Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
15.04.2008, 21:44.14

Levný satelitní komplet

co říkáte na tohle http://www.eltasat.cz/zvyhodnene-sestavy/komplet-topfield-tf6000cr-s-kartou-gital-1-druzice

je to vše co je potřeba, bude to spolu pasovat a fungovat, stačí parabola 60 cm, zprovozní to i laik ?
je ta cena + značka dobrá ?

Díky za informace
uživatel
odie
15.04.2008, 22:12.24

RE: Levný satelitní komplet

pro běžného uživatele OK,jestli to zprovozní laik,to záleží na jeho vzdělání a dovednosti
uživatel
pierrepetr
15.04.2008, 22:43.28

RE:Levný satelitní komplet

Celkem dobré.Já bych ale rozhodně spíše volil větší parabolu a příjem alespoň ze dvou družic.Sám časem poznáš,že na té astře 3 kromě CS a Sky linku vůbec nic není.
uživatel
BIDLO
15.04.2008, 22:46.15

no já nevím, když jsem se mrknul na 19,5° tak se mi tamty volný programy taky nezdály nic moc extra (mě stačí jenom trochu širší nabídka českých přip. slovenských ) v lepší obrazové kvalitě než mám teď doma
a k čemu je dobrá větší parabola ?
uživatel
odie
15.04.2008, 23:12.38

RE:Levný satelitní komplet

Větší parabolou jsem měl na mysli tak průměr 80 nebo 85 cm.Prostě takovou,která právě umožní s dostatečnou rezervou příjem s více družic.Nemusí to být jen astra 1 ale i třeba hot bird.To bys s tou 60 cm přijímal moc těžko.Mimochodem u firmy kterou uvádíš si můžeš celou sestavu zkompletovat i sám,nemusíš koupit jen pevně daný komplet.
uživatel
BIDLO
15.04.2008, 23:26.35

@pierrepetr

Co to má zase být? Vzdělání a dovednost? Jaké potřebuješ vzdělání na ten krám??? Dovednost??? Na co? Astru skoro chytíš na víko od popelnice a číst návod se naučil i na základní škole, takže návod a je to.
Jasně že 60 parabolu nebrat, radši motor a 80.
uživatel
poky1
15.04.2008, 23:58.34

a když chci jenom 1 družici, stačí ta 60ka ?
uživatel
odie
16.04.2008, 00:11.16

ano, ale dobře si to rozmysli, dáš o 1600 více a máš parádní koukání
uživatel
poky1
16.04.2008, 00:12.04

ta cena je i motorem
uživatel
poky1
16.04.2008, 00:44.28

poky1: Nechapu jak muzes doporucovat motor nekomu kdo si chce koupit 60ku parabolu ? Z tohoto ti musi byt jasne ze dotycny je absolutni laik a montaz motoru by nezvladl.. Proc tu neustale odpovidate na otazky ktere nejsou polozene. Pokud chce CSlink, tak 60ka staci.
uživatel
Mirectec
16.04.2008, 00:50.31

však to tam má napsané nebo jsi přehlédl ano? To ostatní ber jako doporučení, já zase nechápu že Ti to stálo za to to sem napsat. :(
uživatel
poky1
16.04.2008, 00:51.59

souhlas naprosto R^ R^ R^ R^ R^ R^ R^
uživatel
pierrepetr
16.04.2008, 13:46.15

Klidně si to kup, satelit si nechá dost líbit.

Švagrovi montovali odborníci nový satelit 85 cm na 3 družice 13, 19 a 23 stupňů. Starou parabolu 60 x 50 z analogu chtěl vyhodit i s LNB. Tak jsem mu ji sebral, postavil do rohu na balkon na nějakou krabici, elevaci jsem zafixoval podložením ráhna LNB starým popelníkem, směr nastavil opřením o rohové stěny balkónu. Aby s talířem nemlátil vítr tak jsem ho šprajcnul o horní hranu balkónu rákosouvou tyčkou, kterou jsem ukradl manželce od fikusu. Ten stařičký LNB z analogu, který má nos jako rentgen u zubaře, měl na sobě napsáno univerzální, tak jsem ho připojil na Digitální EMTECH 150 CR a on běží s kvalitou přes 80%. Pak jsem měl ještě doma jeden novější LNB již s klasickým kulatým "průzorem", který měl zcela popraskanou krycí objímku. Ty praskliny jsem polepil silikonem do koupelen a místo multifokus brýlí jsem ten druhý LNB upevnil k prvnímu LNB stahovací spojku na hadici. I s tím malým talířem běží Astra1 kolem 75% kvality. DISEQ jsem koupil nejlevněší za 110 Kč. Tato sestava si nechá líbit i řadu kalhotek na šňůře balkónu, u řady ručníků občas zakostečkuje a nelíbí se ji velké prádlo ve výhledu. Nebojte se experimentovat.
uživatel
Standa3
16.04.2008, 13:53.06

Dodatek

Jen doplňuji, že na té cizinecké legii běží CS link v ose paraboly a šilhají všechny FTA na Astře 1.
uživatel
Standa3
16.04.2008, 19:20.57

RE:Levný satelitní komplet.

Ať je to jak chce,já vždy každému budoucímu zájemci o satelitní příjem říkám,že pokud bude vše kupovat jen podle ceny tak velmi brzo spláče nad výdělkem.Zrovna včera jsem měl další případ.Známému jsem poradil co přesně koupit a on nakonec místo toho koupil laciný komplet z letáku se Strongem.Taky to podle toho dopadlo,už mu nefunguje přepínač.Inu kdo chce kam,pomožme mu tam.
uživatel
BIDLO