, 14:39.45

@zzaner

A SKY DigiTAL je málo atraktivní? Proč není hack? Nebo severský pakety? Nic atraktivnějšího neznám!
uživatel
moonword
14.04.2008, 14:40.31

Ano, N3 je uz nalomena.....jedno skonci, druhe zacne.....myslim v emu :)))
uživatel
michllll
14.04.2008, 14:44.54

moonword

Jak pro koho.Pro mne je nej Premiere!Každý má jinné priority,což je jen dobře!!
uživatel
zzaner
14.04.2008, 14:49.32

@zzaner

No ale představ si, jak by se ty ukrajinský šmejd-resívry prodávali, kdyby na tom jela Premiere a navíc SKY UK! A klíče by měnili jednou za měsíc maximálně! Fronty až za roh. :laughing: :laughing:
uživatel
moonword
14.04.2008, 14:58.05

moonword

Třeba Ti někdo vyhoví,co není může být a stane se ten zázrak.Co už tady nebylo.Třeba se toho dočkáš. R^
uživatel
zzaner
14.04.2008, 15:06.44

@zzaner

Byl tady hack Conaxu kdysi dávno, určitě si na to pamatuješ. Pak už je to přestalo bavit, a dali si do pořádku karty. Od tý doby je konec. :crying:
uživatel
moonword
14.04.2008, 15:10.59

moonword

Conax,přestal být z hlediska prodeje zajímavý-proto!
uživatel
zzaner
14.04.2008, 15:17.33

Pro vortimonda

Prodávaj se i tak jako ďas a i číňani jim musejí s výrobou pomáhat...
uživatel
drobeček
14.04.2008, 16:36.00

@drobeček

Mně je líto těch lidí, co si to v dobrý víře koupěj tak říkajíc na poslední chvíli. :crying: :laughing:
uživatel
moonword
14.04.2008, 17:48.40

Píšete o expertech, kteří dělají na bezpečnosti platforem jako je D+, UPC a pod...
Jen se zeptám, myslíte si, že "liga výrobců EMUstřepů" si nechají vyfouknout kšefty ?? Kdepak....
uživatel
kacenkin
14.04.2008, 18:14.37

@kacenkin

Já si teda vůbec nemyslím, že emu prostě skončí a už nikdy z těch velkejch paketů nic nebude. Ale jak je ten nekonečnej německej seriál na RTL GZSZ - Gute Zeiten Schlechte Zeiten, tak hádám, že tohle léto a podzim budou rozhodně Schlechte Zeiten :laughing:
uživatel
moonword
14.04.2008, 18:44.26

No ona ta návratnost při současné cenové hladině přijímačů je poměrně rychlá....
uživatel
drobeček