| 14.04.2008, 13:45.55 | |
Kathrein UFS 910 - pár =jiných= otázekZkoušel tu (už) někdo otestovat tento přijímač např. na SCPC kanálech, popř. jak si poradí se SR 44950 ksps?Naladí korektně všechny možné kombinace vyskytující se na orbitu: DVB-S/DVB-S2, QPSK/8PSK, MPEG2/MPEG4? Jaká je citlivost tuneru v porovnání s DM7000, 20, 25? Existuje soft ve kterém korektně funguje rozšířený DISEqC 1.2 (motor+multifokus) Existuje už soft, který umožňuje spolupráci s VLC? Je možný příjem feedů v kompresi MPEG2:4:2:2 přímo, nebo alespoň přes PC? Je možné automatické přepínání do normy NTSC? Zobrazuje se v dostupných softech korektně azbuka + EPG v azbuce na kanálech platformy Trikolor TV? Díky za odpověď(i) alespoň na některé dotazy. |
![]() D2MAC |
| 14.04.2008, 14:16.40 | |
RE: Kathrein UFS 910 - pár =jiných= otázek1. Nenaladí například platformu N. Pravděpodobně i další S2 kanály mohou mít problémy stejného typu. V čem přesně spočívají, nevím.2. To, co hraje na DM, hraje i na K910. Mezně jsem to nezkoušel (jestli to vypadne s menší rezervou). 3. Myslím, že to neumí udělat motor na prvním vstupu DiseqC 4x1, jestli myslíš tohle (tak jak to umí DM). 4. a 5. Nevím. 6. Co myslíš automatické přepínání do NTSC - výstup se asi nemůže přepínat automaticky? Ale asi jsem to nepochopil, protože asi nikdo nebude HDTV přijímač připojovat jinak než přes HDMI, nebo minimálně RGB. 7. Pochybuji o azbuce v EPG, ale nezkoušel jsem, zatím mně dostatečně mrzí to, že to neumí češtinu v EPG. Na tohle se příležitostně kouknu. |
![]() Antonín |
| 14.04.2008, 19:28.52 | |
RE: Kathrein UFS 910 - pár =jiných= otázekDíky za info.To, že nenaladí N mě celkem zaráží, doufejme, že je to problém ryze SW. Pokud zvládne DISEqC 2/1, z čehož jedním vstupem bude motor, bude mi to ke spokojenosti stačit. Ad NTSC - třeba na Telstaru vysílají feedy americké MSNBC v NTSC a ne všechny přijímače mají v AV nastaveních možnost multinorm pro automatické přepínání mezi PALem a NTSC (525 řádků + 30 fps ). K propojení s TV bych musel použít RGB, protože mám zatím pouze 82cm CRT. Netušil jsem, že neumí korektně zobrazit ani češtinu...přitom v dreamu se korektní zobrazování CZ znaků dalo přece tak snadno ošetřit pomocí souboru encoding.conf... Vypadá to, že aktuální SW pro Kathrein je stále ještě hodně surový, takže prozatím počkám, jak se situace vyvine. |
![]() D2MAC |
| 14.04.2008, 22:25.58 | |
RE: Kathrein UFS 910 - pár =jiných= otázekKde asi soudruzi z ndr udelali chybu co? |
![]() rj45 |
| 14.04.2008, 22:27.02 | |
RE: Kathrein UFS 910 - pár =jiných= otázekkathrein jednooky mezi slepymi kralem :))) :))) :))) |
![]() rj45 |
| 15.04.2008, 08:20.15 | |
RE: Kathrein UFS 910 - pár =jiných= otázekKathrein je skutečně král. Zatím.Jednooký až slepý. ad zbytek. 1. Nemyslím, že zvládne jakýkoliv diseqc s motorem, aspoň ne v tom stavu, v jakém je. Neměl jsem čas se kouknout na ty skripty pro motor, jestli se s tím dá něco dělat. Používám DM v téhle sestavě, takže bych to taky potřeboval uzavřít. 2. Platforma N je skoro určitě otázka firmware, slibovali nový na duben. Zatím není. 3. Co udělá s Telstarem nevím, já do něj teď mám jenom A1, A3, HB. Můj odhad - bude to fungovat, tak, že poleze ven 30fps. Pokud se na to chytne televize (a to asi všechny současné), tak by to neměl být problém. 4. Pro 82 cm CRT si toho HD neužiješ. Skoro bych řekl, že fakt počkej. Třeba se vyvine lepší IP9000 nebo V7100 nebo nakonec přijde i DM8000... Stav HDTV přijímačů je hodně surový, a to už dlouho. K910 je takto už rok. Softy nejsou OPEN!!! Takže se neděje to, co u DM. Open je jenom kus linuxu, ale to neumožňuje udělat opravy ve firmware, které navíc nemá API... Současné nedodělky K910 jsou celkem podrobně rozebírány na cssf, zbytečně opakovat. Podle mne jsou podstatné dvě: nenaladí některé platformy, a nemá češtinu v EPG (v menu je ok) a jedna maličkost vedlejší - sem tam při rychlém přepínání zakusne, když se liší symborate transpondérů. |
![]() Antonín |